roladki - 9750 przepisów (strona:440/650)

ROLADY Z JARZYNKĄ 142

oczkach,cebulę,ogórek pokroić w drobną kostkę.Wszystko razem wymieszać,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,pieprz oraz musztardę. Farsz nałożyć na porcję mięsa,zwinąć w rulony,związać sznureczkiem.Tak przygotowane roladki  obsmażyć na tłuszczu,podlać rosołem i dusić do miękkości ok 1-1,5 godziny. Z powstałego wywaru zrobić sos : zagęścić mąką,dodać śmietanę i przyprawić pieprzem

Niespełnione zdolności kulinarne
Pstrąg tęczowy zapiekany w migdałach 230

naprawdę niewiele czasu. Na co dzień i od święta zachwyci domowników oraz gości. Gorąco polecam i życzę smacznego. Zapraszam na inne przepisy z wykorzystaniem pstrąga znajdujące się na blogu: Roladki z pstrąga z pieczoną papryką i czosnkiem niedźwiedzim Tarta z pstrągiem wędzonym i papryką pieczoną Wydrukuj przepis The post Pstrąg tęczowy zapiekany w migdałach appeared first on Moje Wypieki

mojewypiekiinietylko
Tortilla z guacamole i kabanosami 131

Dodajemy do pasty z awokado. Polewamy niewielką ilością oliwy z oliwek, mieszamy. Na środek każdej tortilli nakładamy przygotowane guacamole, przykrywamy opłukaną i wysuszoną ręcznikiem papierowym roszponką. Zwijamy ciasno tworząc roladkę. Kroimy na 4 części.   Źródło

Smaki Na Talerzu
Sushi z wędzonym łososiem 183

Ostatnio wielce zestresowana porwałam się na domowe sushi ;)  Człowiek patrzy na te roladki i myśli "jakie to trudne"," jaki talent muszą mieć ludzie  potrafiący zrobić sushi".  Cóż bardziej mylnego! Najtrudniejsza rzecz w zrobieniu sushi to ugotowanie ryżu,  aby był miękki ale nie rozgotowany a do tego klejący. No i chyba mi się udało;)) Składniki: 200 gram

Życie zaczyna się w kuchni
Krewetki smażone na maśle z czosnkiem i natką pietruszki 154

Komu, komu? Oddam wszystkie bo to jednak nie moje smaki, mojej rodzinki zresztą też nie 😕 Zostaniemy jednak przy klasycznym schabowym i roladkach z kurczaka! Składniki: 10-15 szt krewetek najlepiej królewskich masło czosnek świeży szalotka natka pietruszki szczypta soli Przygotowanie: Krewetki obieramy z pancerzy. Nacinamy lekko nożem wzdłuż tułowia i usunąć czarne jelito.  Tak przygotowane krewetki opłukujemy i dokładnie

Życie zaczyna się w kuchni
Makowiec zawijany 147

papierze do pieczenia lub ściereczce) na kształt prostokąta. Na cieście rozsmaruj połowę masy makowej. Pamiętaj, aby zostawić około 1-2 cm wolnego marginesu wokół brzegu. Następnie zwiń w roladę i podwiń oba końce. Makowiec ściśle zawiń w papier do pieczenia. W taki sam sposób przygotuj makowca z drugiej połowy ciasta i masy makowej. Makowce przełóż na płaską blachę do pieczenia

blog.moje-pasje.info
BRZUSZEK PIECZONY W GLAZURZE MIODOWO-MUSZTARDOWEJ 113

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 130 MINUT  (+ 12 GODZIN MARYNOWANIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 23 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 8 Składniki: Około 1,5 kg brzuszku na roladę, sól, pieprz, 5 czubatych łyżeczek ostrej musztardy (u mnie z chili ciętym), 3 łyżeczki majeranku, 2 łyżeczki tymianku, łyżeczka rozmarynu, 2 łyżki miodu,  3 większe ząbki c zosnku. Przygotowanie: Brzuszek nacieram solą

