Ostatnio wielce zestresowana porwałam się na domowe sushi ;) Człowiek patrzy na te roladki i myśli "jakie to trudne"," jaki talent muszą mieć ludzie potrafiący zrobić sushi". Cóż bardziej mylnego! Najtrudniejsza rzecz w zrobieniu sushi to ugotowanie ryżu, aby był miękki ale nie rozgotowany a do tego klejący. No i chyba mi się udało;)) Składniki: 200 gram
Życie zaczyna się w kuchniKomu, komu? Oddam wszystkie bo to jednak nie moje smaki, mojej rodzinki zresztą też nie 😕 Zostaniemy jednak przy klasycznym schabowym i roladkach z kurczaka! Składniki: 10-15 szt krewetek najlepiej królewskich masło czosnek świeży szalotka natka pietruszki szczypta soli Przygotowanie: Krewetki obieramy z pancerzy. Nacinamy lekko nożem wzdłuż tułowia i usunąć czarne jelito. Tak przygotowane krewetki opłukujemy i dokładnie
Życie zaczyna się w kuchnipapierze do pieczenia lub ściereczce) na kształt prostokąta. Na cieście rozsmaruj połowę masy makowej. Pamiętaj, aby zostawić około 1-2 cm wolnego marginesu wokół brzegu. Następnie zwiń w roladę i podwiń oba końce. Makowiec ściśle zawiń w papier do pieczenia. W taki sam sposób przygotuj makowca z drugiej połowy ciasta i masy makowej. Makowce przełóż na płaską blachę do pieczenia
blog.moje-pasje.infoWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 130 MINUT (+ 12 GODZIN MARYNOWANIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 23 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 8 Składniki: Około 1,5 kg brzuszku na roladę, sól, pieprz, 5 czubatych łyżeczek ostrej musztardy (u mnie z chili ciętym), 3 łyżeczki majeranku, 2 łyżeczki tymianku, łyżeczka rozmarynu, 2 łyżki miodu, 3 większe ząbki c zosnku. Przygotowanie: Brzuszek nacieram solą
JejKuchniaśmietankowego, pęczek koperku, sok z 1/2 cytryny, sól, pieprz. Przygotowanie: Serek mieszam z posiekanym koperkiem, sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Pastę nakładam na plastry łososia, zwijam w roladkę i kroję na mniejsze kawałki
JejKuchniarzodkiewek. Przygotowanie: Wszystkie warzywa siekam w drobne paseczki lub kosteczkę. Każdy placek tortilli smaruję serkiem, wykładam posiekane warzywa, następnie po 3 plastry szynki (obok siebie). Całość ściśle zwijam w roladkę, kroję na grubsze plastry
JejKuchniapieprzu kolorowego, olej, sól morska. Przygotowanie: Piekarnik nagrzewam do 190 stopni. Sos sojowy mieszam z musztardą, nacieram polędwicę, doprawiam solą, następnie smaruję olejem, obtaczam w pieprzu, zawijam w szynkę. Roladkę ponownie smaruję olejem. Mięso obsmażam na złoty kolor na dużej patelni (wcześniej nagrzanej), przekładam na blaszkę, piekę przez 16 minut. Wyjmuję mięso, przekładam na półmisek, zostawiam na około 10 minut
JejKuchniagodzinę. Przełożyć ciasto na blat posypany mąką i wyrobić jeszcze przez chwilę. Rozwałkować na kształt prostokąta o wymiarach ok. 30 x 50 cm. Posmarować nadzieniem, zwinąć w roladę i pokroić na kawałki o grubości 3 cm. Blaszkę wyłożyć papierem i układać obok siebie kawałki ciasta. Przykryć ściereczką i dać ciastu jeszcze 15 min by trochę podrosło. Nagrzać piekarnik
Pink Envelopepierożki z tapenadą ; blog SZÓSTE NIEBO Uszka do barszczu wigilijnego ; blog Barbara Maria w kuchni Uszka z oscypkiem i żurawiną ; blog SZÓSTE NIEBO ŚLEDZIE Śledzie po kaszubsku w formie roladek ; blog Weekendy w domu i ogrodzie Śledzie z koperkiem ; blog Moje domowe kucharzenie Śledziowa sałatka z fasolą ; blog Ewa w kuchni Śledzie z suszonymi pomidorami i orzechową nutą ; blog
Weekendy w domu i ogrodzieDziś przepis na banalnie prosty ale bardzo pyszny klasyczny dodatek do rolady śląskiej i klusek. Chociaż z innym mięskiem również dobrze smakuje. Tak więc zapraszam na modro kapusta, dla mnie najlepsza. Składniki: 1 czerwona kapusta średniej wielkości 1 cebula 100-150 g wędzonego boczku smalec ocet sól, pieprz, cukier Wykonanie: Kapustę umyć, przekroić na pół i drobno
magiczna kuchnia KasiSzybko i pysznie. Jest to propozycja dla zapracowanych. Idealne na imprezy lub miłą kolację w gronie rodziny. Przygotowanie szpinaku – szpinak umyć i osuszyć. Na patelni
Kuchnia Pokoleńkurczaka szczypta soli szczypta pieprzu 45o g pieczarek 1 cebula 1 łyżeczka masła Przygotowanie: Ser żółty zetrzeć na tarce. Jajka ubić za pomocą miksera, dodać […] Artykuł Rolada serowa pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plnajchętniej czytane? Co najchętniej wykonywaliście w 2016? Co osiągnęłam? Najpierw top 5 a następnie kilka słów o mojej pracy :-) Zapraszam! TOP 5!!! Numerem jeden okazuję się Pizza Stromboli . Czyli rolada z wytrawnym farszem. Przepis wyświetlany był niemal 200 tysięcy razy, co daje naprawdę wysoki wynik, zważywszy, że przeciętny wpis ma około 10 tysięcy odsłon. Polubiliście go zdecydowanie :-) Taka pizza
Poezja Smaków - blog kulinarnyplastrów dobrej szynki 10 plastrów sera żółtego zioła prowansalskie Wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy, układamy na nim plaster koło plastra szynkę, na nią ser. Posypujemy ziołami prowansalskimi. Ciasto zwijamy jak roladę, kroimy w dość grube plastry Układamy na blasze wyłożonej papierem Pieczemy do zrumienienia ok 15 minut. Podajemy z ulubionymi sosami
Z Majeczką w kuchniWykonanie: Serek wymieszać z koperkiem. Doprawić chrzanem, solą i pieprzem. Serek rozsmarować na całej powierzchni naleśnika. Poukładać nie za gęsto plastry łososia. Zwinąć ciasno w rulon. Pokroić w małe roladki. Dodaj do listy blokowanych banerów
Pysznie & Pięknie