roladki - 9750 przepisów (strona:413/650)

Najlepsze gołąbki w sosie pomidorowo-chrzanowym i kapustą na słodko-kwaśno 121

gotujemy w osolonej wodzie. Wszystko dokładnie wymieszać. Nakładać po 1 – 2 łyżki farszu na jeden liść kapusty i formować gołąbki. Złożyć boki liścia do środka na farsz i zwijać roladki, układać w wysokim naczyniu żaroodpornym. Gotowe gołąbki wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 0 C na 35 minut. Po tym czasie wyjąć i zalać przygotowanym wcześniej sosem : 0,5 litra

Przepisy Babci
IMPREZOWE ZAWIJASKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z MOZZARELLĄ 564

Ciasto smaruję ketchupem, przy jednym brzegu układam plastry szynki i sera oraz mozzarellę i paprykę. Zwijam w roladę. Ciasto tnę na kawałki, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Roladki posypuję słodką papryką, natką pietruszki i sezamem. Piekę około 15 minut w 200 stopniach (do zarumienienia

JejKuchnia
Bułeczki cynamonowe Kanelbullar 162

przełożyć na stolnicę i rozwałkować w formie prostokąta. Powierzchnię ciasta posmarować roztopionym masłem wymieszanym z cukrem, przyprawami, jajkiem i mlekiem (pozostawić trochę do posmarowania wierzchu bułeczek). Ciasto zawinąć w roladę, a następnie pokroić w plastry 1,5 cm i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia z zachowaniem odstępów. Wierzch bułeczek posmarować pozostałym masłem z przyprawami. Bułeczki odstawić na pół

Kuchnia Bon Appetit
Piersi kurze w przyprawie gyros i kefirze 508

przygotowane piersi kurze nigdy nie będą suche. Wersja dietetyczna na obiad. Oczywiście podałam piersi kurze z roladkami ziemniaczanymi. Piersi kurze doprawić solą i pierzem. Kefir wymieszać z przyprawą gyros. Włożyć mięso do miski i zalać kefirem. Wstawić do lodówki na godzinę, może być dłużej. Wyjąć mięso z kefiru i obsypać oregano. Do piekarnika wstawić blaszkę wlać do niej wody, tyle

Kuchnia Pokoleń
Roladki wieprzowe z wątróbką drobiową 129

pieprzem z obu stron, a stronę gdzie będzie zawijana wątróbka posypać papryką słodką i posmarować przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Obsmażoną wątróbkę ułożyć na końcu mięsa, ciasno zawinąć w roladkę i spiąć wykałaczką lub obwinąć nitką. Maczać w rozmąconym jajku, panierować w bułce tartej. Obsmażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego masłem

Tradycyjna Kuchnia
Drobiowe roladki nadziewane groszkiem, bazylią i orzeszkami 139

blenderze do takiego stopnia żeby widoczne były niewielkie cząstki składników. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. 4.  Tak przygotowany farsz nakładać na każdy plaster fileta, zwinąć w roladkę, obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej oliwie  na złoty kolor

Szalona Kuchnia Eweliny
Roladki Panierowane z Pieczarką Marynowaną 93

tartej 2 jajka olej do smażenia WYKONANIE: 1. Fileta ubić na kotlety. 2. Każdego kotleta posypać solą, pieprzem, oregano, papryką. 3. Na końcu położyć pieczarka, po czym zwinąć na roladkę. 4. Jajka rozbić w jednej misce, w drugiej zmieszać mąkę z bułką tartą. 5. Panierować na przemian. Smażyć na oleju na złoty kolor z każdej strony

Dziś Ja gotuje
Letnia sałatka z kaszy kuskus, papryki i sera... 137

nadaje się jak najbardziej niewielki kawałek cebuli, do smaku, lub dwie zielone cebulki sałatkowe 1 żółta, lub czerwona papryka kawałek ogórka, jakieś 15cm, lub do smaku 50g sera koziego, rolady pleśniowej, z obwódka albo sera feta 2 czubate łyżeczki pesto (u mnie  domowe ), lub więcej, do smaku Wrzuć kuskus do sporej miski i zalej wrzacym wywarem. Przykryj ściereczka

