Chleb jęczmienny z dojrzewającym serem i kminkiem

Chleb jęczmienny z dojrzewającym serem i kminkiem

Chleb jęczmienny z dojrzewającym serem i kminkiem

We wrześniowej Piekarni Amber upiekliśmy wyjątkowy chleb. Przepis na ten chleb pochodzi z bloga Wisły Zapach chleb a.  Chleb jęczmienny z dojrzewającym serem i kminkiem, ma bardzo chrupiącą skórkę, wilgotny, sprężysty miękisz. Ser dojrzewający znajduje się w każdej ukrojonej kromce chleba i nadaje mu wytrawnego charakteru. Kminek jest ledwie wyczuwalnym w smaku dodatkiem. Niewielki dodatek mąki jęczmiennej (u mnie zmielona kasza jęczmienna;) nie zmienia zdecydowanie zapachu i smaku chleba, ale dodaje mu ,,ta... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codziennik Kuchenny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.