roladki - 9750 przepisów (strona:406/650)

Roladki schabowe z bobem i wędzonym twarogiem 165

Roladki ze schabu z rozgniecionym bobem i wędzonym twarogiem, a wszystko to otulone plasterkami boczku. Polecają się na niedzielny obiad ;) 4 kotlety schabowe 200 g bobu 50 g twarogu wędzonego 1 cebula 300 g wędzonego boczku w plasterkach 1/2 szklanki mleka sól pieprz czarny olej rzepakowy czosnkowy Plastry schabu cienko rozbić i włożyć do zimnego mleka. Odstawić do lodówki

https:KKuchniaMniam
Domowy makaron z truskawkami 141

smacznego. :) Zapraszam też na inne potrawy na blogu z truskawkami, i z truskawek: Pierogi z truskawkami Puszyste ciasto maślane z truskawkami Truskawkowe chipsy Truskawkowo waniliowa zebra Knedle z truskawkami Rolada bezowa z truskawkami Jogurtowo śmietankowy truskawkowiec Truskawkowiec Placek jogurtowy – truskawkowo morelowy Drożdżówki z truskawkami i lukrowaną kruszonką migdałową Jogurt granatowo truskawkowy Muffiny kokosowe z truskawkami i jagodami goji Tort piankowo

mojewypiekiinietylko
Młoda kapusta zasmażana 413

Młoda kapusta zasmażana Taka kapustka to przepyszny wiosenny dodatek do obiadu. Najlepiej chyba smakuje w towarzystwie młodych ziemniaczków posypanych koperkiem i na przykład jakiejś roladki mięsnej lub kotleta. Każdy ma swój sposób na młodą kapustę, ja dzisiaj proponuje Wam moją wersję, która kojarzy mi się z dzieciństwem i niedzielnym obiadkiem u babci     Składniki: 1 główka młodej kapusty

Blog z Apetytem
Grillowane francuskie poduszeczki z wołowiną, szpinakiem i mozzarellą 133

długości, rozkładamy mięso wołowe, oprószamy solą, pieprzem, ziołami i papryką wędzoną. Posypujemy startym serem, dokładamy (na wierzch mięsa po długości) liście szpinaku. Ciasto zaczynając od dłuższego boku zwijamy w roladę, którą kroimy na ok. 8 części. Grill rozgrzewamy, układamy na nim podwójnie złożoną folię aluminiową do pieczenia, przekładamy na nią poduszeczki francuskie i grillujemy pod przykryciem

Moniki Smakołyki
Środa: Sałatka z botwinki koziego sera i moreli 118

wykorzystaliśmy botwinkę jako podstawę, a na której wyłożyliśmy podsmażone morele, gruszki i kozi ser, składniki miękkie i kremowe w konsystencji, dla której kontrę stanowią podprażone, słone orzechy laskowe. Składniki: Rolada z sera koziego 100 gram Kilka moreli 1 gruszka Garść orzechów laskowych Pół niedużej czerwonej cebuli Pęczek botwinki 3-4 łyżki bułki tartej do panierowania sera 2-3 łyżki octu

Niedzielny kucharz
Sałatka z botwinki, moreli i koziego sera 101

botwinkę jako podstawę, a na której wyłożyliśmy podsmażone morele, gruszki i kozi ser, składniki miękkie i kremowe w konsystencji, dla której kontrę stanowią podprażone, słone orzechy laskowe.   Składniki: Rolada z sera koziego 100 gram Kilka moreli 1 gruszka Garść orzechów laskowych Pół niedużej czerwonej cebuli Pęczek botwinki 3-4 łyżki bułki tartej do panierowania sera 2-3 łyżki octu

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Chłodnik z groszku i mięty 90

