Przepis na : deser
Kazandibi jest tureckim deserem mlecznym z wierzchu pokrytym skarmelizowaną skórką. To taki gęsty, słodki i sztywny pudding waniliowy. Co prawda powinien być mocno zapieczony, ale ja wolę jego delikatniejszą wersję. Pycha! Koniecznie spróbujcie. (Patelnia o średnicy 22 cm) 500 ml mleka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki cukru do budyniu + 1 łyżka na patelnię 1/2 łyżeczki masła ziarenka z 1/2 laski wanilii 300 ml mleka zagotować z ziarenkami wanilii i masłem, a w r... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...