roladki - 9750 przepisów (strona:441/650)

Podsumowanie 2016. 177

najchętniej czytane? Co najchętniej wykonywaliście w 2016? Co osiągnęłam? Najpierw top 5 a następnie kilka słów o mojej pracy :-) Zapraszam! TOP 5!!! Numerem jeden okazuję się Pizza Stromboli . Czyli rolada z wytrawnym farszem. Przepis wyświetlany był niemal 200 tysięcy razy, co daje naprawdę wysoki wynik, zważywszy, że przeciętny wpis ma około 10 tysięcy odsłon. Polubiliście go zdecydowanie :-) Taka pizza

Poezja Smaków - blog kulinarny
ŚLIMACZKI Z SEREM I SZYNKĄ 196

plastrów dobrej szynki 10 plastrów sera żółtego zioła prowansalskie Wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy, układamy na nim plaster koło plastra szynkę, na nią ser. Posypujemy ziołami prowansalskimi. Ciasto zwijamy jak roladę, kroimy w dość grube plastry Układamy na blasze wyłożonej papierem Pieczemy do zrumienienia ok 15 minut. Podajemy z ulubionymi sosami

Z Majeczką w kuchni
Roladki z łososiem 490

Wykonanie: Serek wymieszać z koperkiem. Doprawić chrzanem, solą i pieprzem. Serek rozsmarować na całej powierzchni naleśnika. Poukładać nie za gęsto plastry łososia. Zwinąć ciasno w rulon. Pokroić w małe roladki. Dodaj do listy blokowanych banerów

Pysznie & Pięknie
Pańczkraut 153

drugiej stronie polecam posłuchać debaty ekspertów, ale nie rządowych czy związkowych tylko naukowych :) Przejdźmy zatem do tematu. Kuchnia śląska to nudne weekendy. W sobotę mielone, a w niedzielę rolada z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą. Za to w tygodniu mamy dowolność. Możemy wybrać z całej gamy tanich pożywnych dań. Takie danie miało wyżywić ciężko pracującego człowieka, w warunkach ograniczonych zasobów

Kryzysowa Książka Kucharska
Moje warsztaty kulinarne - trzy dania z chleba -żurek, walijsko-niemieckie hot dogi i bajadery 128

tylko dodatki smakowe i lepimy kulki. Mogą być to ziemniaki młode i małe kulki, albo stare o pokaźnych rozmiarach. Kształt dowolny. Podczas swoich wojaży kulinarnych widziałem nawet w formie roladek. Dziękuję wszystkim uczestnikom i pewnie do zobaczenia następnym razem

Kryzysowa Książka Kucharska
Sałatka tortowa 41151

Tyle się naoglądałam sałatek i przystawek przed świętami że nie wiedziałam, którą zrobić. Kusiła mnie ogromnie ta na krakersach, ale po piętach deptała jej rolada szpinakowa z serkiem i łososiem.  Pomyślałam, że może by to jakoś połączył i zrobił coś zupełnie innego? Tak właśnie powstała sałatka tortowa, na biszkoptowym, wytrawnym spodzie ze szpinaku.  Choć teraz żałuję

Kuchnia w czekoladzie
Najpopularniejsze przepisy 2016 roku (Le ricette più lette del 2016) 143

ricotty i mascarpone (Torta al cioccolato con crema di ricotta e mascarpone) Chleb z ziemniaków bez wyrastania (Pane di patate senza lievitazione) Rozgrzewająca zupa cebulowa (Zuppa di cipolle) Pieczone roladki z piersi z kurczaka z warzywami i ziemniakami (Involtini di pollo con verdure e patate al forno) Pieczona frittata z warzywami i ricottą (Frittata con verdure e ricotta

La grande e la piccola cuoca
Roladki z tortilli i szynki serrano 162

równych proporcjach oraz liście sałaty, zawijamy ciasno w rulon.   Tortillę okręcamy w folię aluminiową i wkładamy na 30 minut do lodówki.   Po tym czasie kroimy na cienkie roladki, układamy na talerzu, dekorujemy świeżym koperkiem i podajemy na stół. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Ślimaczki z łososiem 159

czasu do czasu bardzo lubię przygotować takie ślimaczki mojej rodzinie tak na co dzień , zazwyczaj jest to na kolację , ale tym razem takie roladki zawitały na mój sylwestrowy stół , znalazły swoich sympatyków bo bardzo szybko znikały z talerzy , zapraszam do wypróbowania przepisu , może i tobie zasmakują . Składniki  6 placków torttili  1 serek ziołowy  200 dag łososia

Mój Smak
Tradycyjny makowiec 138

minut. Po tym czasie ciasto przekładamy na blat oprószony mąką. Rozwałkowujemy prostokąt o grubości 0,5 cm. Na placku rozsmarowujemy masę makową (z każdej strony zostawiamy około 2 cm). Roladę zawijamy do środka, boki podwijamy pod spód aby mak nie wypłynął. Odstawiamy do podrośnięcia na 30 minut. Gotowe ciasto zawijamy w papier do pieczenia, związujemy boki. Starajmy się ciasto zawinąć

VioletoweKucharzenie
Rolada szpinakowa z serkiem topionym i pieczarkami 140

zwijamy, kładziemy na foli aluminiowej i zwijamy roladę w folie aluminiowa. Chłodzimy przez kilka godzin w lodowce. Gotow ą  roladę wyciągamy z foli i kroimy w plastry. Gotowe roladki układamy na talerzu i podajemy

kulinarne odsłony pati
Strucla z dżemem morelowym i dynią 130

cieple miejsce do wyrośnięcia na 1 h. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 3 części. Ka ż d ą  z części rozwałkowujemy na prostokąt, smarujemy dżemem i zwijamy jak roladę. Przekładamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok 1 h. Następnie smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w 170 stopniach ok 30 min. Upieczon ą  i ostygnięt

kulinarne odsłony pati
Pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami, pietruszką, cebulą i serem 238

kroimy na cienkie plastry. Rozbijamy je delikatnie tłuczkiem. Następnie odrobinę solimy i pieprzymy z obu stron.  Farsz wykładamy na filety z kurczaka dodajemy starkowany ser.  Następnie zawijamy roladki i nakładamy na wierzch szynkę parmeńską. Całość układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 35 - 40 minut

Pan i Pani Smith w kuchni
To był dobry rok... czyli podsumowanie roku 2016 174

pobrać e-booka!   Mam jeszcze dla Was zestawienie 5 najchętniej czytanych postów! Waszą uwagę przyciągnęły: Dietetyczny sernik na jogurtach, rolada szpinakowa z łososiem, ciasto z brzoskwiniami i kruszonką, roladki z tortilli z łososiem i ogórkiem oraz sernik dyniowy w wydaniu fit ;)  Ostatnia, ale nie najgorsza, a najafajniejsza rzecz jaka mogła nam się przytrafić ;) Nasza rodzinka powiększyła się

Czerwona Porzeczka
Podłużne mielone z papryką 145

cebulką, jajkiem oraz bułką tartą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Wyrobione mięso porcjami rozkładamy sobie na dłoni. Na środku rozkładamy paprykę. Przykrywamy drugą porcją mięsa. Formujemy podłużne roladki. Każdą obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z olejem

VioletoweKucharzenie