JejKuchnia
ROLADKI Z ŁOSOSIA WĘDZONEGO 110

śmietankowego, pęczek koperku, sok z 1/2 cytryny, sól, pieprz. Przygotowanie: Serek mieszam z posiekanym koperkiem, sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Pastę nakładam na plastry łososia, zwijam w roladkę i kroję na mniejsze kawałki

JejKuchnia
KOLOROWE ROLADKI Z WARZYWAMI 948

rzodkiewek. Przygotowanie: Wszystkie warzywa siekam w drobne paseczki lub kosteczkę. Każdy placek tortilli smaruję serkiem, wykładam posiekane warzywa, następnie po 3 plastry szynki (obok siebie). Całość ściśle zwijam w roladkę, kroję na grubsze plastry

JejKuchnia
POLĘDWICZKA PIECZONA W SZYNCE SZWARCWALCKIEJ 114

pieprzu kolorowego, olej, sól morska. Przygotowanie: Piekarnik nagrzewam do 190 stopni. Sos sojowy mieszam z musztardą, nacieram polędwicę, doprawiam solą, następnie smaruję olejem, obtaczam w pieprzu, zawijam w szynkę. Roladkę ponownie smaruję olejem. Mięso obsmażam na złoty kolor na dużej patelni (wcześniej nagrzanej), przekładam na blaszkę, piekę przez 16 minut. Wyjmuję mięso, przekładam na półmisek, zostawiam na około 10 minut

JejKuchnia
Zawijane bułki drożdżowe z makiem 100

godzinę. Przełożyć ciasto na blat posypany mąką i wyrobić jeszcze przez chwilę. Rozwałkować na kształt prostokąta o wymiarach ok. 30 x 50 cm. Posmarować nadzieniem, zwinąć w roladę i pokroić na kawałki o grubości 3 cm. Blaszkę wyłożyć papierem i układać obok siebie kawałki ciasta. Przykryć ściereczką i dać ciastu jeszcze 15 min by trochę podrosło. Nagrzać piekarnik

Pink Envelope
"Wytrawne potrawy wigilijne 2016" - podsumowanie akcji 182

pierożki z tapenadą ; blog SZÓSTE NIEBO Uszka do barszczu wigilijnego ; blog Barbara Maria w kuchni Uszka z oscypkiem i żurawiną ; blog SZÓSTE NIEBO ŚLEDZIE Śledzie po kaszubsku w formie roladek ; blog Weekendy w domu i ogrodzie Śledzie z koperkiem ; blog Moje domowe kucharzenie Śledziowa sałatka z fasolą ; blog Ewa w kuchni Śledzie z suszonymi pomidorami i orzechową nutą ; blog

Weekendy w domu i ogrodzie
Modro kapusta 522

Dziś przepis na banalnie prosty ale bardzo pyszny klasyczny dodatek do rolady  śląskiej i klusek. Chociaż z innym mięskiem również dobrze smakuje.  Tak więc  zapraszam na modro kapusta, dla mnie najlepsza. Składniki: 1 czerwona kapusta średniej wielkości 1 cebula 100-150 g wędzonego boczku smalec ocet sól, pieprz, cukier Wykonanie: Kapustę umyć, przekroić na pół i drobno

magiczna kuchnia Kasi
Zawijaniec z ciasta francuskiego i szpinaku 257

Szybko i pysznie. Jest to propozycja dla zapracowanych. Idealne na imprezy lub miłą kolację w gronie rodziny. Przygotowanie szpinaku – szpinak umyć i osuszyć. Na patelni

Kuchnia Pokoleń
Rolada serowa 422

kurczaka szczypta soli szczypta pieprzu 45o g pieczarek 1 cebula 1 łyżeczka masła Przygotowanie: Ser żółty zetrzeć na tarce. Jajka ubić za pomocą miksera, dodać […] Artykuł Rolada serowa pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl