roladki - 9750 przepisów (strona:427/650)

Rolada z polędwicy faszerowana grzybami i serem 191

mięsa. Rozbić za pomocą tłuczka, doprawić solą i pieprzem oraz papryką wędzoną ostrą. Na płat mięsa rozłożyć plastry sera i suche przesmażone pieczarki.Położyć gałązki natki pietruszki. Zawinąć w roladkę, Zwinąć od strony dłuższego boku. Spiąć wykałaczkami. Obtoczyć roladę najpierw w jajku potem w bułce tartej. Zrobić to dwukrotnie. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć na złoty kolor ze wszystkich

Kuchnia Pokoleń
chałka trochę inaczej czyli różyczki truskawkowe 129

się zmieścić na stolnicy ;) ciasto smarujemy serkiem ricotta (zostawiając wolne brzegi) na serek wysypujemy pokrojone truskawki (ja podzieliłam mniejsze na 4, większe jeszcze na mniejsze kawałki)  zwijamy jak roladę i kroimy w grubsze plastry każdy plaster układamy w blaszce - nie dociskamy do siebie, pamiętając że ciasto urośnie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st przez

Gotowanie z pasją
rolada bezowa z owocami 134

Uwielbiamy bezy. I chyba pod każdą postacią je robiłyśmy w domu, a jednak nie - nie wiedziałam, jak zrobić z niej roladę. Beza sama w sobie jest wymagająca więc gdy zobaczyłam przepis w gazecie i do tego czas wypieku tego cuda to niecałe 30 min (czas oczekiwania na zjedzenie większy ;) ), wiedziałam że muszę ją zrobić. Do tego ukochane przez nas borówki

Gotowanie z pasją
Semifreddo - rolada lodowa z truskawkami i malinami 157

deser i tak będzie pyszny. Nie potrzeba do niego maszynki do lodów tylko zamrażarkę albo zamrażalnik, nie może się nie udać. Polecam gdyż to wyśmienity, włoski deser. Semifreddo - rolada lodowa z truskawkami i malinami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
EKSPRESOWE PASZTECIKI Z POREM I JAJKIEM 154

Pora kroję w cienkie półplasterki, podsmażam na maśle. Podsmażonego pora łączę z jajkami, śmietaną i jogurtem. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Farsz rozkładam na połowie ciasta, zwijam (jak roladę, ale bardziej płasko). Ciasto dzielę na kawałki, na każdym robię delikatne paski nożem. Smaruję rozmąconym żółtkiem jajka, posypuję ziarnami słonecznika i natką pietruszki. Tak przygotowane paszteciki układam na papierze

JejKuchnia
Roladki z podudzi indyka 123

solą i pieprzem W razie potrzeby uzupełniać wodę i dusić jeszcze około 10 minut. Roladki z podudzi indyka Polecam indyk pieczony schab w sosie brokułowym roladki z indyka rolada z pieczarkami

O kuchni z uczuciem
Sztuka wyrastania i chlebek z zieloną wkładką 164

choć wiem, że sezon na świeże, dorodne jest teraz w pełni, mam nadzieję, że wybaczycie mi to lekkie nadużycie. Na usprawiedliwienie dodam, że chlebek podałam jako dodatek do roladek z kurczaka z mozzarellą i pieczonych pomidorków koktajlowych. Może być...? Pasta z bobu jest wyborna; śmiało można jej używać jako smarowidło do kanapek, albo nawet wymieszać z ugotowanym makaronem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Bułeczki drożdżowe z pomarańczowym dżemem 118

około godzinę. W międzyczasie siekamy drobno orzechy włoskie. Wyrośnięte ciasto wykładamy na wysypany mąką blat, rozwałkowujemy delikatnie na kształt prostokąta, na całość nakładamy przestudzone pomarańcze i orzechy, zawijamy w roladę. Kroimy w bułeczki szerokości około 3 cm i układamy rozcięciem do dołu na wysmarowanej blaszce w niewielkich ostępach. Odstawiamy na około 15 minut do podrośnięcia. Pieczemy około 20 minut

Delusional Trine
Drożdżowe ślimaczki z porzeczkami 135

grubości ok. 3-4 mm. Wierzch ciasta posmaruj miękkim masłem. Wysyp nań obrane z gałązek porzeczki wymieszane z cukrem do 2/3 wysokości krótszego boku. Następnie zwiń jak roladę i pokrój ją na plastry o grubości około 1,5 cm. Mogą być również grubsze. Ślimaczki układaj w odstępach na blasze pokrytej papierem do pieczenia (powinny wyjść 2 blachy). Odstaw

Food Square
Zrazy w sosie kurkowym 163

mięsa położyć paseczek boczku, kilka piórek cebuli, kawałek ogórka kiszonego, dwa grzybki suszone. Zawinąć mięso w rulon tworząc zraza. Zabezpieczyć wykałaczką przed rozwinięciem. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki na złoty kolor. Jeśli macie kurki w zalewie wlać wszystko do mięsa. Zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeśli macie świeże kurki to dokładnie je oczyścić i dodać

Kuchnia Pokoleń
Ciasto filo z warzywami, mozzarellą i salami 417

Cukinię myjemy, kroimy w plastry, pomidory w paski, paprykę też. Mozzarellę również kroimy w plasterki. Wszystkie składniki rozkładamy na cieście, na samym wierzchu mozzarellę. Zawijamy tak jak zwijamy roladę. Wkładamy do piekarnika. Ciasto pieczemy około 30 - 35 minut. Powinno ładnie się zarumienić. Smacznego

kruche babeczki
Ratujmy klasyki! podsumowanie akcji kulinarnej 128

Stefanka autorka: bisiakowska | blog: Iammuffina Kapusta kiszona z pieczonym kurczakiem - bigos autorka: dorotaw79 | blog: Co w kredensie piszczy Konfitura z róży cukrowej autorka: dorotaw79 | blog: Co w kredensie piszczy Roladki ze schabu autorka: dorotaw79 | blog: Co w kredensie piszczy Chłopski garnek z wołowiną autorka: dorotaw79 | blog: Co w kredensie piszczy Gołąbki klasyczne w kapuście z mięsem i ryżem autor: kosapopatelni

Codzienna kuchnia niecodzienna
Roladki z bakłażana z pastą orzechową 201

Prosta przekąska na imprezę , która zrobi wrażenie na gościach i zasmakuje każdemu? A może lekka kolacja w ciepły, letni wieczór? Bez względu na to, jakiego przepisu poszukujecie, roladki z bakłażana sprawdzą się doskonale. Co więcej, podstawowy przepis możecie dowolnie modyfikować. Dzisiaj prezentuję wam moją ulubioną wersję z pastą na bazie sera feta i orzechów . Koniecznie spróbujcie i dajcie mi znać

Okolice Palnika
Roladki z mięsa mielonego z kokosową nutą 144

przykrywamy ) i rozwałkowujemy na cienkiego, płaskiego kotleta. Zdejmujemy folię i na jednym z końców układamy posolone i blanszowane warzywa. Zwijamy w rulon i zabezpieczamy brzegi ( podwijamy ). Obtaczamy w mące. Roladki obsmażamy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Następnie podlewamy bulionem i dusimy pod przykryciem 30 minut. Na koniec dodajemy mleczko kokosowe. Dokładnie rozprowadzamy i podgrzewamy jeszcze kilka minut. I gotowe

Smaki Ewy