Bezowy biały "makowiec"

Bezowy biały

Bezowy biały "makowiec"

Przepis na : deser

Do upieczenia białego "makowca" zainspirował mnie owoc pitahaja i zbliżające się Święta Bożego Narodzenia. Wierzch ciasta to beza. Lekka, chrupka ale i ciągnąca się. Słodka. Wypełniona niesłodkim kremem mascarpone z makiem i aromatem migdałowym.  Dla przełamania słodyczy podałam owoc pitahaji. Smakuje wybornie. Blat bezowy 4 białka jaj zielononóżki w temperaturze pokojowej 3/4 szklanki drobnego cukru 1 łyżeczka soku z cytryny i mąki ziemniaczanej Białka ubijałam w dzieży ok 5 minut, następnie dodawałam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Warto przeczytać

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

AZgotuj

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mak, makowce, boże narodzenie, krem mascarpone, mascarpone, roladki, ciasto, bezglutenowe, deser, ciasto na boże narodzenie, desery, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto z makiem, deser z mascarpone, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasta z masa

Inne przepisy z AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.