mojej Cioci. Zawsze, kiedy jestem u Niej zachwycam się smakiem papryczek. Teraz sama postanowiłam zrobić, wykorzystując przepis. Sezon paprykowy wykorzystam w pełni i zrobię mnóstwo mojego przysmaku. Świetna przystawka, zakąska czy dodatek do sałatek. Może i Wy skusicie się na takie papryki. Łatwe do zrobienia. Polecam! Składniki 2 kg papryki małej 6 szklanek wody 1 szklanka cukru 1 szklanka octu
O kuchni z uczuciemmenu ciekawe, bo można znaleźć w nim pierogi z kaszanką, czy krupnioka z bratkartoflami (kaszanka z pieczonymi ziemniakami). Myślę, ze gościom spoza Śląska ta kuchnia przypadnie do gustu. Na przystawkę wzięliśmy ozorek cielęcy i to było mistrzostwo świata, delikatny z chrzanem, koperkiem i pudrem z gęsi. Miodzio. Zupy wodzionka bardzo na plus z chrupiącymi grzankami i smalcem tak jak powinno
Bernika - moj kulinarny pamietnikViolaPassion Wspaniała przystawka ,której smak wyczarowałam dzięki wspaniałej słodkiej pomarańczy. Składniki: 4 osoby 12 Przegrzebek 3-4 ząbki czosnku 3 łyżki natki pietruszki 1 łyżka koperku 3 łyżki masła klarowanego sól cytrynowa 2 pomarańcze 8 szparagów ugotowanych do dekoracji kilka nitek szafranu Sp osób: Przegrzebki myjemy i oczyszczamy papierowym ręcznikiem posypujemy solą i odstawiamy na kilka chwil. Obieramy czosnek
Viola cooks with passiontreści nie jest alfabetyczny, tylko ułożony według numeracji kart. Każdy przepis ma określony stopień trudności oraz czas potrzebny na jego wykonanie. Dodatkowo są podzielone kolorystycznie na poszczególne kategorie: zielony- przystawki czerwony- dania główne żółty - desery Znajdziemy również objaśnienia jak czytać karty, dokładny opis poszczególnych miarek, czyli np. co to jest garść lub łyżeczka a także kilka porad, np. jak przygotować
Z miłości do słodkościPomysłów, przepisów i możliwości jest bardzo dużo. Jednym z nich podzielę się z wami, a mianowicie na pyszne roladki z zielonego ogórka. Będą idealne na śniadanie, kolację oraz jako przystawka dla gości. Składniki: 1 średni ogórek sałatkowy 150 g serka śmietankowego 0% tłuszczu Emilki Mlekoma 1 łyżka drobno pokrojonej czerwonej papryki 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka drobno pokrojonego zielonego
Ala piecze i gotujesposobów. Warto sięgnąć po nie szczególnie teraz, kiedy ich piękny kolor zachwyca na straganach. Dzisiaj bakłażany w sosie pomidorowo-czosnkowym. Jest to idealny dodatek do mięs, grilla czy jako przystawka. Bakłażany, nazywane również oberżyną, są niezwykle popularne w Gruzji i pewnie tam należy się również doszukiwać korzeni tego dania. Nie wiem jakich pomidorów użyjecie do sosu, ale warto trochę odlać
Mieszam w GarnkuUwielbiam kabaczki. Dziś zapraszam Was na szybki przepis na chrupiące talarki z kabaczka w paprykowym cieście. Idealne na przekąskę. Ja zazwyczaj zjadam je bez dodatków lub
Słodkie okruszkipasji do jedzenia, ale tez pasji do gotowania dla innych i urządzania domowych przyjęć. Sztuka ta będzie prostsza niż myślisz. Wystarczy, że zamiast 12 dań jak na Wigilię przygotujesz przystawkę, danie główne i deser wg. gotowego menu zaproponowanego przez Joannę Drzazgę. Autorka ma doświadczenie w wydawaniu proszonych obiadów, ponieważ jest żoną dyplomaty. Każdy zestaw jest dobrany, żeby tworzyć zbilansowaną całość
Ugotowane pozamiataneprzepis , czyli pieczarki nadziewane chorizo, szpinakiem i kremem z orzechów nerkowca. Najpierw przygotowywałem je z myślą o grillu, ale ostatecznie wyszło jako danie do piekarnika. Sprawdzi się idealnie jako przystawka lub danie główne. Można je zaserwować znajomym, którzy nie są przekonani do kuchni paleo. My przygotowywaliśmy pieczarki nadziewane chorizo już dwukrotnie za każdym razem zjadane były najpierw jedna następnie druga
PaleoLifenawet lepsze, gdy po zawinięciu odstawicie je na kilka godzin do połączenia się wszystkich smaków. Można podać je z ulubioną sałatką jako danie obiadowe lub jako przystawkę na przyjęciu. My polewamy je ketchupem i zajadamy ze smakiem, ale można do nich przygotować także sos czosnkowy lub inny na bazie jogurtu. Smacznego
Cooking MonsterDziś szybki i prosty przepis na nadziewane pomidorki. Uwielbiam to czerwone warzywo właściwie w każdej postaci. Od czasu do czasu przygotowuje jednak na kolację pomidorki nadziane
Słodkie okruszkikażdej porze roku, pod warunkiem, że będziecie także dysponować dynią, która jest niezbędna do przygotowania farszu. Według mnie połączenie tych składników jest naprawdę doskonałe, zaserwowałam to danie na przystawkę już kilka razy moim francuskim przyjaciołom i wszyscy byli nim zachwyceni, dlatego namawiam Was gorąco do jego spróbowania! Przygotowanie: ok. 1 godz. Na farsz i do podania: 250 g dyni (zważonej
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskasię obok niej unosi drażni nasz nos. Mam dzisiaj na to radę, przepis na chleb paleo czosnkowy z rozmarynem. Jest to rewelacyjna przekąska, idealny na spotkanie z przyjaciółmi jako przystawka, można go jeść jako zwyczajny chleb, a także świetnie nadaje się jako podkład na pizzę. Można go podać z dobrą oliwą (u nas zazwyczaj przygotowana z ostrą papryką lub czosnkiem
PaleoLifezrażaj się po pierwszych porażkach. Poznawaj nowe smaki, otwieraj się na nowe kuchnie, odrzuć tezę, że obiad bez mięsa to nie obiad, a raczej przystawka lub deser. W kuchni używaj dobrych i sezonowych produktów, unikaj przetworzonej żywności i gotowych półproduktów. Czytaj etykiety! Skoro gotowanie to przyjemność, warto się nią dzielić, gotując
Menmagazinerecipe in English Podstawowe ciasto na pierogi (ciasto na 20-25 pierogów) Składniki: 3 szklanki mąki 1 szklanka wrzątku 1/2 łyżeczki soli Przygotowanie: W pojemniku blendera z odpowiednią przystawką lub w misce umieść przesianą mąkę, wymieszaj z solą, zalej wrzątkiem i mieszaj łyżką lub miksuj aż ciasto stanie się jednolite i bez grudek. Gdy przestygnie wyrabiaj dalej rękami na posypanej
karmelowy