roladki - 9750 przepisów (strona:411/650)

Pasztet tradycyjny 196

piaskowa – jajka faszerowane paluszkami krabowymi – jajka faszerowane mango – łosoś marynowany w whisky – śledź w czosnku i majeranku – łosoś marynowany w koprze i wódce – rolady z szynką i sałatką jarzynową – sałatka jarzynowa – jajka z awokado – jaja z suszonymi pomidorami – mazurek kajmakowy – jajka faszerowane Przygotowanie : ok 3,5 h Składniki

nietylkopasta.pl
Serowa rolada z warzywami 731

puszek. Następnego dnia drugą połowę mieszanki możemy wykorzystać do surówki obiadowej – wystarczy skroić sałatę rzymską, lub kapustę pekińską, dodać mieszankę z puszki oraz papryki, które zostają po zrobieniu roladki serowej, a następnie wymieszać wszystko z ulubionym dressingiem. Znów jest smacznie i kolorowo i nic się nie marnuje:) 400 g sera gouda 200 g serka topionego 100 g miękkiego masła

Smaki Na Talerzu
Schab nadziewany tuńczykiem, czyli polska wersja vitello tonnato 168

zeszłym tygodniu byłam na warsztatach Dominika Moskalenko w Woli Suchożebrskiej – oczywiście z wielkanocnymi inspiracjami Sokołowa. Były paszteciki z ciasta francuskiego i białej kiełbasy, rolada bavette duszona w sosie pieczeniowym i polędwica zapiekana w mięsie mielonym i boczku. 2 ostatnie dania były dość pracochłonne i pyszne, ale to nie one skradły moje serce. W tym roku na moim stole wielkanocnym

Ugotowane pozamiatane
Schabowy inaczej - z pieczarkami i suszonymi pomidorami 136

pietruszki. Doprawiamy solą i pierzem. Na każdego kotleta nakładamy łyżką farsz zostawiając wolne brzegi ( tak jak na filmie) aby farsz nie wypadał. Kotlety z farszem rolujemy i sczepiamy wykałaczką. Roladki obtaczamy w jajku i bułce tartej następnie smażymy na patelni na złoty kolor z każdej strony. Smacznego ! zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania kanał

Kulinarne przygody
Czekoladowe Rollsy. / Chocolate Rolls. 156

stronie, od której zaczynamy zawijać. Zwijając dokładnie dociskamy i zabezpieczamy folią spożywczą. Odkładamy na noc do lodówki.  Mleko ze śmietanką zagotowujemy.Wsypujemy pokrojoną czekoladę, mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Roladę wyciągamy z lodówki i kroimy w ok. 2 cm plastry. Jedną stronę każdego z nich zanurzamy w polewie, posypujemy orzechami i odstawiamy do zastygnięcia. SMACZNEGO! ⃟⃟⃟ Preparation:  Sift flours

DominikaDolci
Konfitura z czerwonej cebuli i czerwonej porzeczki 167

sprawdzam ilość płynów i mieszamy konfiturę, po około godzinie powinna być gęsta i lśniąca. Odstawiamy do wystudzenia, przechowujemy w lodówce.        Ostatnio użyłam tej konfitury do rolady z białą kiełbasą, smakowała genialnie

Gotowanie i blogowanie
Drożdżowe ślimaczki z cheddarem i boczkiem 141

ńczeniu programu ciasto wykładamy na podsypany mąką blat i chwile wyrabiamy dosypując mąkę, gdyby się kleiło. Ciasto wałkujemy na w miarę równy prostokąt. Posypujemy serem, boczkiem i żurawiną. Zwijamy roladę wzdłuż dłuższego boku i kroimy na plastry o szerokości około 2,5-3 cm. Ślimaczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w środek każdej z nich, można wbić oliwkę

