Aromatyczne kokosowe risotto

12
  • Aromatyczne kokosowe risotto
  • Aromatyczne kokosowe risotto

    Przepis na : deser

    z rabarbarem, truskawkami i ziołami 4 porcje: 200 g ryż arborio (do risotto) 400 ml mleczka kokosowego (puszka) 2-3 łyżki ksylitolu 1 cienka łodyga rabarbaru ok. 300 truskawek 1 gałązka rozmarynu garść bazylii i mięty Rabarbar i truskawki oczyszczamy, kroimy w kostkę. Kilka łyżek stałej części mleczka kokosowego podgrzewamy w rondelku. Dodajemy ryż, smażymy mieszając. Dokładamy partiami stałą część mleka, mieszając ryż, aby się nie przypalił. Na koniec wlewamy pozostałą wodę kokosową, dodajemy ksylitol, ra... Czytaj dalej na blogu Kucharzyca


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Kucharzyca

    Dodaj komentarz