DEWOLAJ PRZYGOTOWANY NA DWA SPOSOBY + FILMIK

DEWOLAJ PRZYGOTOWANY NA DWA SPOSOBY + FILMIK

DEWOLAJ PRZYGOTOWANY NA DWA SPOSOBY + FILMIK

Dewolaj to pyszne mięso nadziane masłem lub serem, zwinięte i usmażone na gorącym oleju. Do masła dodałam natkę pietruszki i czosnek. Smakują na ciepło i zimno, są świetne na obiad jak i na przyjęcie.  SKŁADNIKI :  1 kg kotletów ze schabu  300 g żółtego sera  100 g masła  1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki 1 ząbek czosnku  przyprawy - sól, pieprz, słodka i ostra papryka, czosnek granulowany  panierka - mąka, jajka, bułka tarta, odrobina mleka olej do smażenia  &n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Fantazje Marioli

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.