przystawki - 17402 przepisów (strona:410/1161)

Szaszłyki z młodymi ziemniakami i boczkiem oraz warzywami + film 144

Grillowane szaszłyki z młodymi ziemniakami i boczkiem oraz warzywami: papryką, czerwoną cebulą i pieczarkami, to znakomita przystawka na rodzinne spotkania lub ciekawy pomysł na smaczny i szybki obiad lub kolację w plenerze.   Składniki na 8 szaszłyków : 200 g boczku w plastrach 2 czerwone cebule 16 młodych ziemniaków ( najlepiej małych) 16 małych pieczarek 1 czerwona papryka 1 żółtka papryka

Smakowite Dania
Sałatka z pieczonych buraków Hani 146

oraz podprażony słonecznik. Olej miód, musztardę, sok z cytryny oraz przeciśnięty przez praskę czosnek połączyć ze sobą, przyprawiamy solą i pieprzem. Przygotowanym sosem polewamy sałatę delikatnie wymieszać. Podajemy jako przystawkę do mięs. Smacznego

kgwjanczewo
Grillowana cukinia faszerowana wołowiną 180

farsz mięsny do nich dodałam i na grillu zapiekałam. Pod koniec ser żółty na wierzch poukładałam i sos na bazie majonezu, ketchupu i musztardy przygotowałam.  Można ją jako przystawkę podawać, lub jako główne danie zajadać.  Składniki: 300 mielonej wołowiny, ½ łyżeczki soli, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, ½ łyżeczki papryki ostrej, świeży tymianek, 4 okrągłe plastry sera żółtego

Moniki Smakołyki
Tartaletki ze szparagami 120

Tartaletki ze szparagami z odrobiną chili d oskonale smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Do ich przygotowania będzie potrzebne gotowe ciasto francuskie. Tartaletki będą elegancką przekąską lub przystawką na uroczysty obiad. Tartaletki ze szparagami Czas przygotowania: 50 minut Proporcje na 8 szt Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego 2 szklanki jogurtu greckiego 2 jajka sól pieprz pieprz cayenne

Kulinarne przygody Gatity
Serowe frytki z cukinii 160

https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com  Przepis autorski (mój). Frytki z cukinii są pyszną przekąską i doskonałą alternatywą dla tych ziemniaczanych. Idealnie smakują w wersji solo

Di gotuje
Trójkątne francuskie mini rogaliki z makiem i parmezanem 180

Szybciej i wygodniej już się nie da zrobić przystawki dla znajomych. A wygląda ona bardzo ładnie, chrupie i aromatycznie pachnie. I bardzo prosto i szybko się je robi. Wystarczy w zasadzie ciasto francuskie i piekarnik:) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego oliwa z oliwek do polania lekko ciasta, dzięki temu mak i ser łatwiej się będą trzymać na cieście mak i parmezan

Zasmakuj Kuchni
Smażone pieczarki w cieście z pomidorową nutą 191

Uwielbiam pieczarki. Są nie tylko doskonałym dodatkiem do pizzy, zapiekanek czy sosów. Te pyszne grzyby możecie podać również jako samodzielne danie. Dziś zapraszam Was na smażone

Słodkie okruszki
Tapas z oliwkami 220

tostujemy lub grillujemy, smarujemy masłem ziołowym. Na patelni lub ruszcie smażymy/grillujemy ser halloumi, który następnie nakładamy na nasze grzanki. Dodajemy oliwki i skrapiamy sosem balsamicznym. Drugą, równie szybką przystawką, są oliwkowe szaszłyki. Na patyczki nadziewamy naprzemiennie zielona i czarne oliwki, przekładając je plastrem szynki długodojrzewającej. Skrapiamy oliwą cytrynową. Możemy użyć zwyczajnej oliwy i soku z cytryny. Smacznego

MarcinChef
Recenzja książki "Pysznie dla rodziny i przyjaciół" 170

Książka ma 192 strony, 84 przepisy + 9 przepisów podstawowych (np. na naleśniki czy kruche ciasto). Wszystko podzielone na 28 zestawów. Na każdy zestaw składają się 3 przepisy w kategoriach: Przystawka Danie główne Deser  Mamy 14 zestawów na dania główne na bazie mięsa, 9 zestawów na dania główne z udziałem ryb oraz 4 zestawy wegetariańskie. Przy każdym zestawie znajdziemy kilka

Z miłości do słodkości
Woda Ognista | Koktajl bar | Warszawa 134

ubiegły czwartek miałam przyjemność pojawić się na oficjalnym otwarciu nowego koktajl baru – Woda Ognista , który inspirowany jest dawną Warszawą i złotą erą koktajli. Próbowaliśmy niezwykle aromatycznych drinków i przystawek – wszystkie z nich były wyśmienicie smaczne i na mnie osobiście zrobiły ogromne wrażenie. Co widać na zdjęciach, wyglądały równie zjawiskowo. Miejsce mieści się w ponad 100letniej kamienicy

Kuchnia Bazylii
Indyjskie pierożki Samosa 156

Pierożki Samosa czyli pierożki po indyjsku.  Samosy mogą być podawana jako przystawka czy danie główne wegetariańskie bądź mięsne. Podawane często z sosem miętowym. Charakterystyczne dla Samosy są przyprawy związane z kuchnią indyjską co nadaje im mocno wyrazisty smak, a nas samych zaprasza do zapoznania się ze smakami nowej kultury Składniki: Farsz: 6 średnich ziemniaków 1 szklanka mrożonego

W Moim Magicznym Domu
Zupa z białych szparagów 110

już miękkie przy pomocy blendera miksujemy na gładko. Doprawiamy solą i pieprzem. Wrzucamy główki i gotujemy w zupie aż trochę zmiękną. Dodajemy sok z pomarańczy. Zupę można podać jako przystawkę, z dodatkiem kurczaka lub szynki parmeńskiej

Kucharzyca
Kapuśniak z młodej kapusty ze stekiem / Steak and cabbage soup 129

Dziś przedstawiam wariację na temat mojego ulubionego kapuśniaku z młodej kapusty. Tym razem proponuję ją w wersji zabielonej śmietanką, z pomidorami i ziołami, podaną z lekko

karmelowy
Carpaccio z białych szparagów 148

dodatkiem parmezanu i soku z cytryny. Cieniuteńko pocięte szparagi, skropione wysokiej jakości oliwą to prawdziwa uczta dla podniebienia. Całość udekorowana stokrotkami wygląda bardzo romantycznie i uroczo. Tak podana przystawka będzie prawdziwą ozdobą eleganckiego, uroczystego spotkania. Składniki na 2 porcje: 400 g białych szparagów 2 łyżki oliwy z oliwek ( u mnie cytrynowa) sok z 1/2 cytryny sól morska, pieprz z młynka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Jajka w sosie rzodkiewkowym 199

Przepis na szybką i smaczną przystawkę na zimno – jajka w sosie z rzodkiewką i groszkiem. Składniki: 5 jaj pół puszki groszku konserwowego 5-6 rzodkiewek 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżki jogurtu greckiego 2 płaskie łyżeczki chrzanu tartego 1/2 pęczka szczypiorku sól, pieprz. Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i przekrawamy na pół. Rzodkiewki ścieramy na tarce

e-PrzepisyKulinarne