roladki - 9750 przepisów (strona:439/650)

Polentowa przekąska 96

przepis dla Ciebie: Składniki: 1 kg mąki kukurydzianej 2 litry wody 3 łyżeczki soli Pasta pomidorowa do posmarowania Kilka plasterków podprażonego boczku lub szynki Kozi serek dojrzewający (np. roladka z koziego sera Chavroux) Pieczarki pokrojone na cienkie plasterki Tymianek lub rozmaryn do posypania Opcjonalnie: siekane świeże zioła (bazylia, tymianek ,oregano) czarnuszka, sezam, kminek, sól gruboziarnistą tarty parmezan jajko Dodatkowy rondelek

Kate's Kitchen
Rolada wołowa SZWARCWALDZKA 275

brytfanki redukujemy na małym ogniu na kuchence aż zmniejszy swoją objętość na tyle by sos miał intensywny smak. Wtedy dodajemy masło oraz lubczyk i delikatnie zagęszczamy mąką.  5/ Roladki polewamy sosem i podajemy z kaszą jaglaną oraz z surówką np. z białej rzodkwi. SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
Pulpety z indyka w sosie pomidorowym 159

pulpety z indyka w pomidorowym sosie. Delikatne mięso, esencjonalny sos - to danie świetnie pasuje do ryżu, ziemniaków, a nawet makaronu. Jest pysznie! ... Idę po kolejną herbatę z kawałkiem jabłkowej rolady:) Składniki (na 6 porcji): 700g udźca indyka bez kości i skóry (albo gotowego mięsa mielonego z indyka) 1 duża cebula 3 łyżki kaszy manny 2 jajka sól pieprz 1 łyżeczka

Obiad gotowy
IV Piknik Smakosza w Lublinie - relacja 153

tartaletki, rogale, muffinki, ciasteczka, czekoladowe ciasta, sernik.   Ja na tę okazję przygotowałam kilka dań wytrawnych: tarta wytrawna z warzywami (cukinią, pomidorkami, serem feta) mini ptysie z serkiem łososiowym roladki z grillowanej cukinii nadziewane ziołowym twarożkiem domowy żytni chleb z fasolowym "smalczykiem" oraz ogórkiem małosolnym Wśród słodkich propozycji znalazły się: tarta z pieczonym jogurtem i owocami muffinki z jagodami kruche

Obiad gotowy
Ślimaczki z budyniem 477

Odstawiamy do schłodzenia. Można dodać do budyniu ok. 100 g rodzynek. Wyrośnięte ciasto wykładamy na stolnicę lekko podsypaną mąką. Rozwałkowujemy na prostokąt. Wykładamy równo przestudzony budyń i zwijamy jak roladę. Następnie kroimy w plastry, które wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy na złoto około 20-25 minut w 180 stopniach

Smaki Na Talerzu
ZRAZY Z OGÓRKIEM I BOCZKIEM (keto, LCHF, optymalne, paleo) 240

Tym razem przepis oparty na tradycyjnej kuchni śląskiej, czyli zrazy. W oryginale wykonywane są z wołowiny, ale ja zastępuję ją mięsem wieprzowym – karczkiem. Dzięki temu

Ola la LCHF
Zawijane drożdżówki z kruszonką i lukrem 112

wysmarować olejem, by ciasto się nie kleiło). Ciasto wysmarować lekko stopionym i przestudzonym masełkiem (pozostawiając odrobinę na wierzch drożdżówek) i równomiernie posypać kruszonką (1/4 odstawić na bok). Zwinąć w roladę i pokroić na plasterki o grubości 2-3 cm. Drożdżówki przenieść na dwie blaszki wyłożone papierem do pieczenia. Każdą bułeczkę wysmarować resztą stopionego masełka i posypać odstawioną na bok kruszonką

