roladki - 9750 przepisów (strona:402/650)

Sernik z budyniem biszkoptowym 679

smacznego. Jeśli dalej poszukujecie swojego ulubionego przepisu na sernik polecam inne przepisy na blogu : Sernik z mlekiem w proszku Waniliowa chatka Puchatka z polewą z mleka w proszku Śnieżna rolada Truskawkowo waniliowa zebra Ciasto śnieżny puch Sernik gotowany Chatka z ptasim mleczkiem Sernik jagodowy Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową Sernik krakowski Sernik ananasowo kokosowy Seromakowiec Sernik wiedeński bezglutenowy

mojewypiekiinietylko
Szybkie parówki w cieście z serem i pastą warzywną (na piknik lub przyjęcie) 189

smarujemy roztrzepanym jajkiem i kroimy na mniejsze kawałki. Następnie całość posypujemy sezamem. Nasze parówki w cieście przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (układamy w odstępach). Każdą a la roladkę posypujemy startym żółtym serem. Wkładamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, środkowy poziom) i pieczemy do ładnego zarumienienia. Tak przygotowane parówki idealnie smakują same

Słodkie okruszki
Grochowe pierogi z kozim serem 101

Postanowiliśmy trochę poeksperymentować z mąką grochową. Wyszły pierogi z naszym ulubionym kozim serem <3 Składniki 500 g ziemniaków 300 g roladki sera koziego 300 g mąki pszennej 200 g mąki z grochu 350 ml wrzątku 1 łyżka masła 4 szalotki 100 ml oliwy z oliwek sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Studzimy

R'n'G Kitchen
Zakręcone dyniowo-cynamonowe bułeczki 98

przestudzić, a cukier wymieszać z cynamonem. 3. Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części, każdą z części rozwałkować na kształt prostokąta, posmarować masłem, posypać cukrem wymieszanym z cynamonem, zwinąć w roladę i każdą pokroić na około 8 kawałków o grubości około 2cm. Następnie bułeczki ułożyć na wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia  blasze. Pozostawić do ponownego wyrośnięcia

Szalona Kuchnia Eweliny
TOSTOWE ROLLSY ZAPIEKANE Z SEREM I POMIDORAMI 102

miękkie. Połowę porcji wyciągamy do naczynia do zapiekania. Z pieczywa tostowego odkrawamy skórki ( zostawiamy na grzanki ). Wałkujemy na cienkie plastry. Na pieczywie tostowym układamy plastry sera Hochland, zwijamy w roladki. Układamy obok siebie ( i na sobie ) w naczyniu. Zalewamy resztą pomidorów. Układamy plastry sera, dodajemy pomidorki koktajlowe i odrobinę pieprzu. Zapiekamy ok. 15-20 minut w 170C. Podajemy na gorąco

Ostra na Słodko
Rolada z kremem kokosowym bez pioeczenia 79

masła 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 3 łyżki kakao Krem 100 g masła (w temp. pokojowej) 3/4 szklanki cukru pudru 100 g wiórków … Czytaj dalej Rolada z kremem kokosowym bez pioeczenia

gotuj ze mną
Podsumowanie III roku działalności bloga 102

oliwek 5. Domowy chleb Oto 5 najchętniej oglądanych przepisów na sałatki i przystawki: 1. Sałatka z kurczakiem i sosem tzatziki 2. Sałatka z brokułem i kurczakiem 3. Pomidorowa rolada 4. Kolorowa sałatka grillowa 5. Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem Oto 5 najchętniej oglądanych przepisów na desery: 1. Szybkie ciasto ucierane z czekoladą i bitą śmietaną 2. Ciasto ucierane

