Bakłażan, oczywiście tuż obok pysznej dyni, jest moim ulubionym jesiennym warzywem. Przyrządzam go na wiele sposobów: smażę, duszę, gotuję i piekę. Jest on idealnym kompanem mięsa, ale także wspaniale smakuje z innymi warzywami lub strączkami. Rewelacyjny duet tworzy wraz z dojrzałymi pomidorami. Jest przepyszny smażony, ale niestety bardzo mocno chłonie tłuszcz, więc tę formę obróbki staram się stosować niezbyt często. Dziś zapraszam Was na pieczone bakłażany z kuskusem i pomidorami. Ich przygotowan... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...