roladki - 9750 przepisów (strona:399/650)

Pstrąg pieczony z grzybami i jabłkiem 175

poradzi! Zobacz inne, łatwe przepisy na przygotowanie pstrąga: - Pstrąg pieczony z boczkiem i miętą - Pstrąg pieczony z pieczarkami, tymiankiem i ziemniakami - Chrupiący pstrąg smażony z migdałami - Pstrąg z pieca - Roladki z pstrąga z marchewką - Pstrąg z kurkami Pstrąg pieczony z grzybami i jabłkiem czas przygotowania: 45 minut składniki:  2 świeże pstrągi patroszone Marinero - ok. 300 g każdy 1 duża

Smaczna Pyza
Rolada kakaowa 89

łyżki mąki krupczatki 1 pełna łyżka kakao+1 łyżeczka do kremu na wierzch 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem serek mascarpone 500 g 200 ml kremówki … Czytaj dalej Rolada kakaowa

gotuj ze mną
Drożdżówka z gruszkami i śliwkami. 147

krawędź bez nadzienia. ciasto zwijamy zaczynając od strony z nadzieniem kończąc na stronie bez gruszek (dzięki temu ciasto dobrze się zlepi, a nadzienie nie wypadnie). Tak przygotowaną roladę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Ostrym nożem nacinamy drożdżówkę co 2 -3 cm niemal do dna, a w powstałą kieszonkę wbijamy pokrojone śliwki. Tak przygotowane ciasto przykrywamy ściereczką i odkładamy

Rozpustne gotowanie
Proste ciasto z jabłkami 285

napiszcie czy Wam smakowało. U mnie zostało tylko zdjęcie, ale wkrótce upiekę go ponownie. Na blogu znajdziecie również inne przepisy na ciasta z jabłkami. Szczególnie polecam jabłecznik  lub roladę z jabłkami i bakaliami Ciasto 300 g mąki 4 jajka 3/4 szklanki cukru 130 g masła 100 ml mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 6 średnich jabłek Jajka ubić

O kuchni z uczuciem
Zielono nadziane roladki schabowe 119

cebula kilka różyczek brokuła 3 liście jarmużu 1 żółta papryka sól, pieprz do panierowania: 1 jajko przyprawy mąką i bułka tarta Przygotowanie: Cebulę obrać, … Czytaj dalej Zielono nadziane roladki schabowe

czarrna od kuchni
Cynamonowe bułeczki 94

prostokąt o wymiarach ok. 40 x 30 cm. Przygotowany prostokąt posmarować roztopionym masłem i posypać cynamonowym wymieszanym z cukrem. Następnie zwinąć ściśle wzdłuż dłuższego boku, na kształt długiej rolady. Ostrym nożem pokroić na mniej więcej 3 – 3,5 cm kawałki* (podzielić na równe 12 części). Ułożyć je w formie o wymiarach 23 x 33 cm (wyłożonej uprzednio papierem

I LOVE LIFE
Zapiekanka naleśnikowa z granatem i płatkami 104

naleśniki miksujemy i smażymy na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni (wyszło mi 8 sztuk). Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Każdy naleśnik smarujemy twarożkiem. Zwijamy i kroimy w plastry. Powstałe roladki układamy w niewielkim, lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Przestrzeń między naleśnikami wypełniamy płatkami zbożowymi Lubella Mlekołaki Choco Muszelki. Mleko roztrzepujemy z jajkami oraz miodem. Zalewamy naleśniki. Pieczemy około 25 minut

Mienta blog
Pszenno-żytnie naleśniki ze szpinakiem pod mozzarellą 98

woda odparuje. Doprawić solą oraz pieprzem. 6) Dodać serek i dokładnie wymieszać, w razie potrzeby ponownie doprawić solą i pieprzem. 7) Na naleśniki równomiernie nakładać porcję nadzienia, zwijać w roladkę i układać obok siebie w wysmarowanym odrobiną oleju naczyniu do zapiekania. 8) Przygotowane naleśniki z nadzieniem, posypać startą na grubych oczkach mozzarellą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Fitsweet.me
Ciasteczka figowe 150

ciasta odcinamy nożem). Na środku każdego prostokąta równomiernie wykładamy masę. Brzegi ciasta zawijamy na farsz, aby powstał rulon (jeśli macie silikonową stolnicę warto po prostu zawinąć ją jak na roladę, a następnie przerzucić ciasto na blachę wyłożoną papierem). Pieczemy w 170°C z termoobiegiem (lub 180°C bez) przez 17-20 minut. Gdy rulony ostygną, kroimy na kilkucentymetrowe paski uzyskując

Poezja smaku
Drożdżowe bułeczki z oliwkami i serem feta 113

blat i rozwałkować na prostokąt na grubość około 0,5 cm Posmarować pastą paprykową, rozłożyć równomiernie pokruszoną fetę, pokrojone oliwki, paprykę, posiekaną natkę, posypać pieprzem i ziołami Zwinąć jak roladę wzdłuż krótszego boku Pokroić w plastry o szerokości około 2-3 cm Ułożyć bułeczki obok siebie w formie, farszem do góry Zostawić na 30 minut Wstawić do piekarnika nagrzanego

HealthyCreations
Strucla drożdżowa z orzechami 120

podwoić objętość). Keksówkę 35cm wyłożyć papierem do pieczenia. Składniki nadzienia wymieszać, dosłodzić cukrem w razie potrzeby.  Wyrośnięte ciasto rozwałkować na kwadrat 30cm, na cieście rozsmarować nadzienie, zwinąć jak roladę. Przeciąć wzdłuż, nie docinając z jednego końca. Przekrojone paski ciasta owijać wokół siebie, układając tak, żeby nadzienie było z wierzchu. Końce zawinąć pod spód. Struclę przełożyć do keksówki, przykryć ściereczką

Obiad gotowy
Makowiec drożdżowy 128

ciasto drożdżowe dzielimy na dwie części, każdą rozwałkowujemy na podłużny prostokąt o grubości 0,5 cm, następnie na każdy rozsmarowujemy przestudzoną masę makową (zostawiając wolne brzegi) i zwijamy w roladę. Każdy makowiec przekładamy na płat papieru do pieczenia posmarowanego oliwą, lekko zwinąć, a końce schować pod makowiec, tak przygotowane makowce ułożyć na blaszce, odstawić na 15-20 minut, aż ciasto

KUCHNIA POLSKA
BURRITO Z PALUSZKAMI RYBNYMI 101

Smarujemy placki tortilli, świeża sałatę oraz sałatkę z czerwonej kapusty ( wszystko układamy jak najbliżej środka ), dodajemy po 4-5 paluszków rybnych i delikatnie, ale w miarę ciasto zwijamy w roladę. Kroimy na połówki i zajadamy! Smacznego! RADY! 1.Jeśli mamy małe placki tortilli ułóżmy 2 na sobie, żeby zwiększyć ich powierzchnię! 2. Paluszki rybne możemy przygotować również w piekarniku

Ostra na Słodko
Roladki z bakłażana z serem i zieleniną 145

oliwą i smażyć bakłażany z obu stron na złoty kolor. Usmażone i wystudzone plasterki smarować nadzieniem i zawijać delikatnie w ruloniki, nie przeciskać. Przed podaniem ozdobić zieleniną. Smacznego Artykuł Roladki z bakłażana z serem i zieleniną pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine

Smaki Armine