deser i tak będzie pyszny. Nie potrzeba do niego maszynki do lodów tylko zamrażarkę albo zamrażalnik, nie może się nie udać. Polecam gdyż to wyśmienity, włoski deser. Semifreddo - rolada lodowa z truskawkami i malinami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePora kroję w cienkie półplasterki, podsmażam na maśle. Podsmażonego pora łączę z jajkami, śmietaną i jogurtem. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Farsz rozkładam na połowie ciasta, zwijam (jak roladę, ale bardziej płasko). Ciasto dzielę na kawałki, na każdym robię delikatne paski nożem. Smaruję rozmąconym żółtkiem jajka, posypuję ziarnami słonecznika i natką pietruszki. Tak przygotowane paszteciki układam na papierze
JejKuchniasolą i pieprzem W razie potrzeby uzupełniać wodę i dusić jeszcze około 10 minut. Roladki z podudzi indyka Polecam indyk pieczony schab w sosie brokułowym roladki z indyka rolada z pieczarkami
O kuchni z uczuciemchoć wiem, że sezon na świeże, dorodne jest teraz w pełni, mam nadzieję, że wybaczycie mi to lekkie nadużycie. Na usprawiedliwienie dodam, że chlebek podałam jako dodatek do roladek z kurczaka z mozzarellą i pieczonych pomidorków koktajlowych. Może być...? Pasta z bobu jest wyborna; śmiało można jej używać jako smarowidło do kanapek, albo nawet wymieszać z ugotowanym makaronem
Pożeraczka, czyli raz adobrzeokoło godzinę. W międzyczasie siekamy drobno orzechy włoskie. Wyrośnięte ciasto wykładamy na wysypany mąką blat, rozwałkowujemy delikatnie na kształt prostokąta, na całość nakładamy przestudzone pomarańcze i orzechy, zawijamy w roladę. Kroimy w bułeczki szerokości około 3 cm i układamy rozcięciem do dołu na wysmarowanej blaszce w niewielkich ostępach. Odstawiamy na około 15 minut do podrośnięcia. Pieczemy około 20 minut
Delusional Trinegrubości ok. 3-4 mm. Wierzch ciasta posmaruj miękkim masłem. Wysyp nań obrane z gałązek porzeczki wymieszane z cukrem do 2/3 wysokości krótszego boku. Następnie zwiń jak roladę i pokrój ją na plastry o grubości około 1,5 cm. Mogą być również grubsze. Ślimaczki układaj w odstępach na blasze pokrytej papierem do pieczenia (powinny wyjść 2 blachy). Odstaw
Food Squaremięsa położyć paseczek boczku, kilka piórek cebuli, kawałek ogórka kiszonego, dwa grzybki suszone. Zawinąć mięso w rulon tworząc zraza. Zabezpieczyć wykałaczką przed rozwinięciem. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki na złoty kolor. Jeśli macie kurki w zalewie wlać wszystko do mięsa. Zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeśli macie świeże kurki to dokładnie je oczyścić i dodać
Kuchnia PokoleńCukinię myjemy, kroimy w plastry, pomidory w paski, paprykę też. Mozzarellę również kroimy w plasterki. Wszystkie składniki rozkładamy na cieście, na samym wierzchu mozzarellę. Zawijamy tak jak zwijamy roladę. Wkładamy do piekarnika. Ciasto pieczemy około 30 - 35 minut. Powinno ładnie się zarumienić. Smacznego
kruche babeczkiStefanka autorka: bisiakowska | blog: Iammuffina Kapusta kiszona z pieczonym kurczakiem - bigos autorka: dorotaw79 | blog: Co w kredensie piszczy Konfitura z róży cukrowej autorka: dorotaw79 | blog: Co w kredensie piszczy Roladki ze schabu autorka: dorotaw79 | blog: Co w kredensie piszczy Chłopski garnek z wołowiną autorka: dorotaw79 | blog: Co w kredensie piszczy Gołąbki klasyczne w kapuście z mięsem i ryżem autor: kosapopatelni
Codzienna kuchnia niecodziennaProsta przekąska na imprezę , która zrobi wrażenie na gościach i zasmakuje każdemu? A może lekka kolacja w ciepły, letni wieczór? Bez względu na to, jakiego przepisu poszukujecie, roladki z bakłażana sprawdzą się doskonale. Co więcej, podstawowy przepis możecie dowolnie modyfikować. Dzisiaj prezentuję wam moją ulubioną wersję z pastą na bazie sera feta i orzechów . Koniecznie spróbujcie i dajcie mi znać
Okolice Palnikaprzykrywamy ) i rozwałkowujemy na cienkiego, płaskiego kotleta. Zdejmujemy folię i na jednym z końców układamy posolone i blanszowane warzywa. Zwijamy w rulon i zabezpieczamy brzegi ( podwijamy ). Obtaczamy w mące. Roladki obsmażamy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Następnie podlewamy bulionem i dusimy pod przykryciem 30 minut. Na koniec dodajemy mleczko kokosowe. Dokładnie rozprowadzamy i podgrzewamy jeszcze kilka minut. I gotowe
Smaki Ewycałości nakładamy rukolę, suszone pomidory,posypujemy startym czosnkiem. Salami staramy się nałożyć do połowy od strony od której będziemy zaczynać zwijanie. Całość posypujemy startą mozzarellą. Całość zwijamy tak jak roladę. 4. Nożem kroimy 6 cm kawałki (bułeczki), układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy na około 15-20 minut. Tak samo robimy z drugą częścią ciasta. 5. Piekarnik
kruche babeczkimini Pavlova z bitą śmietaną i tuskawkami jest już na blogu, tak jak pyszny tort Pavlova , czy na mini bezy , tym razem kolejna odsłona w wersji mini. Uwielbiam też roladę bezową z malinami. Beza jak wszyscy wiedzą jest bardzo słodka, ale też bardzo pyszna, idealna beza jest chrupiąca z zewnątrz, a miękka w środku. To lekki, słodki i rozpływający się
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięplacek odciągamy od papieru. Następnie smarujemy go serkiem chrzanowym, posypujemy posiekaną natką pietruszki oraz czerwoną papryką (tu można puścić wodze wyobraźni i dorzucić swoje ulubione dodatki). Na koniec zwijamy roladę zaczynając od dłuższego boku. Później zawijamy ciasno w folię spożywczą i tak przygotowaną umieszczamy w lodówce na kilka godzin. Przed podaniem kroimy w plastry
wege i kropka