Kotlet de Volaille

Kotlet  de Volaille

Kotlet de Volaille

Kotlet Devolay (prawidłowa pisownia to pisownia francuska - de Volaille; jego historia sięga osiemnastego wieku, a nazwa pochodzi od nazwiska kucharza) to jeden z najpopularniejszych przepisów na pierś kurczaka na świecie. Istnieje mnóstwo pomysłów, które stanowią wariacje na temat tradycyjnej receptury na kotlet Devolay. A ten przepis jest tylko jeden. I zawiera w środku tylko jedno właściwe nadzienie - MASŁO! Składniki: • 4 filety piersi kurczaka • 80 g masła • bułka tarta do panierowania • mąka do panierowania... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Autor

KUCHNIA POLSKA

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, piersi, pierś, kotlet, kotlety, ciasto, bułki, kurczak, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, devolay, obiad, francuskie, de volaille, roladki, filet z kurczaka, ciasto francuskie, ciasto francuskie, potrawy z kurczaka, pierś z kurczaka w cieście francuskim, pomysł na obiad, soczysta pierś z kurczaka

Inne przepisy z KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.