przystawki - 17402 przepisów (strona:414/1161)

Nuggets z dorsza z pieca 141

jest chyba moim rekordem. Ryba na obiad pojawia się u nas przynajmniej 3 razy w tygodniu. Lubimy ryby smażone , rybne kotlety czy ryby z grilla . No i przystawki…o nich nie można zapomnieć. Surówka z białej kapusty i ziemniaki pod każdą postacią to najprostsze, najsmaczniejsze i najtańsze dodatki do ryby. Nuggets z dorsza Składniki: 4 – 6 porcji

codojedzenia
Śledzie z pastą serowo-jajeczną 150

Szybka i smaczna przystawka śledziowa na rodzinne spotkania i święta. Jajka w połączeniu ze śledziami smakują genialnie. 2 płaty śledzi marynowanych 3 jajka 60 g sera 1 cebula 2 łyżki majonezu Pieprz Świeży koperek Z płatów śledziowych zdejmujemy skórę, kroimy na 2 cm paseczki. Jajka gotujemy na twardo, dwa z nich bardzo drobno siekamy, jedno zostawiamy do dekoracji. Ser ścieramy

VioletoweKucharzenie
Guacamole 172

głównego składnika: awokado. Można spożywać je rozgniecione lub nie. Spożywać je możemy z tortillą, chlebkami pita lub na kanapce. Meksykanie dodają je wręcz do wszystkiego: zup, dań głównych, przystawek. Awokado MUSI być dojrzałe, ale nie przejrzałe. Składniki: 1 pomidor sparzony bez skórki 1 cytryna 2 duże awokado 1/2 cebuli Szczypta kuminu Szczypta chilli 1/1 łyżeczki kolendry Sól himalajska Przygotowanie: Pomidora

Czarnawisienka
Jak zrobić mąkę z ciecierzycy (besan) 109

przypaliły.  Uprażoną ciecierzycę przesypujemy na duży płaski talerz i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Następnie ziarenka partiami mielimy. Możemy do tego wykorzystać młynek do kawy, kielich blendera lub przystawkę do robota w postaci młynka do ziaren. Ja korzystam z tej ostatniej opcji i mielinie idzie błyskawicznie. Gotową mąkę przesypujemy do suchego słoika i zakręcamy

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z ogórka i czerwonej cebuli 174

odlać powstały sok. Do sałatki można dodać rzodkiewkę, awokado, miks sałat czy tak naprawdę co przyjdzie Wam do głowy. Krewetki też doskonale się sprawdzą. Sałatka sprawdza się świetnie jako przystawka do mięs pieczonych czy grillowanych ale również ryb. Bardzo polecam, bo jej wykonanie to 5 min. Porcja dla 2 osób. Drukuj Sałatka z ogórków i czerwonej cebuli window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl

Mieszam w Garnku
Kawior z bakłażana 119

pasty w których podstawą jest owa fioletowa jagoda. Ich głównym składnikiem jest pieczony bakłażan. Pozostałe składniki można modyfikować do woli, za każdym razem delektując się nową odsłoną tej wspaniałej przystawki. Ta wyśmienita przekąska świetnie sprawdzi się na przyjęciach czy spotkaniach z przyjaciółmi. Niestandardowa i oryginalna o ciekawym smaku idealnie będzie pasować do chleba, tostów czy krakersów. Napisz opinię Zapisz przepis

Wędrówki po kuchni
Jajka faszerowane na dwa sposoby – ze szczypiorkiem oraz suszonymi pomidorami 170

Zapraszam po kolejną porcję łatwych nadzień do jajek faszerowanych Inne przepisy: Jajka nadziewane suszonymi pomidorami, kolendrą i szalotką Jajka nadziewane pieczarkami Jajko nadziewane ze szczypiorkiem –

