roladki - 9750 przepisów (strona:421/650)

Sałatka z dynią i figami 193

pieczonej dyni i fety Zupa-krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym Zupa-krem z pieczonej dyni Zupa dyniowa z marchewką Dynia zapiekana z grzybami Prażone pestki dyni Schabowe roladki z dynią w sosie śliwkowym I na słodko: Dżem dyniowy z pomarańczami Przyprawa do ciasta dyniowego Ciasto dyniowo-pomarańczowe z suszonymi owocami Sernik dyniowy Pumpkin pie, czyli tarta dyniowa Dyniowe

Kulinarne przygody Gatity
Hit imprezy francuskie ślimaki z boczkiem i cebulą 188

szczypiorkiem smarujemy całą powierzchnię rozłożonego ciasta francuskiego. Następnie układamy boczek pokrojony w kostkę oraz cebulę. Na samą górę posypujemy ciasto żółtym startym serem. Wszystko dokładnie i ciasno zawijamy w roladę. Kroimy na kawałki ok. 1,5 cm układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 20 minut i gotowe

W Moim Magicznym Domu
Drożdżowe z konfiturą malinową 149

powinno odstawać od dłoni. Wyrobione ciasto odstawiamy na 30-40 minut aby podwoiło swoją objętość, z góry miskę szczelnie owijamy folią do żywności 2. Wyrośnięte ciasto wałkujemy jak na roladę na duży prostokąt i smarujemy je konfiturą lub dżemem, zwijamy w rulon, następnie przecinamy wzdłuż i okręcamy wokół swojej osi. Wkładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy

Apetyczna babeczka
DYNIOWE KLUSKI ŚLĄSKIE 153

Lubicie kluski śląskie ? Ja bardzo! Szczególnie takie z gulaszem albo po śląsku z roladą i kapustą #rozmarzona . Dziś mam dla Was przepis na kluski śląskie z dodatkiem dyni. Idealne zarówno na słodko, jak i wytrawnie. Z masłem oraz cukrem albo pachnącym, gorącym gulaszem. Robi sie je błyskawicznie! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * obrane ziemniaki ( mączyste )- 500 g * puree z dynii ( gęste

Ostra na Słodko
Kolorowe kopytka 160

równo mąkę pszenną i ziemniaczaną i zagniatamy dwa ciasta. Odstawiamy na ok. 15 minut, aby gluten zaczął pracować. Żółte i czerwone ciasto wałkujemy na placki i zwijamy jak roladę. Dociskamy, formujemy walec i kroimy na kluseczki ostrym nożem. Kopytka gotujemy w osolonym wrzątku mieszając od czasu do czasu, aż do ich wypłynięcia. Dobrze smakują polane masłem, ze śmietaną, sosem

Kuchnia od dwojga
Kurczak faszerowany dynią 174

Wymieszać. W filetach z kurczaka ponacinać kieszenie na farsz. Mięso nafaszerować i spiąć wykałaczkami lub patyczkami do szaszłyków. Przyprawić solą i pieprzem. Mini roladki smażyć na oleju po kilka minut z każdej strony. Krok po kroku: 1. Wydrążyć i obrać dynię 2. Pokroić dynię w kostkę i posiekać cebulę

KuchniaWeDwoje.pl
Paprykowe roladki z kasza orkiszową i kozim serem 149

Paprykowe roladki z kasza i kozim serem - 1 papryka czerwona  - 1/4 średniej cebuli  - 1 ząbek czosnku  - 1 łyżka serka koziego kanapkowego Pilos   - 1 łyżka kaszy orkiszowej   - 1 łyżeczka oleju konopnego Paprykę myjemy, kroimy na pół, oczyszczamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy paprykę skórą do góry, ząbek czosnku ( nie obieramy ), ćwiartke cebuli (obrana ). Wstawiamy

