Ciasto biszkoptowe i ucierane – praktyczne porady

Ciasto biszkoptowe i ucierane – praktyczne porady

Ciasto biszkoptowe i ucierane – praktyczne porady

Ciasto biszkoptowe i ciasto ucierane są jednymi z najpopularniejszych baz do wielu wypieków. Z ciasta biszkoptowego przygotowuje się torty, placki, rolady. natomiast ciasto ucierane stanowi bazę dla wielu pierników, ciast z owocami. Czemu ciasta biszkoptowe oraz ucierane zawdzięczają swoją popularność? Sekret tych pysznych wypieków polega na uzyskaniu jak największej puszystości. Puszystość uzyskujemy poprzez ubicie białka. Od czego zależy jakość ciasta biszkoptowego oraz ucieranego? Cały sekret w cieście bi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciasta z tradycjami

Warto przeczytać

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Autor

HonorataHonorata

Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasta biszkoptowe , ciasto biszkoptowe, ciasto ucierane , tarta, tort, torty, bułki, placki, szybkie ciasto, pączki, roladki, piernik, biszkopt, pączki pieczone, ciasta z masa, ciasto na zimno, bułka pszenna, bułki maślane

Inne przepisy z Ciasta z tradycjami

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.