ladykitchen
Krokiety z mięsem z rosołu 525

będzie za suchy podlej go rosołem, dopraw solą i pieprzem.   Na każdy naleśnik nałóż porcję farszu, zbierz brzegi do środka i zwiń jak roladkę.   Tak przygotowane paszteciki można bezpośrednio smażyć bez panierki. Tak zawsze robi moja mama i podaje je z kubkiem gorącego barszczu.   Druga opcja bardziej

kuron.com.pl
Drobiowe zawijańce ze szpinakiem i serem feta 449

Klasyczne, popularne w naszych domach roladki z kurczaka faszerowane zdrowym szpinakiem z dodatkiem czosnku i serem feta, to ciekawa propozycja na przemycenie najmłodszym bogactwa witamin zawartych w zielonych liściach. Składniki: 1kg fileta z kurczaka sól pieprz olej 3 jajka bułka tarta panierka Farsz: 600g mrożonego szpinaku 4 ząbki czosnku 1 duża cebula 130g sera feta 3 łyżki masła sól pieprz

Szalona Kuchnia Eweliny
DROŻDŻÓWKI Z MARMOLADĄ 159

objętość. Stolnicę podsypać mąką. Wylać ciasto na stolnicę i dokładnie zagniatać około 4-5 minut, podsypując mąkę. Ciasto rozwałkować na stolnicy podsypanej mąką. Na wierzch rozsmarować marmoladę, zwinąć w roladę i pokroić na kawałki około 3-4 cm. Drożdżówki ułożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Drewnianą łyżką nacisnąć wzdłuż środka. Drożdżówki przykryć ścierką i odstawić na 10 minut

Zrób to smacznie
Pszenno-żytnie naleśniki ze szpinakiem pod mozzarellą 99

woda odparuje. Doprawić solą oraz pieprzem. 6) Dodać serek i dokładnie wymieszać, w razie potrzeby ponownie doprawić solą i pieprzem. 7) Na naleśniki równomiernie nakładać porcję nadzienia, zwijać w roladkę i układać obok siebie w wysmarowanym odrobiną oleju naczyniu do zapiekania. 8) Przygotowane naleśniki z nadzieniem, posypać startą na grubych oczkach mozzarellą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Fitsweet.me
Kurczak Balmoral 173

wygładzić je płasko ułożonym nożem. Na boczku ułożyć pierś z kurczaka gładką częścią do dołu. Na piersi ułożyć kawałek haggisa. Kurczaka zrolować wokół haggisa i owinąć w boczek.  Roladki ułożyć na blaszce i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec przez około 25-30 minut lub do czasu aż mięso nie będzie surowe, a boczek przyrumieniony.  Podawać

Codzienne Gotowanie
Przekąska na stół Wielkanocny 235

ogórki drobno posiekać, wymieszać z majonezem, chrzanem, jogurtem i utartym serem, dodać paprykę, przyprawić do smaku i bardzo dokładnie wymieszać. Gotową pastę kłaść na plasterki szynki i zwinąć w roladkę. Podawać z sosem czosnkowy

Tradycyjna Kuchnia
Roladki ze schabu faszerowane szpinakiem- na sosie z pomidorów 124

złoto z każdej strony.-następnie podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do miękkości mięsa. Na suchej patelni podgrzewamy tortillę. Ciepłe placko składamy, polewamy sosem pomidorowym, na wierzch kładziemy roladki-posypujemy parmezanem. Do podania: sałata z sosem vinegret

Kopystką po garach
Gumiklyjzy-czyli śląskie kluski ziemniaczane 183

obiad. Pamiętam jak niemal w każdą niedziele mama przygotowywała rosół wolno gotowany, do tego suszyła domowej roboty makaron, a w ramach drugiego dania pieczołowicie w wielkiej brytfannie smażyła wołowe rolady, do tego rzeczone kluski i oczywiście modro kapusta (zn. czerwona kapusta). Nie mogło zabraknąć również kompotu, który przeważnie gotowany był z wiśni, które latem zbieraliśmy z przydomowego ogrodu do blaszanych

wyjątkowa kucnia