Zaparzana babka drożdżowa z czekoladą i cynamonem
Zaparzana babka drożdżowa z czekoladą i cynamonem
Przepis na : deser
Zaparzana babka drożdżowa z czekoladą i cynamonem – dzięki zaparzaniu mleka, baba jest dłużej świeża od tradycyjnych drożdżowych babek. Z czekoladą ciasto drożdżowe smakuje wybornie! Aby uzyskać waniliowy smak ciasta, użyłam naturalnego ekstraktu z wanilii Bourbon z Madagaskaru. Zaparzana babka jest nieco pracochłonna, ale zdecydowanie warto przygotować ją na Święta. Polecam w wersji z farszem, jak i pustą z dodatkiem rodzynków. Zaparzana babka drożdżowa: 300 g mąki pszennej (2 szklanki + 2 łyżki) 40... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Poezja smaku
Autor
PoezjaSmaku
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
babki, czekolada, ciasto, drożdżowe, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, desery, deser, roladki, lukier , cytryna, ciasteczka, ciasteczka z czekolada, baba drożdżowa, babka cytrynowa, ciasteczka waniliowe, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, bez pieczenia, ciasteczka na święta, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto cytrynowe, czekoladowe ciasteczka
Inne przepisy z Poezja smaku
Dodaj komentarz