przystawki - 17402 przepisów (strona:407/1161)

Szpinak nadziewany kremowym serkiem z suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami (Le campanelle di spinaci con un cuore di formagg 138

Delikatny, kremowy serek z suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami, pietruszk ą , aromatyzowany oregano i czosnkiem, podany ze szpinakiem i świeżym pieczywem to idealna letnia przystawka. Lekki posiłek w sam raz na gorące  dni. Smacznego :) **** Le campanelle di spinaci con un cuore ricco di formaggio delicato e cremoso, pomodori secchi, olive nere, aglio e prezzemolo

La grande e la piccola cuoca
Grzanka z serkiem i rzodkiewką 116

tylko smaczne, a jednocześnie są bardzo zdrowe i do tego kolorowe. Tego typu grzanka jest idealna podczas diety odchudzającej, to nie tylko propozycja na fit śniadanie, ale też na przystawkę, czy na dietetyczną kolację. Polecam też grzanki z jajecznicą i szynką , jajko w koszulce na grzance , grzanki z pieczarkami jajkami , grzanki z jajecznicą i łososiem , bruschetta z truskawkami . Jak przygotować

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sokowirówka 3 w 1 Ultimate Juicer - wrażenia z użytkowania 187

Każda z tych funkcji sprawdziła się do mnie wspaniale i śmiało mogę polecić to urządzenie. Sokowirówka Najważniejsze było dla mnie, by sokowirówka miała duży otwór na owoce. Często w przystawkach do robotów kuchennych jest dołączana sokowirówka, ale z koszmarnie małym otworem. Sprowadza się to do krojenia nawet każdej marchewki na pół. Robienie soku trwa koszmarnie długo i efekcie soków

Gotowanie i blogowanie
Koktajl z ośmiornicy - caldo de polvo 224

naszym kraju) smutnym jest dla nas że Panowie zamiast delektować się pysznym (tak przypuszczamy) posiłkiem poruszyli tematy których nie porusza się przy stole. Wróćmy jednak do ośmiorniczek. Popularną przystawką w Brazylii jest Caldo de Polvo czyli w wolnym tłumaczeniu koktajl z ośmiorniczek/ośmiornicy. Serwowana jest w małych kubeczkach i wspaniale się komponuje z winem czy piwem. Ceny ośmiornic

Smaki Brazylii
Panna Cotta dla Pana Taty 113

zbyt gorzka. 500 ml śmietanki "trzydziestki" podgrzewam, dodaję pół łyżeczki cukru aromatyzowanego wanilią lub prościej- cukier wanilinowy, oraz 2-3 łyżki białego cukru. Przy pomocy tarki do parmezanu lub przystawki, na której zwykle ściera się surowe ziemniaki na pulpę- ścieram drobniutko gorzką czekoladę, około 1/3 tabliczki i dodaję do śmietanki. Gdy już czekolada się rozpuści dodaję odpowiednią ilość substancji żelującej

Pichceniomania
Smażone śledzie- zapachniało mi morzem... 151

trzeba uważać na ości, których obecność potrafi zepsuć najbardziej wyśmienity posiłek. Smażone śledzie odkryłam stosunkowo niedawno. Zwykle jednak kojarzyły mi się z tymi z zalewy, w formie przystawki, a także z nieodłączną ich obecnością podczas wigilii czy zakrapianych spotkań. Może nie są niczym wyszukanym, czy wyrafinowanym, ale w smaku nie odstają niczym od bardziej szlachetnych gatunków ryb. Do przygotowania mojego

Pichceniomania
Gdzie najlepiej zjeść i wyspać się w Polsce? 128

przypadek, to niestety nie może na nie liczyć, ale z pewnością nie zawiedzie się na tym, co akurat restauracja zaoferuje. Poziomkowe menu było prawdziwą zabawą smakami i konsystencjami. Jako przystawkę zaserwowano nam  grasicę cielęca, purée z poziomek i malin oraz ptysia z ziołami. Następne w kolejności gazpacho z pomidorów, poziomek, z krupniokiem i olejem lnianym, zapewniło

Eksperyment sobotni
KURKI W ŚMIETANIE 190

Pyszna, sezonowa przystawka.  Delikatne kurki w śmietanowym sosie ... są dla mnie zawsze zwiastunem,  że : jest lato! Ten delikatny grzybek nie potrzebuje jakiejś wyjątkowej oprawy.  W śmietanowym sosie,  w towarzystwie delikatnie ściętych jajek w  jajecznicy z kurkami  czy w lekkiej  zupie kurkow ej sprawdzają się idealnie!  Składniki: ok 400 g kurek 2 cebule

Walijskie Pichcenie
Pieczarki w cieście czosnkowo-paprykowym 231

Kolejna pyszna przekąska, która bardzo szybko znika.  Cukinię ( klik ), fasolkę ( klik ) oraz parówki ( klik , klik ) - już Wam prezentowałam. Pieczarki również są niezwykle smaczne i proste

Di gotuje
Recenzja książki Grażyny i Jarosława Uścińskich pt. "Zdrowie w smaku. Niezwykłe dania ze zwykłych roślin" 95

mówię po chłopsku :)  Po piąte na podstawie tej książki możecie przygotować samodzielnie w domu kolację,  kompletną kolację, bo w książce znajdziecie przepisy nie tylko na przystawki i dania główne, ale co dla mnie najważniejsze na DESERY!!!  które zaskoczą nawet najbardziej wybredne gusta.        A teraz troszkę o ułożeniu tematycznym: Zaczynamy od spisu treści, oooooobszernego

Malinowo w kuchni
Zielone gazpacho z nutką mięty 183

Pogoda nastraja na lekkie i chłodne potrawy. Te gazpacho jest banalnie proste i będzie idealną  przystawką do niedzielnego grilla :) Składniki: -1 szklanka groszku -1 szklanka wody -1 ogórek szklarniowy -1 garść świeżej mięty -100g jogurtu naturalnego -3 łyżki oliwy z oliwek -sól i pieprz Wykonanie: Do garnka wlać szklankę wody i groszek i gotować przez 5 minut. Następnie

Smakuj życie!