Składniki: (4-5 porcji) 1 szkl. ryż u arborio 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 1/3 szkl. białego wytrawnego wina 3 szkl. gorącego słonego bulionu warzywnego 400 g. obranej marchewki 100 g. obranej dyni duża garść pokruszonych orzechów włoskich 3-4 gałązki tymianku cytrynowego 1 łyżeczka masła 3 łyżki drobno startego parmezanu pieprz trochę skórki otartej z cytryny Marchewkę pokrój w większą kostkę, ugotuj do miękkości. Odcedź i jeszcze ciepłą zmiksuj na gładkie puree. Dynię zetrzyj na grubych o... czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...