Składniki: ∙ 0,5 szklanki ryżu Arborio ∙ 0,5 dużego pęczka botwinki ∙ 0,5 litra bulionu warzywnego (lub wody) ∙ 125 g boczniaków ∙ 2 ząbki czosnku ∙ 2 łyżki masła ∙ 2 łyżki oliwy z oliwek ∙ 1 dymka ∙ sól morska, świeżo mielony pieprz Sposób przygotowania: 1. W garnku rozgrzewamy masło z oliwą z oliwek, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną cebulkę od dymki, smażymy przez chwilę aż cebulka lekko się zeszkli. 2. Dodajemy ryż i mieszamy, aż wszystkie ziarenka będą pokryte mieszaniną masła i oliw... czytaj dalej...
Gocha gotuje to połączenie moich największych pasji - gotowania i fotografii. Zapraszam w kulinarną podróż po moim świecie :)