roladki - 9750 przepisów (strona:461/650)

Cynamonki z kremem a 'la nutella.Jaglanym! 151

posyp maką. Ciasto podziel na 2 części. Wałkuj placek na grubość ok. 1 cm. Każdy placek smaruj schłodzonym kremem i posyp żurawiną oraz siekanymi migdałami, posyp cynamonem. Zwiń w roladę. Krój w plasterki. Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każde ciastko posmaruj rozmąconym jajem i posyp płatkami migdałów. Piecz około 20-25 minut w 185 stopniach- w zależności

Z Kuchni Do Kuchni
Szynki, szyneczki... - na święta 187

DROBIOWA ROLADA SCHABOWA                                                              PIECZEŃ SCHABOWA SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Roladki szpinakowe 409

rozgrzewamy masło, dodajemy szpinak smażymy około 15 minut, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz świeżo mielony pod koniec smażenia dodajemy roztrzepane jajko. Tak przygotowanym farszem nadziewamy kieszenie fileta. Roladki obtaczamy w jajku, bułce, smażymy na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu około 6 -8 minut. Pododajemy z ziemniakami puree z marchewką z groszkiem lub warzywami z wody. Smacznego

kgwjanczewo
Drożdżowa strucla makowa 198

zrobić w rekach ruloniki rozłożyć na ukos na białym cieście co 10 cm lekko spłaszczyć wałkiem rozsmarować równomiernie masę makową -zostawiając około 2 cm od brzegów, całość zawijamy formując roladę okręcamy w papier pergaminowy i kładziemy do blaszki do pieczenia, odstawiamy na 20 minut do ponownego wyrośnięcia. Pieczemy około 30- 35 minut w temp 180*c- to zależy od naszego

Wanilia i Kardamon
Beza włoska z bitą śmietaną i owocami 253

owocami. Bez niczego te bezy też były świetne w smaku, w sam raz dla łasuchów. Jak zrobić desery na bazie ubitych białek: klasyczne mini bezy bezy kawowe . Beza Pavlova rolada bezowa Beza włoska z bitą śmietaną i owocami jest krucha, delikatna, bardzo smaczna i bardzo słodka.: Składniki na Bezę włoską przepis podstawowy: 2 białka 100 g cukru 40 ml wody

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zrazy z dzika 272

pieprzem i musztardą. Masą z mięsa mielonego posmarować każdy płat mięsa. Ogórka kiszonego pociąć w wzdłuż na grube słupki i położyć po kawałku na płacie mięsa. Delikatnie zawinąć, tworząc roladę, zabezpieczyć wykałaczką, żeby się nie rozwinęły. Na patelni roztopić masło i obsmażyć zrazy ze wszystkich stron na złoty kolor. Podlać wodą, zagotować. Sprawdzić smak i w razie potrzeby doprawić. Gotować

Kuchnia Pokoleń
Ciasta , ciasteczka na święta 187

CIASTO MIODOWE                                     LEKKA ROLADA CYTRYNOWA

W kuchennym oknie Ewy
Serduszka z nadzieniem orzechowym 197

godziny).  Składniki na nadzienie dokładnie mieszamy. Z ciasta odrywamy kawałki (ok. 60g każdy). Formujemy kulkę i rozwałkowujemy na placuszek. Na każdym rozsmarowujemy 1 płaską łyżkę nadzienia. Zwijamy jak roladę i składamy na pół. Ostrym nożem przecinamy wałek zostawiając od góry 2 cm. Z brzegów formujemy serduszko. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy czystą ściereczką, aby drożdżówki

Chocolate Muffin Blog
Zapiekanka z Mięsem Mielonym – Rozetka 249

rozwałkowane ciasto nakładam równomiernie farsz, pozostawiając po około 1 cm wolnego ciasta z każdej strony. Tak przygotowane ciasto z nałożonym farszem zwijam jak roladę. Wałek ciasta kroję na kawałki o długości wysokości naczynia do zapiekania w moim przypadku jest to około 5 cm. Pokrojone ciasto układam w naczyniu, jeden kawałek obok drugiego, nie za ciasno, mogą być luki podczas pieczenia

Uwaga Babcia Gotuje
Gołąbki z mięsem i kaszą jaglaną . 219

wzdłuż liścia , delikatnie aby go nie przedziurawić. Na każdy liść układamy porcję farszu i zwijamy , najpierw z jednej strony do środka  , następnie z drugiej strony , i wzdłuż w roladkę.  Żaroodporne naczynie wykładamy folią aluminiową lekko smarujemy oliwą i układamy ściśle gołąbki  , ja jeszcze wlewam około 1 szklanki wody  . Przykrywamy folią i wstawiamy do nagrzanego

Sama słodycz i szczypta chili
Zwinięty tort truskawkowo - czekoladowy 169

drugiej galaretkę truskawkową.  SKŁADANIE: Na pocięte paski wyłożyć krem truskawkowy, ale nie cały - odłożyć 4 łyżki. Dwoma łyżkami posmarować jeden z okrągłych blatów. Paski zwinąć w dużą roladę zaczynając od pierwszego - zwinięty pasek ułożyć na środku dolnego blatu, owijać dookoła kolejnymi paskami. Posmarować u góry pozostałym kremem, przykryć drugim blatem. Obłożyć cały tort kremem kakaowym, ozdobić według uznania

Cakes By Kejt

Proponowane wyszukiwania