Nastoletnie Wypiekanie
Roladki z tortilli z łososiem 148

Długo mnie nie było, ale teraz postaram się nadrobić nieobecność :) Dziś chciałam polecić pyszne roladki z tortilli z łososiem. Bardzo prosta i szybka do przygotowania przekąska, a znika poprostu w mgnieniu oka. Składniki: 2 tortille 150g serka śmietankowego typu Philadelphia 200g wędzonego łososia w plastrach kilka liści sałaty lodowej Tortille smarujemy serkiem. Na serek nakładamy warstwę sałaty poszarpanej na kawałki

kuchnia doski
Polędwiczka wieprzowa faszerowana suszoną morelą 114

roztopić masło i podsmażyć resztę moreli. Gdy polędwiczka się poddusi przelać zalewę winną do podsmażonych moreli, a mięso podsmażyć jeszcze chwilkę na złoty kolor. Roladę pokroić na plasterki i polać winnym sosem z kawałkami moreli. Krok po kroku: 1. Namoczyć morele 2. Osuszyć mięso 3. Naciąć mięso 4. Nafaszerować mięso morelami

KuchniaWeDwoje.pl
Sos chrzanowy do mięs 118

jest już gęsty i gładki, wlać do niego wcześniej zahartowaną śmietanę (czyli wymieszaną z 2-3 łyżkami gorącego sosu). Polecam przepis na „ Roladki schabowe ” z tym właśnie sosem. Krok po kroku: 1. Zrobić zasmażkę 2. Wlać ciepły bulion 3. Dodać chrzan 4. Zahartować śmietanę 5. Wymieszać całość ze śmietaną

KuchniaWeDwoje.pl
Rolada serowa 196

Rolada serowa jako element zimnej płyty jest świetną przekąską, ponadto może być również idealnym uzupełnieniem deski serów. Składniki : 400 gr sera żółtego  250 gr pieczarek 200 gr szynki 100 gr serka topionego (smakowego np. paprykowego) natka pietruszki łyżka masła  sól  pieprz Przygotowanie : Wszystko opisane w filmie

Mechanik w kuchni
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 06.01.2017r. 135

Koktajle na Karnawał   Małgorzata  Pikantny ketchup z marchewką Aga  Waniliowa panna cotta z chia i mandarynkami   Diana  Ciasteczka z kleiku ryżowego   Paulina  Roladki z szynki szwarcwaldzkiej zapiekane z serem i morelami   Magdalena  Jogurtowy serniczek w słoiczku   Marzena  Zimowe kakao     A już dzisiaj zapraszam Was na kolejny błyskawiczny

Magiczne Życie Marty
Drożdżowy wianek z masą orzechową 182

razie potrzeby podsypać jeszcze troszkę mąką.). Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 40 min do wyrośnięcia. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto na prostokąt ,smarujemy cały masą i zwijamy jak roladę ,układamy na blaszce na papierze dopieczenia  w koło,łącząc brzegi do siebie,nacinamy ca kawałek od zewnętrznej strony i lekko wykręcamy,jak na zdjęciu, na koniec smarujemy roztrzepanym ostatnim

Swojskie jedzonko
Szczypiorkowa pasta do przekąsek z sera twarogowego i feta 117

Pasta do chleba, przekąsek, wytrawnych małych dań do ręki ,jest zawsze mile widziana. Takie smarowidła ułatwią nam przygotowanie wielu przekąsek, koreczków, roladek. Właściwie trzy aromatyczne składniki ,a efekt osiągnięty! Podaję przepis na pastę, która nadaje się do wszystkiego. Pomimo szczypiorku jest delikatna, lekko słona i pyszna!Ze względu na ser feta pasuje do wszystkiego-przekąski,kanapki,krakersów,wytrawnych ciasteczek! Składniki

Z Kuchni Do Kuchni
Domowy makaron 125

Mąkę wysypać na stół i zrobić w nim wgłębienie.Wbić jajka, wsypać sól, kurkumę i wyrabiać ciasto, aż powstanie jednolita masa.Cienko rozwałkować podsypując mąką , zwinąć tak  jakby w roladki i pokroić w paski.Gotować w osolonej wodzie

Moje domowe kucharzenie