botwinkę jako podstawę, a na której wyłożyliśmy podsmażone morele, gruszki i kozi ser, składniki miękkie i kremowe w konsystencji, dla której kontrę stanowią podprażone, słone orzechy laskowe. Składniki: Rolada z sera koziego 100 gram Kilka moreli 1 gruszka Garść orzechów laskowych Pół niedużej czerwonej cebuli Pęczek botwinki 3-4 łyżki bułki tartej do panierowania sera 2-3 łyżki octu
Niedzielny kucharzZmiksuj ręcznym robotem lub blenderem. Przetrzyj pulpę przez sito i przestudź. 2. Wlej do groszku maślankę, wymieszaj, posól i popieprz do smaku. 3. Wystudzony krem podawaj z cienko pokrojoną roladą z koziego sera. Smacznego! Artykuł Poniedziałek: Chłodnik z groszku i mięty pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzSzparagi umyć, odłamać twarde końce, przyciąć na długość odpowiadającą mniej więcej długości plastra mięsa. 3. Na każdy plaster fileta ułożyć plaster sera, po 3 docięte szparagi i zwinąć w roladkę. 4. Następnie obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor
Szalona Kuchnia EwelinyTeraz przepis na smaczną przekąskę lub kolację. Roladki z ziemniaków w waflu. Można jeść z surówką lub same z herbatą. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieTort orzechowy przygotowuje się na bazie kremu z mascarpone i nutelli oraz biszkoptu na roladę. Jest w miarę łatwy do przygotowania. Ciasto jest smaczne, delikatne i czekoladowo - orzechowe. SKŁADNIKI : BISZKOPT : 5 dużych jaj 100 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku
Kulinarne Fantazje Mariolibardzo przy tłuczeniu. Masło roztarłam z posiekaną natką i przepuszczonym przez praskę czosnkiem. Na każdy kotlet nakładałam po łyżce farszu i oprószyłam wszystko solą i pieprzem Zawijałam w roladki i spinałam brzegi wykałaczkami. Z wierzchu tak samo oprószyłam solą i pieprzem. Panierowałam w mące, jajku i bułce tartej. W takiej też właśnie kolejności. Smażyłam na głębszym oleju do uzyskania złoto
Pieprzyć z Fantazjążółtkami i cukrami. Dolałam tez kilka kropel aromatu waniliowego, gdyż do ciasta nie zużyłam całej buteleczki zapachu. Zrolowałam i przełożyłam do dwóch niewielkich keksówek wyścielonych pergaminem do pieczenia. Rolady serowe odstawiłam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. pół godziny i przykryłam ściereczką. Z podanych wcześniej składników zrobiłam kruszonkę i posypałam nią wyrośnięte ciasto. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego
Pieprzyć z Fantazjądodać 1-2 łyżki serka i wymieszać, a następnie przelać do reszty masy. Jak masa zacznie się ścinać to rozsmarowujemy ją na szynce. Ciasno zwinąć wzdłuż dłuższego boku. Zawinąć roladę w folię spożywczą lub aluminiową i odstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny. Podawać pokrojone w plastry
Mam apetyt na ...sałat. Następnie należy ułożyć tuńczyka odcedzonego z oleju, kawałki pomidora i cienkie plasterki rzodkiewki. Całość delikatnie oraz ściśle zrolować, a następnie przekroić na dwie lub więcej części. Każdą roladkę spiąć wykałaczką, albo jak ja to zrobiłam - dekoracyjnie związać sznurkiem. (*) Z tego przepisu wychodzą rewelacyjne placki pszenne, czyli domowa tortilla - klik . (**) Tu zerknijcie na hummus własnej roboty - klik . Tuńczyk
Di gotujeczekoladową i wstawić ponownie do lodówki na około 30 minut, następnie przykryć drugim blatem biszkoptu i nasączyć ponczem. Wstawić do lodówki na około 60 minut. Po tym czasie wyjąć roladę z formy, polać tężejącą truskawkową polewą, wstawić do lodówki na około 15 minut, udekorować bitą śmietaną i owocami
Szalona Kuchnia EwelinyCZEKOLADOWE Z OWOCAMI! O ZAPACHU RUMU I WANILII, A SMAKU RABARBARU Z MORELĄ I TRUSKAWKĄ! SERNIK NA ZIMNO Z BANANÓW I SERKÓW HOMOGENIZOWANYCH UCIERANE CIASTO Z TRUSKAWKAMI BEZOWO - KOKOSOWA ROLADA Z TRUSKAWKAMI TRUSKAWKOWE CIASTO Z KOKOSEM
SMYKWKUCHNIodparował papier, a następnie go zdjąć. Zwinąć w rulon, ostudzić. W tym czasie wymieszać twarożek z przyprawami, szczypiorkiem, ma powstać gładka masa. Rozwinąć rulon, posmarować twarożkiem, ponownie zwinąć roladę, wstawić do lodówki, do schłodzenia. Podawać na półmisku, pokrojoną w plastry, dekorować szczypiorkiem, koperkiem jako samodzielną przekąskę. Smacznego
kgwjanczewopół godziny do lodówki,po tym czasie dzielimy ciasto na 2 części i każdą rozwałkowujemy na prostokąt ,smarujemy roztopionym masłem i posypujemy cukrem wymieszanym z cynamonem. Zwijamy w roladę i kroimy na ok 3 cm kawałki Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,zostawiamy jeszcze na ok pół godziny ,żeby podrosły,potem pieczemy w 180 stopniach,przez
Swojskie jedzonkokiełbasę. Wymieszać z serkiem topionym, masłem, oliwkami, kukurydzą lub groszkiem oraz przyprawami do smaku. Miękki ser przełożyć na stolnicę, rozwałkować na foli aluminiowej, nałożyć przygotowany farsz, zwinąć w roladę, obwinąć folią aluminiową i przenieść do lodówki. Po całkowity stężeniu, kroić w ukośne plastry i podawać na przystawkę z ketchupem i pieczywem
Tradycyjna Kuchniamięsa mielonego przygotowałam na obiad kotlety z indyka z cukinią, marchewką i porem , a z drugiej części usmażyłam kotlety mielone z warzywami. Polecam też inne potrawy z indyka: – Rolady z indyka pieczone z rozmarynem – Satay z indyka pikantny – Indyk w potrawce – Dietetyczny indyk z kaszą i warzywami – Ćevapčići z mielonego mięsa z indyka – klopsiki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię