Risotto z kurczakiem i pomarańczą, to potrawa szybka, ale równocześnie ciekawa i wprowadzająca do naszej kuchni coś nowego, orientalnego. Polecam szczególnie osobom lubiącym nowe połączenia smakowe. SKŁADNIKI 450 g piersi z kurczaka oliwa 1 duża pomarańcza 300 g ryżu 1 duża cebula 1 czerwona papryka 1 l bulionu drobiowego 1 łyżeczka curry świeżo mielony pieprz kolorowy, sól do dekoracji
Passions hobbies lifeBardzo aromatyczne risotto z dynią, dodatkiem wina, masła truflowego i rozmarynu. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Dynię obrać, oczyścić z pestek i również pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić 1 łyżkę
BullioRisotto z kurczakiem, warzywami i grzybami leśnymi, to idealny obiad dla zabieganych osób. Przygotowuje się go szybko, co nie ujmuje mu ani odrobinkę na smaku, bo jest zdecydowanie pyszny. SKŁADNIKI 400 g piersi z kurczaka oliwa 1 brokuł 2 czerwone papryki 1 mała cukinia 200 g ryżu 300 ml koncentratu bulionu drobiowego Krakus garść suszonych grzybów leśnych sól, świeżo mielony
Passions hobbies lifepada ?? U mnie w nocy i teraz cały czas. Ciemno, zimno, nieprzyjemnie, nic tylko nie wychodzić z domu jak się nie ma potrzeby :-). U mnie dziś przepis na risotto z kurkami, szpinakiem i serem grana padano. Wyszło pyszne, polecam i miłego dnia życzę :-) Składniki na 3 porcje: 1 opakowanie ryżu arborio 300 g kurek 1/2 opakowania szpinaku baby 1/2 szklanki
kruche babeczkiRisotto to jedno z moich ulubionych dań, teraz gdy króluje dynia obowiązkowa propozycja obiadowa. Aksamitne, kremowe, delikatne, znakomicie się prezentuje i jeszcze lepiej smakuje. To danie lekkie a zarazem pożywne. Składniki mówią same za siebie, nic więcej obiecywać nie muszę J Składniki: 25 dag ryżu arborio 70 dag pokrojonej dyni 1 duży por 1 cebula 4 ząbki czosnku
Wanilia i KardamonSzybki pomysł na obiad jednogarnkowy. Wszystko w jednym ryż, mięso i warzywa. Przygotowanie mięsa – doprawić mięso wszystkimi przyprawami przeznaczonymi do mięsa. Patrz na składniki. Zostawić
Kuchnia PokoleńRisotto z zielonymi szparagami Zakończenie sezonu na szparagi w stylu włoskim. Zapraszam. Proporcje na 4 osoby Składniki: 340 g świeżych zielonych szparagów 2 szalotki 2 ząbki czosnku 200 g ryżu Arborio 1 lampka białego wytrawnego wina około 1 litr wywaru warzywnego albo drobiowego 50 g masła 1 łyżka oliwy sól morska do smaku
Wino Francja KuchniaMoje ulubione danie z Bonduelle ? Nie zastanawiałam się długo….risotto ! Pełnia lata, na straganach świeży, młodziutki bób i ulubione puszki z groszkiem które zawsze mam w szafkach, w razie awaryjnej sytuacji , czy niespodziewanych gości, wiele razy ratowały mi tyłek, bo przecież u Agaty zawsze dostanie się coś dobrego do zjedzenia J Gdyby ktoś kazał mi wybrać jeden obiad który
Wanilia i Kardamonmarchewkę. Chwilę duszę. Dodaję pół szklanki bulionu warzywnego. Doprawiam pieprzem. Do dużej miski wrzucam ryż, groszek zielony z puszki (bez zalewy) i zawartość patelni. Mieszam. Pyszne – polecam. Artykuł Risotto z kurczakiem curry pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plRisotto ze szparagami i zielonym groszkiem Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów 1 średnia cebula 1/2 szklanki mrożonego zielonego groszku 3/4 szklanki ryżu arborio 1/2 szklanki białego wina 1 ,5 litra wywaru warzywnego oliwa do smażenia, sól pieprz do smaku Sposób przygotowania przepisu: Cebulkę kroimy w drobną kostkę i szklimy na łyżce oliwie. Dodajemy ryż mieszamy i po minucie
W kuchennej krainieWygrałam patelnię do paello ..no i musiałam ją wypróbować, w sumie to nie było paello, tylko raczej risotto..ale paello jeszcze zrobię. 250 g ryżu pierś z kurczaka vegeta do mięs mieszanka warzyw [ u mnie chińska] 2 kieliszki wina 2-3 szkl. gorącego bulionu sól, pieprz masło Pierś z kurczaka pokroić, wymieszać z vegetą i odstawić na minimum
Moje domowe kucharzeniestraganach królują szparagi u mnie w kuchni obowiązkowo gotuje się risotto, kremowe, dzięki ryżu arborio, sycące i bardzo smaczne, uwielbiam je i mogłabym na raz pochłonąć cały garnek, smaku dopełnia białe wino i tarty parmezan, nic wiecej do szczęścia nie trzeba. Duet idealny. Zastrzyk optymizmu i energii, która pobudzi apetyt na życie. Pycha! Składniki: na dwie porcje
Wanilia i Kardamonsmacznym winie, świeżych szparagach i pysznym parmezanie:) i masie serca dodanego do gotowania 2 porcje 1 h 500 ml bulionu (ja przygotowałam bulion dzień wcześniej) 3/4 szklanki ryżu do risotto arborio około 10 szparagów 1/2 szklanki wina białego 2 łyżki masła 1 łyżka oliwy z oliwek 2 cebulki szalotki 3 łyżki startego parmezanu 3 łyżki śmietany kremówki Cebulę obieramy, bardzo
Ania i Marcin gotująposiekane liście botwinki i porwane boczniaki, doprawiamy solą morską i świeżo mielonym pieprzem, mieszamy. 5. Dodajemy kolejną porcję bulionu (wody), czynność powtarzamy, aż ryż będzie al dente. 6. Wykładamy risotto na talerz, posypujemy posiekanym szczypiorkiem od dymki i świeżo mielonym pieprzem. Smacznego
Gocha gotuje!Dziś przepis na dość oryginalną wersję risotto - z mięsem z indyka i pomarańczą. Danie doprawione ostrymi przyprawami przełamane zostało słodyczą pomarańczy. Propozycja idealna na zimowy obiad. Składniki (1 porcja) - torebka ryżu białego długoziarnistergo - filet z piersi z indyka - połówka pomarańczy - chilli - curry - oregano - pieprz - 1 łyżka masła Przygotowanie : 1. Fileta pokroić w kostkę, następnie obtoczyć w curry, dodać odrobinę chilii
Kuchenne innowacje