Kuchnia Bazylii
Omlet biszkoptowy wg Aleex 95

przyjechała Gwiazdeczka, która wpadła dosłownie na kilka godzin miedzy jednym a drugim zaliczeniem. Sesja trwa, więc studenci przeżywają gorący okres. Razem szybciutko uporałyśmy się z sałatkami, mięsem i przystawkami. Zrobiłam także owocową delicję , którą uwielbiamy. Spotkanie rodzinne było naprawdę miłe i przeciągnęło się do późna. A dziś, kiedy wstałam obudzona, oczywiście, przez Hugusia, powitała mnie błoga cisza. Wiedziałam, że chłopaki

W mojej kuchni
Lublin Restaurant Week - tasting menu w Hotelu Agit 186

potrawy trzeba czekać lub po prostu jako coś ekstra od kuchni. Tym razem na serwis nie trzeba było czekać ale i tak tapenada była miłym akcentem na start degustacji. Przystawka  - tatar łososiowo - śledziowy z blinami z buraka Generalnie za tatarem rybnym nie przepadam. Zdecydowanie wolę wołowinę. Ale tu mnie spotkało miłe zaskoczenie. Połączenie łososia i śledzia fajnie zgrało się

Right Behind The Kitchen
Puree z kalafiora 147

https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój). Puree z kalafiora smakuje rewelacyjnie i może być doskonałą alternatywą dla wersji ziemniaczanej.  Jest również o

Di gotuje
Sałatka hawajska 146

Sałatki to niezastąpione przekąski, które królują w najróżniejszych kombinacjach. Są nieodłącznym elementem rodzinnych spotkań, przyjęć czy świąt. O każdej porze roku są kulinarną atrakcją – bądź to jako przystawka, bądź jako danie główne. Można zrobić je praktycznie ze wszystkiego. Moją dzisiejsza propozycją jest prosta i pożywna sałatka. W roli głównej: soczyste kawałki kurczaka i ananas. Zapraszam Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj

Wędrówki po kuchni
Wielkanocna tarta z białą kiełbasą i karmelizowaną cebulą 169

białą kiełbasą i karmelizowaną cebulą 2016-04-06 13:48:56 Ilość porcji: 4 Z okazji zbliżającej się świąt przygotowałam wspaniałą tartę. Ta pyszna tarta może być ciekawą przystawką na wielkanocnym stole lub codziennym, smacznym daniem. Kruche ciasto, dobrze doprawiony, aromatyczny farsz i cienka, zakręcona biała kiełbasa. Smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno. Napisz opinię Zapisz przepis

Wędrówki po kuchni
Grejfrut zapiekany z tymiankiem. 97

tego? Skoro niektórych skutecznie zraża do siebie swoim charakterystycznym, lekko gorzkawym smakiem. Ten smak znika, a przynajmniej po części zostaje złagodzony, kiedy przepuścimy naszego grejfruta przez piekarnik. Przygotowanie tej przystawki czy deseru zajmnie nam dosłownie kilka minut. Potrzebne nam będą: 1 grejfrut, 1 gałązka tymianku, 1 łyżka miodu, pół łyżki oliwy z oliwek. Przygotowanie: Przekrajamy grejfruta na pół. Obydwie połówki

MODA NA BIO
Schabowe inaczej 160

nagrzanym piekarniku 180 C około 20 minut. Po 10 min pieczenia obrócić kotlety na drugą stronę aby równomiernie się zrumieniły i nabrały chrupkości z obu stron. Podajemy jako przystawkę lub danie główne do obiadu Smacznego

kgwjanczewo
Babeczki szpinakowe w szynce prosciutto 90

Miękkie, delikatne, wyśmienite na ciepło i na zimno. Można pominąć szynkę i zrobić je w papilotkach lub foremkach. Sprawdzą się jako przystawka, przekąska, podwieczorek. Na śniadanie i kolację. Zamiast bułeczki. Jedna babeczka ma 120 kcal.   Babeczki szpinakowe w szynce prosciutto Danie Przekąski Porcje 12 Porcje 12 Składniki 12 plaster szynka prosciutto 250 g mąka 2 łyżeczki proszek do pieczenia

Kucharzyca