Szkrab Je Sam
Rolada jogurtowa 811

minut. Po upieczeniu ciepłe ciasto  wykładamy na bawełnianą  ściereczkę i zwijamy w rulon, zostawiamy do wystygnięcia. Przestudzone ciasto rozwijamy, smarujemy dżemem i ponownie rolujemy. Można roladę udekorować polewą czekoladową lub cukrem pudrem. Smacznego

kgwjanczewo
CYNAMONOWE BUŁECZKI 104

wkładamy ją do lekko natłuszczonej miski. Przykrywamy folią spożywczą i pozostawiamy na ok. 1 h do wyrośnięcia. 5. Ciasto rozwałkować na cienki prostokąt, Posmarować pastą cynamonową i zwinąć w roladę. Za pomocą noża pokroić ją na mniejsze kawałki i ułożyć w wysmarowanej pastą cynamonową formie na muffiny.  6. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

Marcepanowa kuchnia
Grzanki z kozim serem, pieczona cukinią, suszonymi pomidorami skropione miodem 107

Szybko i smacznie Składniki 1 mała cukinia odrobina oliwy 4 medaliony z koziego sera (rolada) 4 kromki bagietki 4 suszone pomidory 4 łyżeczki płynnego miodu     Przygotowanie   Cukinię pokroiłem wzdłuż na cienkie plastry. Obsmażyłem na oliwie na dobrze rozgrzanej patelni. Odsączyłem na papierowych ręcznikach, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Medaliony z koziego sera zrumieniłem z obu stron

R'n'G Kitchen
Rolada drobiowo wieprzowa z boczkiem 351

Przygotowanie domowej wędliny wcale nie zajmuje dużo czasu. Robiąc ją sami w domu, wiemy co jemy. Rolada sprawdzi się również na ciepło, jako danie główne do obiadu. 1 podwójny filet z kurczaka Przyprawa do mięsa 250 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 2 ząbki czosnku 2 łyżki świeżej natki pietruszki 1 mała cebula 1,5 łyżki bułki tartej 2 jajka

VioletoweKucharzenie
Dyniowe Drożdżówki z jabłkami i orzechami 143

Wyrośnięte ciasto wyłóż na oprószony mąką stolnicę i rozwałkuj w prostokąt o grubości 1 cm. Na powierzchni ciasta rozprowadź równomiernie usmażone jabłka. Posyp jabłka pokrojonymi orzechami. Zwiń prostokąt w roladę, następnie pokrój na grube plastry. Z podanej porcji ciasta wychodzi 12 sporych drożdżówek. Dyniowe drożdżówki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zachowaj odstępy między drożdżówkami. Przykryj folią i odstaw

codojedzenia
Ślimaczki francuskie 143

ketchupu 1 płaska łyżeczka soli Przygotowanie: Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i rozwijamy. Smarujemy 2 łyżkami ketchupu, posypujemy solą i sezamem. Układamy z jednej strony ser i zwijamy w roladę. Tniemy na 2 cm kawałki. Układamy na blaszce i smarujemy lekko ketchupem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ślimaczki drożdżowe z pistacjami i masłem orzechowym 187

odgazowuje. Ciasto rozciągnąć/rozwałkować w prostokąt ok. 40x30cm. Posmarować masłem orzechowym, zostawiając 3cm ciasta bez farszu przy jednym z dłuższych boków.   Zawinąć w ścisły rulon jak roladę, zaczynając od dłuższego boku z nadzieniem, a kończąc na boku bez farszu - im więcej warstw zawiniętego ciasta w rulonie, tym większe będą drożdżówki. Jeśli mamy ochotę na większe drożdżówki - zawijać ciasto

Grunt to przepis!
Roladki pizzowe 188

dusimy pod przykryciem aż pomidory się rozsmażą. Mięso rozsmarowujemy na płatach ciasta na pizzę. Ścieramy ser i zwijamy ciasto  w rulon. Robimy to od szerszej strony. Następnie kroimy roladę w kawałki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku ok. 20 min  Roladki podajemy z ketchupem lub sosem czosnkowym. SMACZNEGO Czekam

W kuchennym oknie Ewy