Lejdi of the house
Roladki drożdżowe z makiem 125

składniki dodać do maku ( pianę z białek na końcu), całość wymieszać. Ciasto drożdżowe podzielić na 4 części, rozwałkować i na każdej części rozsmarować 1/4 części masy makowej. Zwinąć jak roladę,pokroić nożem na plasterki ok 1,5-2 cm. Układać na blaszce, posmarować rozmąconym jajkiem. Piec ok 15-20 min w 200 st C.  LUKIER: po upieczeniu posmarować lukrem

Z Marcepanem
Makowiec świąteczny 140

składniki dodać do maku ( pianę z białek na końcu), całość wymieszać. Ciasto drożdżowe podzielić na 4 części, rozwałkować i na każdej części rozsmarować 1/4 części masy makowej. Zwinąć jak roladę, owinąć pergaminem. Piec ok 40 min w temp 190-200 st C LUKIER: po upieczeniu posmarować lukrem przygotowanym z cukru pudru i wody: 170 g cukru pudu utrzeć

Z Marcepanem
ROLADA WAFLOWA 1076

Rolada wafolowa od zawsze w moim domu była nazywana słodką kaszanką. Składniki: 8 wafli 1 paczka herbatników 1 margaryna 2 łyżki kakao 1 szklanka cukru 1 galaretka owocowa (rozpuścić w 1 szklanka wody), 100g orzechów włoskich 100g orzechów laskowych 100g żurawiny suszonej 4 wafle namoczyć w ścierce. Margarynę rozpuścić z cukrem i kakaem, wystudzić. Do tego dodać żurawinę, orzechy

Słodki Zakątek
Pieczeń z indyka z sosem musztardowo – kurkumowym 138

wyciśnięty praską czosnek i gałkę muszkatołową , do uzyskania jednolitej marynaty . Udo z indyka, nacieramy marynatą od strony wewnętrznej , a także na skórze , doprawiamy solą i pieprzem . Zwijamy w ładną roladę – pieczeń , związujemy ciasno sznurkiem ,żeby się nie rozpadła . Ja po prostu motam , jak wyjdzie , przed podaniem i tak się to odwija i ściąga , ważne ,żeby podczas pieczenia, kupy się

Ogrodnik w podróży
Twarożek ze szczypiorkiem 192

lepiej i nie zapychają. W przepisie podaję Wam odpowiednie proporcje, aby twarożek wyszedł w sam raz. Zobacz też: Twarożek na słono z rzodkiewką i cebulką Twarogowe racuchy na kefirze Roladki ze szpinaku z łososiem i twarogiem Przepis na twarożek ze szczypiorkiem Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 5 minut Składniki 250 g twarogu 200 g jogurtu naturalnego cebula dymka

Kuchnia Bazylii
Rolada z indyka nadziewana brokułem z sosem serowym 126

solą, pieprzem oraz suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Natępnie wyłożyć farsz brokułowy. Mięso zwinąć w roladę i owinąć sznurkiem. U mnie wyszła jedna duża rolada i jedna mała roladka z tzw. polędwiczki. Jeśli pozostanie nam brokułowy farsz można wykorzystać go jako pastę na kanapki. Na wierzchu roladę posmarować olejem i natrzeć suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Ułożyć

Monia miesza i gotuje
Sos piernikowy do mięs 118

gościł na moim stole podczas Świąt Bożego Narodzenia i obiadu Noworocznego. Idealny do roladek z piersi kurczaka, indyka czy schabu.Gorąco polecam. Do przepisu użyłam powideł śliwkowych Firmy  ORZECH .  Składniki: 100 g pierniczków bez polewy 200 ml mleka  3,2% 200 ml śmietanki 18% 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 1\2 papryczki chili 2 łyżki powideł

Gosia gotuje