PatiGotuje
Pieczarki smażone do obiadu 210

Dziś aromatyczne pieczarki do obiadu, najczęściej podaję je do wszelakiego pieczonego czy smażonego kurczaka, kotletów z drobiu, mięs wieprzowych, wołowych, mielonych z indyka, rolad czy placków z ziemniaków. Wtedy traktuję je jako gulasz, dodaję surówkę z kapusty kiszonej lub colesław. PIECZARKI smażone smakują także z rozmaitymi kaszami, ryżem czy makaronem w wersji wege lub z dodatkiem mięsa, np. mielonego

Zasmakuj Kuchni
Faszerowany filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim 126

zawijamy (naprzemiennie po skosie- prawy,lewy, prawy, lewy) do środka- tak jak widać na zdjęciu. Końcówkę lekko podwijamy pod spód, jeśli ciasto będzie za długie to przycinamy je *** *** Gotowe roladki smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem i przekładamy na blaszkę lub do żaroodpornego naczynia *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180’C ( piekłam z termoobiegiem ), i zapiekamy przez około 40 minut

Blog z Apetytem
Sałatka z rukoli 202

Kolorowa i super prosta do zrobienia sałatka z rukoli . Możesz ją podać jako sałatkę do obiadu lub zjeść całkowicie samodzielnie, do kanapek czy na grilla. Smakuje świetnie z roladką z koziego sera lub fetą. W tej sałatce każdy składnik ma znaczenie i nadaje jej wyjątkowego charakteru. Wspaniałe, intensywne kolory zachęcają do jedzenia i przykuwają uwagę. Chrupiąca rukola oraz pestki słonecznika

AniaGotuje.pl
Roladki rybne otulone szynką z sosem bazyliowo - groszkowym 106

zgęstnieje, doprawić solą i pieprzem. 6. Czarny i biały ryż ugotować al dente w lekko osolonym wrzątku w osobnych naczyniach. Po ugotowaniu wymieszać ze sobą. 7. Rybne roladki podawać na ryżu polane sosem

Szalona Kuchnia Eweliny
Tarta na cieście francuskim z kozim serem i pomidorami 131

porze najlepsze, więc i tarta najlepsza. Najlepiej użyć różnokolorowych pomidorów - będą się ładnie prezentować/ Polecam! składniki paczka gotowego ciasta francuskiego (275 g)  mały kremowy kozi serek - rolada 3- 4 średniej wielkości pomidoty masa: 1 jajo 125 g koziego jogurtu łyżka koperku - opcjonalnie listki z 2 - 3 gałązek tymianku pieprz, sól pietruszka do podania przygotowanie Piekarnik nagrzać

Stare Gary
drożdżowe ślimaki z serem i borówkami 160

zwanym między czasie przygotować nadzienie - ser wymieszać z jogurtem naturalnym   gdy ciasto już urośnie rozwałkować je na cienki placek wysmarować go serem i ułożyć borówki zwinąć jak roladę i pokroić w niewielkie części ślimaczki  układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia stroną krojenia do dołu  piec w piekarniku rozgrzanym do 190 st przez

Gotowanie z pasją
drożdżowe ślimaki z serem i borówkami 120

zwanym między czasie przygotować nadzienie - ser wymieszać z jogurtem naturalnym   gdy ciasto już urośnie rozwałkować je na cienki placek wysmarować go serem i ułożyć borówki zwinąć jak roladę i pokroić w niewielkie części ślimaczki  układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia stroną krojenia do dołu  piec w piekarniku rozgrzanym do 190 st przez

Gotowanie z pasją
Strucla drożdżowa z twarogiem 236

można dodać cukru wg. upodobań lub wsypać sam cukier waniliowy. Na dobrze podsypanym blacie rozkładamy ciasto drożdżowe i rozciągamy rękoma na kształt kwadratu. Smarujemy twarogiem i zawijamy ciasto jak roladę. Przekładamy do korytka wyłożonego papierem do pieczenia i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 40 minut, tak, żeby ciasto dobrze podrosło. Możemy posypać wcześniej kruszonką przygotowaną z łyżki masła, łyżki

Jacob Tastes