Zmiksuj ręcznym robotem lub blenderem. Przetrzyj pulpę przez sito i przestudź. 2. Wlej do groszku maślankę, wymieszaj, posól i popieprz do smaku. 3. Wystudzony krem podawaj z cienko pokrojoną roladą z koziego sera. Smacznego! Artykuł Poniedziałek: Chłodnik z groszku i mięty pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Drobiowe roladki ze szparagami z mozzarellą 345

Szparagi umyć, odłamać twarde końce, przyciąć na długość odpowiadającą mniej więcej długości plastra mięsa. 3. Na każdy plaster fileta ułożyć plaster sera, po 3 docięte szparagi i zwinąć w roladkę. 4. Następnie obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor

Szalona Kuchnia Eweliny
Roladki ziemniaczane w waflu 121

Teraz przepis na smaczną przekąskę lub kolację. Roladki z ziemniaków w waflu. Można jeść z surówką lub same z herbatą. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
TORT ORZECHOWO NUTELLOWY + FILMIK, oraz aplikacja MOJA GAZETKA 120

Tort orzechowy przygotowuje się na bazie kremu z mascarpone i nutelli oraz biszkoptu na roladę. Jest w miarę łatwy do przygotowania. Ciasto jest smaczne, delikatne i czekoladowo - orzechowe.  SKŁADNIKI :                            BISZKOPT :   5 dużych jaj 100 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku

Kulinarne Fantazje Marioli
kotlety devolay 201

bardzo przy tłuczeniu. Masło roztarłam z posiekaną natką i przepuszczonym przez praskę czosnkiem. Na każdy kotlet nakładałam po łyżce farszu i oprószyłam wszystko solą i pieprzem Zawijałam w roladki i spinałam brzegi wykałaczkami. Z wierzchu tak samo oprószyłam solą i pieprzem. Panierowałam w mące, jajku i bułce tartej. W takiej też właśnie kolejności. Smażyłam na głębszym oleju do uzyskania złoto

Pieprzyć z Fantazją
ciasto drożdżowe z serem 170

żółtkami i cukrami. Dolałam tez kilka kropel aromatu waniliowego, gdyż do ciasta nie zużyłam całej buteleczki zapachu. Zrolowałam i przełożyłam do dwóch niewielkich keksówek wyścielonych pergaminem do pieczenia. Rolady serowe odstawiłam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. pół godziny i przykryłam ściereczką. Z podanych  wcześniej składników zrobiłam kruszonkę i posypałam nią wyrośnięte ciasto. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego

Pieprzyć z Fantazją
Roladki z szynki konserwowej 223

dodać 1-2 łyżki serka i wymieszać, a następnie przelać do reszty masy. Jak masa zacznie się ścinać to rozsmarowujemy ją na szynce. Ciasno zwinąć wzdłuż dłuższego boku. Zawinąć roladę w folię spożywczą lub aluminiową i odstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny. Podawać pokrojone w plastry

Mam apetyt na ...
Wrapy z hummusem, tuńczykiem i świeżymi warzywami 132

sałat. Następnie należy ułożyć tuńczyka odcedzonego z oleju, kawałki pomidora i cienkie plasterki rzodkiewki.  Całość delikatnie oraz ściśle zrolować, a następnie przekroić na dwie lub więcej części. Każdą roladkę spiąć wykałaczką, albo jak ja to zrobiłam - dekoracyjnie związać sznurkiem. (*) Z tego przepisu wychodzą rewelacyjne placki pszenne, czyli domowa tortilla - klik . (**) Tu zerknijcie na hummus własnej roboty - klik . Tuńczyk

Di gotuje
Serowo - truskawkowa rolada z kawową nutą 134

czekoladową i wstawić ponownie do lodówki na około 30 minut, następnie przykryć drugim blatem biszkoptu i nasączyć ponczem. Wstawić do lodówki na około 60 minut. Po tym czasie wyjąć roladę z formy, polać tężejącą truskawkową polewą, wstawić do lodówki na około 15 minut, udekorować bitą śmietaną i owocami

Szalona Kuchnia Eweliny