risotto - 2458 przepisów (strona:82/164)

Risotto z zielonymi szparagami i cukinią 49

Pyszne risotto z zielonymi warzywami doprawione aksamitnym pesto. Proste do przygotowania  danie na szybki domowy obiad. 2 porcje Mały pęczek szparagów 200g połowa młodej średniej cukinii połowa średniej cebuli 100  g ryżu  około  litr bulionu drobiowego olej roślinny sól pieprz opcjonalnie  łyżka domowego pesto Szparagi kroimy na mniejsze kawałki ( twarde końce odkrój). Cukinię wraz

Andzia Pichci
Risotto z kurczakiem i warzywami 30

Niedawno było u nas na obiad risotto z kurczakiem i warzywami. Miały do niego być jeszcze pomidory z puszki, ale najmłodszy członek rodziny prosił by było bez nich, tak więc, życzenie spełnione. Danie jest smaczne, dosyć delikatne w smaku. Jednogarnkowe. 1 szkl. ryżu arborio 2 małe pojedyncze piersi kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 por 1 czerwona papryka

Smaki Na Talerzu
Ryż na mleku 59

łyżka miodu 1 łyżeczka esencji waniliowej Dodatkowo owoce sezonowe sok malinowy Jeśli nie macie esencji waniliowej, możecie zastąpić ją łyżeczką cukru waniliowego. Do tego dania polecam Wam ryż do risotto, ma on po ugotowaniu lepką konsystencję, będzie nadawał się idealnie. Ryż na mleku – prosty przepis Do rondelka wrzucamy ryż i wlewamy mleko. Zagotowujemy i następnie na niewielkim ogniu gotujemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Risotto z kurczakiem i cukinią 75

minutach podlewamy rosołem lub wodą i dodajemy resztę składników , wszystko pokrojone w kostkę. Dusimy pod przykryciem często mieszając i podlewając by ryż nam nie przypalił się i nie wysechł. Risotto musi być kleiste. Doprawiamy do smaku przyprawami

Gotowanie jest łatwe
Risotto ze szparagami 55

królują dwa warzywa. Botwinka i szparagi. Oba kocham i nie wyobrażam sobie w sezonie bez nich kuchni. Tym razem przygotowałam szybki obiad, na który od dawna miałam ochotę, czyli risotto ze szparagami. To lekki, smaczny i zdrowy obiad jednogarnkowy, idealny na letnie popołudnie, z minimalnej ilości składników i z minimalnym czasie stania przy piecu. Z kieliszkiem białego, zimnego wina smakuje

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Risotto z kurkami i koperkiem 128

Dzień dobry :-) Sezon na kurki już powoli będzie się kończył. U mnie jeszcze risotto z kurkami i koperkiem. My je bardzo lubimy, a danie proste, ale bardzo smaczne :-) Polecam i miłego poniedziałku Wam życzę :-) Składniki na 4 porcje: około 300 g ryżu arborio 200 g kurek pęczek koperku 1 litr bulionu 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1/2 szklanki białego

kruche babeczki
Włochy - Czekoladowy ryż z Mesyny (Riso nero alla messinese) 128

ciepło, na przykład (jak my) na śniadanie.  Składniki (3 porcje): - 325 g mleka roślinnego (my użyliśmy pół na pół owsianego i sojowego) - 175 g ryżu do risotto - 40 g płatków migdałów + odrobina do podania - 1 łyżka kakao - 4 kostki gorzkiej czekolady - 1/4 łyżeczki cynamonu - 2 łyżki cukru   - skórka pomarańczowa (opcjonalnie do podania)  Przygotowanie: 1) Do garnka wlewamy

Roślinożerni urlopowicze
Pomidorowe risotto z krewetkami 175

bazie zupy pomidorowej można stworzyć takie smaczne i lekkie danie obiadowe. Do przygotowania wystarczy 45 minut.… Czytaj dalej Pomidorowe risotto z krewetkami

Pij soki wyciskane
Risotto z krewetkami i fasolką szparagową 107

Jeżeli użyjemy odpowiedniej ilości masła i oliwy z oliwek do smażenia krewetek, otrzymamy gęsty i intensywny sos. Reszty dopełni ryż arborio i warzywa.… Czytaj dalej Risotto z krewetkami i fasolką szparagową

Pij soki wyciskane
Risotto z kukurydzą 81

porcje: 150 g ryżu do risotto 200 ml wody 100 ml białego wytrawnego wina 3 łyżki mleczka kokosowego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 puszka konserwowej kukurydzy 1 ząbek czosnku łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego szczypta gałki muszkatołowej W rondlu rozgrzewamy olej. Czosnek siekamy, podsmażamy krótko, aby się nie zrumienił. Dodajemy ryż, mieszamy, smażymy ok. 3 minuty. Dolewamy wino

Kucharzyca
Słodko-słone risotto z mango 81

porcje: 150 g ryżu do risotto 300 ml wody sok z 1 cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek 1 mała puszka kukurydzy, ok. 100 g ok. 200 g mango świeżego lub konserwowego łyżeczka soli pieprz czarny, grubo mielony szczypta gałki muszkatołowej W rondlu rozgrzewamy olej. Dodajemy ryż, mieszamy, smażymy ok. 3 minuty. Dolewamy sok z cytryny i wodę, dodajemy przyprawy

Kucharzyca
Risotto z dynią i groszkiem 110

Dzień dobry :-) Dziś przepis na pyszne risotto z dynią piżmową i groszkiem. Staramy się ostatnio trochę ograniczać mięso i szukamy czegoś bez. Tym razem padło na to danie. Robi się szybko, smakuje super. My lubimy bardzo. Polecam i miłego piątku życzę :-) Składniki: 1 i 1/2 szklanki ryżu Arborio 1 cebula 3-4 ząbki czosnku około 1 kg dyni piżmowej

kruche babeczki
Aromatyczne kokosowe risotto 106

rabarbarem, truskawkami i ziołami 4 porcje: 200 g ryż arborio (do risotto) 400 ml mleczka kokosowego (puszka) 2-3 łyżki ksylitolu 1 cienka łodyga rabarbaru ok. 300 truskawek 1 gałązka rozmarynu garść bazylii i mięty Rabarbar i truskawki oczyszczamy, kroimy w kostkę. Kilka łyżek stałej części mleczka kokosowego podgrzewamy w rondelku. Dodajemy ryż, smażymy mieszając. Dokładamy partiami stałą część mleka

Kucharzyca
Kremowe risotto ze szparagami, cukinią i miętą 114

przepyszne danie pochodzi z książki "Moje rzymskie wakacje" Kristin Harmel. Szparagi nadają daniu wykwintności, ryż kremowości, cukinia przyjemnie chrupie pod zębem. Danie idealne, zapraszam do wypróbowania przepisu. Risotto ze szparagami. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie