risotto - 2458 przepisów (strona:84/164)

Risotto z zielonymi szparagami 146

Risotto z zielonymi szparagami Zakończenie sezonu na szparagi w stylu włoskim. Zapraszam.    Proporcje na 4 osoby Składniki: 340 g świeżych zielonych szparagów 2 szalotki 2 ząbki czosnku  200 g ryżu Arborio  1 lampka białego wytrawnego wina  około 1 litr wywaru warzywnego albo drobiowego  50 g masła  1 łyżka oliwy sól morska do smaku

Wino Francja Kuchnia
Risotto z groszkiem i warzywami 166

Moje ulubione danie z Bonduelle ? Nie zastanawiałam się długo….risotto ! Pełnia lata, na straganach świeży, młodziutki bób i ulubione puszki z groszkiem które zawsze mam w szafkach, w razie awaryjnej sytuacji , czy niespodziewanych gości, wiele razy ratowały mi tyłek, bo przecież u Agaty zawsze dostanie się coś dobrego do zjedzenia   J Gdyby ktoś kazał mi wybrać jeden obiad który

Wanilia i Kardamon
Risotto z kurczakiem curry 966

marchewkę. Chwilę duszę. Dodaję pół szklanki bulionu warzywnego. Doprawiam pieprzem. Do dużej miski wrzucam ryż, groszek zielony z puszki (bez zalewy) i zawartość patelni. Mieszam. Pyszne – polecam. Artykuł Risotto z kurczakiem curry pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Kremowe Risotto ze szparagami i zielonym groszkiem 149

Risotto ze szparagami i zielonym groszkiem   Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów 1 średnia cebula 1/2 szklanki mrożonego zielonego groszku 3/4 szklanki ryżu arborio 1/2 szklanki białego wina 1 ,5 litra wywaru warzywnego oliwa do smażenia, sól pieprz do smaku Sposób przygotowania przepisu:   Cebulkę kroimy w drobną kostkę i szklimy na łyżce oliwie. Dodajemy ryż mieszamy i po minucie

W kuchennej krainie
Risotto z kurczakiem 186

Wygrałam patelnię do paello ..no i musiałam ją wypróbować, w sumie to nie było paello, tylko raczej risotto..ale paello jeszcze zrobię. 250 g ryżu pierś z kurczaka vegeta do mięs mieszanka warzyw [ u mnie chińska] 2 kieliszki wina 2-3 szkl. gorącego bulionu  sól, pieprz  masło Pierś z kurczaka pokroić, wymieszać z vegetą i odstawić na minimum

Moje domowe kucharzenie
Risotto ze szparagami i cukinią 116

straganach królują szparagi u mnie w kuchni obowiązkowo  gotuje się risotto, kremowe, dzięki ryżu arborio, sycące i bardzo smaczne, uwielbiam je i mogłabym na raz pochłonąć cały garnek, smaku dopełnia białe wino i tarty parmezan, nic wiecej do szczęścia nie trzeba. Duet idealny. Zastrzyk optymizmu i energii, która pobudzi apetyt na życie. Pycha! Składniki: na dwie porcje

Wanilia i Kardamon
Risotto ze szparagami 209

smacznym winie, świeżych szparagach i pysznym parmezanie:) i masie serca dodanego do gotowania 2 porcje 1 h 500 ml bulionu (ja przygotowałam bulion dzień wcześniej) 3/4 szklanki ryżu do risotto arborio około 10 szparagów 1/2 szklanki wina białego 2 łyżki masła 1 łyżka oliwy z oliwek 2 cebulki szalotki 3 łyżki startego parmezanu 3 łyżki śmietany kremówki Cebulę obieramy, bardzo

