Pieczeń wieprzowa nadziewana

Pieczeń wieprzowa nadziewana

Pieczeń wieprzowa nadziewana

Czasem wchodzę do kuchni z planem i w trakcie gotowania go zmieniam od tak... Tym razem miałam przygotować pieczeń nadziewaną według przepisu z książki Jak gotować Marii Disslowej, z 1930 roku. Nadzienie przygotowałam według starej receptury, natomiast z sosem pokombinowałam. Nie dodałam pomidorów, zamiast nich dałam grzyby suszone. Mięso przygotowałam w garnku rzymskim. 1 kg mięsa wieprzowego (szynka – cienki płat, schab), 40 g słoniny, 4 anchois, 20 g grzybów suszonych, 10 g kaparów, 2 cebule, 20 g masła, 1... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Autor

królestwogarów

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, grzyby, sosy, bułki, mielone, schab, szynka, roladki, dania mięsne, wieprzowina, suszone pomidory, mięsa pieczone, mięso mielone, pieczona szynka, pieczeń z szynki, szynka gotowana, schab gotowany, jajka nadziewane

Inne przepisy z królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.