Kazandibi - turecki deser mleczny ze skarmelizowaną skórką

Kazandibi - turecki deser mleczny ze skarmelizowaną skórką

Kazandibi - turecki deser mleczny ze skarmelizowaną skórką

Przepis na : deser

Kazandibi jest tureckim deserem mlecznym z wierzchu pokrytym skarmelizowaną skórką. To taki gęsty, słodki i sztywny pudding waniliowy. Co prawda powinien być mocno zapieczony, ale ja wolę jego delikatniejszą wersję. Pycha! Koniecznie spróbujcie. (Patelnia o średnicy 22 cm)   500 ml mleka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki cukru do budyniu + 1 łyżka na patelnię 1/2 łyżeczki masła  ziarenka z 1/2 laski wanilii    300 ml mleka zagotować z ziarenkami wanilii i masłem, a w r... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.