Kocham piec i jeść drożdżówki. Tym razem postawiłam na drożdżówkę maślaną, delikatną i miękką z pysznym dżemem. Przepis ten zawsze się udaje o tak. Polecam :) Ciasto 3.5 szklanki mąki pszennej 40 g drożdży świeżych 1 łyżka cukru 1 jajko 100 g roztopionego masła 1 cukier wanilinowy 200 ml ciepłego mleka 5 łyżek cukru pudru Dodatkowo Dżem np. porzeczkowy ,malinowy 1 roztrzepane jajko Kruszonka 50 g masła 100 g mąki 50 g cukru 10 g cukru wanilinowego PRZYGOTOWANIE: Do miseczki przekładam drożdże, c... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...