Ania i Marcin gotują
Risotto z botwinką i boczniakami 180

posiekane liście botwinki i porwane boczniaki, doprawiamy solą morską i świeżo mielonym pieprzem, mieszamy. 5. Dodajemy kolejną porcję bulionu (wody), czynność powtarzamy, aż ryż będzie al dente. 6. Wykładamy risotto na talerz, posypujemy posiekanym szczypiorkiem od dymki i świeżo mielonym pieprzem. Smacznego

Gocha gotuje!
Risotto z indykiem i pomarańczą 177

Dziś przepis na dość oryginalną wersję risotto - z mięsem z indyka i pomarańczą. Danie doprawione ostrymi przyprawami przełamane zostało słodyczą pomarańczy. Propozycja idealna na zimowy obiad. Składniki (1 porcja) - torebka ryżu białego długoziarnistergo - filet z piersi z indyka - połówka pomarańczy - chilli - curry - oregano - pieprz - 1 łyżka masła Przygotowanie : 1. Fileta pokroić w kostkę, następnie obtoczyć w curry, dodać odrobinę chilii

Kuchenne innowacje
Bałkańska wariacja risotto 153

czyniąc zapiekankę wegańską :) 2-3 porcje: 1 mały bakłażan 1 mała cukinia 300 g ajwaru 3 średnie pomidory 1 ząbek czosnku 150 g sera feta 120 g ryżu do risotto 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżeczka przypraw: kolendry mielonej, czubrycy, papryki wędzonej; sól Bakłażana i cukinię umyć i pokroić w większą kostkę ok. 2×2 cm. Olej rozgrzać

Kucharzyca
Risotto z papryką i suszonymi grzybami 123

Kuchnia włoska jest mi bliska, gdyż spędziłam w Italii miesiąc poznawając kulturę i kuchnię tego kraju. Risotto zalicza się do jednych z moich ulubionych dań. Postanowiłam przygotować je z papryką i suszonymi grzybami, niestety nie posiadałam wina. Świetny smak i aromat. Polecam dla osób, którzy uwielbiają kuchnię włoską! Składniki: 1 szklanka ryżu Arborio 1 l bulionu z rosołu 1 cebula

Truskawkowa Fiesta
Risotto z botwinką i kozim serem 111

sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Risotto z botwinką i kozim serem Składniki – 2 porcje: Ryż arborio Uncle Ben's – 200g Marchewka –   1/3 sztuki Cebula – 1/3 sztuki Seler naciowy – ½ łodygi Czosnek – 2 ząbki Wywar warzywny

Kuchnia Bon Appetit
Curry risotto z kurczakiem 141

Przepyszne danie, Luizka moja siostrzenica zrobiła dla mnie jak przyleciałam do Polski. Piersi kurze pokroić na małe kawałki, doprawić wszystkimi przyprawami. Wymieszać. Na patelni rozgrzać olej

Kuchnia Pokoleń
Naturalnie aromatyczna bulionetka warzywna bez chemii 329

jeszcze przez dwa dni. Po rozcieńczeniu wodą, bulion jest aromatyczny, wyczuć można w nim smak poszczególnych warzyw. Świetnie nadaje się do przygotowywania różnego rodzaju zup, a także sosów i risotto, któremu nadaje głębokiego smaku. Z proporcji podanych poniżej wychodzą dwa pudełka bulionetki, co starcza mi na przygotowanie 6-8 zup. Dlaczego warto? W samodzielnie przygotowanej bulionetce mamy 100% warzyw

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Risotto z kurczakiem i pieczarkami 151

Dawno nie robiłam risotta....tak więc jest, z dodatkiem kurczaka, pieczarek i papryki. 250 g ryżu 1 cebula marchewka pierś z kurczaka kawałek papryki 20-30 dkg pieczarek 2 kieliszki wina 2-3 szkl. gorącego bulionu  sól, pieprz  masło Na patelni rozgrzać masło,wrzucić posiekaną cebulę, pieczarki , chwilę razem podsmażyć, dodać pokrojone mięso ,paprykę, marchewkę. Po kilku minutach

Moje domowe kucharzenie