roladki - 9750 przepisów (strona:450/650)

Rolady z łopatki z boczkiem, szynką i czosnkiem 154

Ostatnio naszła mnie ochota na rolady wieprzowe, chciałam by były kruche i rozpadające się. Przyznam się że wieprzowe czy wołowe roladki są u nas rzadkością i przygotowuję je sporadycznie. Tym razem naszło mnie by skryć w nich poza klasyką czosnek, który idealnie skomponował się z całością jesiennego obiadu.  Rolady z łopatki z boczkiem, szynką i czosnkiem  Składniki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Aksamitny krem z dyni z mleczkiem kokosowym 124

pieczonej dyni i fety Zupa-krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym Zupa-krem z pieczonej dyni Zupa dyniowa z marchewką Dynia zapiekana z grzybami Prażone pestki dyni Schabowe roladki z dynią w sosie śliwkowym I na słodko: Dżem dyniowy z pomarańczami Przyprawa do ciasta dyniowego Ciasto dyniowo-pomarańczowe z suszonymi owocami Sernik dyniowy Pumpkin pie, czyli tarta dyniowa Dyniowe

Kulinarne przygody Gatity
Bulki z nadzieniem dyniowym i czekolada czyli Slodki Czwartek odc.115 149

składamy kilka razy, odkładamy 5 minut. Dzielimy ciasto na dwie równe części. Każdą rozwałkujemy na prostokąt i smarujemy dyniowym kremem oraz posypujemy grubo posiekaną czekoladą. Zwijamy ciasto w roladę i kroimy na małe kawałki w kształcie trapezu. Układamy bułeczki na blachach wyłożonych papierem do pieczenia. Środek każdej bułki wgniatamy podłużnie palcem, tak aby utworzyły się “pawie oczka”. Smarujemy bułki jajkiem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Drożdżówka z serem i lukrem 205

ciasta (zwijamy zaczynając od dłuższego boku prostokąta od strony z nadzieniem), na końcu zlepiamy ciasto na całej długości łączenia. Dużą blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, przenosimy serowe roladki i układamy je na blaszce łączeniem do dołu na w pewnych odstępach. Tępą stroną noża nacinamy drożdżówki na ok. 4 cm kawałki. Smarujemy roztrzepanym białkiem roztrzepanym z mlekiem i wstawiamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zawijana drożdżówka z musem jabłkowym 178

składniki się połączą, wykładamy ciasto na stolnicę wyrabiamy przez kilka minut ręcznie. Rozwałkowujemy ciasto rozwałkowujemy na prostokąt i je smarujemy musem jabłkowym, obsypujemy borówkami i poziomkami, zwijamy ciasto w roladę i kroimy ostrym nożem na plastry, które umieszczamy w okrągłej formie, którą wstawiamy na około 15 minut do ciepłego piekarnika o temp. 50 stopni C . Następnie wyjmujemy formę z ciastem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
rolady wieprzowe 94

Polecam wieprzowe rolady

Ugotujmy Coś
Wytrawne 165

brokułem i fetą Francuska zupa cebulowa Schab gotowany soczysty Pasta z makreli wędzonej Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Ryba w sosie jogurtowym Krewetki po tajsku w mleczku Bruschetta caprese Rolada z indyka Lasagne bolognese Cannelloni Zupa bułgarska Sałatka z kurczakiem Pasztet domowy Pierś z kaczki Lasagne ze szpinakiem Pierś z gęsi Kurczak w sosie Makaron z indykiem Burgery Majonez Polędwiczki Placki

Biały fartuszek
Rolada z indyka 108

Taka rolada jest to wspaniała alternatywa dla wędlin ze sklepu napakowanych chemią. Zachęcam Was do robienia własnych wędlin w domu, nie zajmuje to dużo czasu, a jest dużo, dużo smaczniejsza. Czytaj więcej

Biały fartuszek
Spotkanie w warszawskiej La Vinotheque Vine Bar 136

tatar z tuńczyka z kaparami podany z marynowanym w pomarańczowym soku koprem włoskim i świeżą kolendrą. Do tego bagietka francuska bagietka na gryczanym zakwasie. Z przystawek mogliśmy jeszcze skosztować roladek z bakłażana na ciepło z pysznym kozim serem  w środku, podanych z rukolą i koktajlowymi pomidorkami. Następnie podano nam małże z sosie pomidorowym oraz smażone krewetki  z chili

Kulinarne przygody Gatity
Kluski śląskie 161

przesmażonym na patelni i dobrze przyprawionym mięsem mielonym z cebulą i czosnkiem. U mnie właśnie był taki szybki obiad z mięsem mielonym i kluskami. Polecam je szczególnie do Roladek wołowych z sosem grzybowym .  Składniki: (na 12 sztuk klusek) 1/2 kg ugotowanych ziemniaków około 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Ziemniaki obrać, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i przecisnąć przez

Kuchcik gotuje
Zwijane bułeczki pizzowe 801

prostokąt o wymiarach 30 x 20 cm. Ciasto smarujemy sosem pomidorowym. Na sos wykładamy równą warstwą wszystkie dodatki, czyli sery, salami, szynkę i inne. Blat ciasta zwijamy w roladę i następnie kroimy w 12 plasterków, każdy o grubości ok 2-3 cm i układamy je na dużej blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy i odstawiamy

Kuchnia Łukasza
Roladki z szynki na ostro 107

najlepiej chili świeża papryka i zioła do dekoracji Wykonanie: Serek śmietankowy mieszamy z chrzanem i doprawiamy papryką do smaku.  Plastry szynki smarujemy chrzanowym serkiem i ciasno zawijamy w roladki. Układamy na talerzu, posypujemy papryką i dekorujemy papryką i świeżymi ziołami

Z notatnika
Brioszki z dynią, jabłkami i żurawiną 142

około 40 x 30 cm. Rozsmarowujemy na nim pure z dynii, polewamy mleczkiem i rozkładamy pokrojone w kosteczkę jabłko, a następnie posypujemy żurawiną—>KLIK. Ciasto zwijamy jak roladę i […] Artykuł Brioszki z dynią, jabłkami i żurawiną pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
ROLADKI Z TORTILLI 575

Roladki z tortilli to idealna przekąska na każdą okazję. Można je przygotować nawet dzień wcześniej, a nadzienie może być dowolne, co kto lubi :)  Składniki: * 1 placek tortilli * 2 trójkąciki serka topionego (może być ziołowy) * 3 plasterki szynki konserwowej * 4 większe plastry sera * 2 paski czerwonej papryki Wykonanie: Placek tortilli posmarować serkiem topionym, na cały placek

Zrób to smacznie