Moje drożdżówki są porządnie nadziane, tak od serca. Dlaczego? Bo tak lubię najbardziej. Dla mnie ciasto to dodatek, który za sprawą bardzo dużej ilości nadzienia nie wysycha i smakuje wyśmienicie nawet na 3 dzień. O ile coś jeszcze zostanie ;) Za tło przepraszam, nie mam jeszcze parapetu :D Może coś na to doradzicie? :D Potrzebujemy: Ciasto: 250 ml mleka 1 opakowanie suchych drożdży lub 25 g świeżych 70 g cukru 75 g oleju rzepakowego 500 g mąki pszennej szczypta soli Nadzienie makowe: 350 g suchego maku T... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...