przystawki - 17402 przepisów (strona:399/1161)

“Zupy odchudzające” – recenzja 244

zachować warto unikać stresu, leków (zwłaszcza antybiotyków) i stosować właściwą dietę bogatą w probiotyki i błonnik. Jaką? Dowiemy się tego z tej książki. Zupa nie będzie tu tylko przystawką przed głównym daniem, tylko samodzielnym posiłkiem, ale pocieszające jest to, że o ile nie ugotujemy jej na mięsie i nie zabielimy śmietaną, to możemy jej zjeść całkiem sporo, więc na pewno

Ugotowane pozamiatane
Bitki ze śledzi 147

większych miastach, prowincja nie zna ich jeszcze”. Natomiast śledzie solone były znane i ogólnie rozpowszechnione ponieważ można je długo przechowywać. Śledzie solone wykorzystywano nie tylko na zimno jako przystawka, ale również je smażono, zapiekano. Przedstawiałam już przepis na śledzie smażone , dzisiaj przepis na kotlety ze śledzi. Ktoś mógłby zapytać, po co używać śledzie solone, skoro mamy teraz dostęp do świeżych

królestwo garów
Muffiny ziemniaczane z jajkiem. 187

dwóch przepisach Maćka, tym na muffiny ziemniaczane  oraz  tosty z jajkiem inaczej . Niewątpliwą zaletą tego dania, oprócz smaku oczywiście, jest jego forma. Świetnie sprawdzi się jako ciepła przystawka. W jednym z ostatnich postów wspominałam, że przeżywamy właśnie remont kuchni. Właściwie jesteśmy już na finiszu i jak dla mnie efekt jest cudowny (dziękuję drogi mężu, jesteś wielki ♥). Jednak zanim

zadanie-gotowanie
Kolacja degustacyjna w La Vinotheque Wine Bar & Store 179

talerz wędlin, wszystko doskonałej jakości. Tatar z tuńczyka z kaparami i kolendrą, podany z marynowanym w pomarańczach fenkułem, który podbił moje podniebienie, a fanką fenkułu nigdy nie byłam:). Rewelacyjna przystawka. Ser kozi zawinięty w bakłażana podany z rukolą i pomidorkami, niby taka prosta sprawa, a zaskakująco smaczny. Małże w sosie pomidorowym były serwowane równocześnie z ostrymi krewetkami. Jestem ogromną fanką

karmelowy
Krokiety z kapustą i pieczarkami 141

złoto-brązowego koloru. Gotowe! :) Ja najbardziej lubię jeść krokiety z barszczykiem czerwonym. Są doskonałe zarówno na ciepło, jak i na zimno. Sprawdzą się jako pyszny obiad, przekąska czy zimna przystawka. Polecam z całego serca

Cooking Monster
WINE BAR LA VINOTEQUE W WARSZAWIE - FANTASTYCZNE MIEJSCE NA MAPIE WARSZAWY 129

każdym razem będziecie mieli możliwość skosztowania czegoś nowego. Mimo, że karta jest mała każdy w niej znajdzie coś dla siebie. W tym czarującym miejscu miałam możliwość skosztowania przeróżnych przystawek i dań, tworzących całość z odpowiednim winem. W daniach głównych są oczywiście klasyki takie jak stek z polędwicy, owoce morza, czy pasty. Tego wieczoru delektowaliśmy się samymi specjałami tego miejsca, między

Niezły Młynek
Papryka marynowana 124

może jej zabraknąć w Waszych spiżarniach. Niezastąpiona do wszelkich sałatek, dań jednogarnkowych i przystawek.   Składniki: 2 kg papryki 1 główka czosnku ziele angielskie gorczyca olej Zalewa: 5 szklanek wody 1 szklanka octu 10% 8 dkg cukru (ok 10 łyżeczek) 7 łyżeczek soli Sposób przygotowania: Paprykę myjemy i wydrążamy środki. Pokrojoną na mniejsze kawałki układamy w wyparzonych i osuszonych słoikach

Kuchnia w czekoladzie
Kohersen Mycook – wielofunkcyjny robot kuchenny z technologią indukcji 159

jakości dania dla siebie oraz swoich najbliższych. Kohersen wprowadzi Cię w świat zdrowych, smacznych i wykwintnych potraw, które bez wysiłku przygotujesz w domowej kuchni oszczędzając czas i pieniądze. Od przystawek przez dodatki po dania główne i desery Kohersen Mycook zajmie się wszystkim. Przygotuje smaczne zupy, dania główne, sosy, sałatki, potrawy dla niemowląt, pieczywo, ciasta, napoje a nawet drinki alkoholowe. Hiszpańska

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Cebula i czosnek w proszku. Tajniki suszenia żywności 225

Suszone mięso – Suszone orzechy i pestki – Krakersy i chlebki – Zioła i przyprawy tu znalazłam tutaj przepis na cebulę i czosnek w proszku, – Śniadania – Przystawki – desery – dania główne – smakołyki dla zwierząt. – inne zastosowanie dehydratora , czyli jak zrobić makaron, susz herbaciany, czy jogurt Książka uświadomiła mnie jak wiele potraw można przygotować za pomocą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
GALARETKA DROBIOWA 205

Delikatna galaretka drobiowa na bogato - z dużą ilością mięsa, marchewką i groszkiem. Idealna na kolację lub przystawkę. Najlepiej smakuje pokropiona sokiem z cytryny lub octem np. jabłkowym. Składniki: 1 udko z kurczaka 1 pojedyncza pierś z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka 1/2 selera por 2 ząbki czosnku mała puszka groszku zielonego natka pietruszki sok z 1/2 cytryny 50g żelatyny

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka Caprese 175

Aromatyczne świeże pięknie pachnące pomidory z mozzarellą, listkami bazylii z dodatkiem świeżo zmielonego pieprzu i odrobiną oliwy z oliwek. Klasyczna włoska sałatka. Odzwierciedla włoską flagę. Pyszna przystawka. Ozdobni każdy imprezowy stół, do tego pięknie wygląda i smakuje. Proste i pyszne!;) Składniki: 2 - 3 średnie pomidory 1 maxi kulka sera mozzarelli lub dwie po około 125 g kilka listów świeżej

Zasmakuj Kuchni
Bruschetta caprese 115

Bruschetta caprese jest to tradycyjna włoska przystawka. Grzanka, której podstawą jest pieczywo, posmarowane oliwą i roztartym czosnkiem . Istnieje wiele wariantów tego dania. Najczęściej podawane jest z mieszanką świeżo pokrojonych pomidorów i bazylii. Czytaj więcej

Biały fartuszek
Focaccia z oliwkami i pomidorami 116

Świetne jako przystawka. Najlepsze tuż po upieczeniu. Miękkie ciasto z dodatkiem gruboziarnistej soli, pomidorów koktajlowych i oliwek, posypane świeżą bazylią. Ciasto: 10 g drożdży 300 g mąki pszennej + do podsypywania ciasta 1/4 szklanki ciepłego mleka 3/4 szklanki ciepłej wody 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy z oliwek Dodatki: 5 pomidorów koktajlowych 5 zielonych oliwek łyżeczka gruboziarnistej soli łyżeczka suszonego oregano

Bullio
Francuska zupa czosnkowa. 161

jest to danie wyjątkowo delikatne w smaku i łagodne w zapachu (albo odwrotnie). Wręcz eleganckie (w końcu - francuskie). Idealnie nadaje się do podania w bulionówce, lub filiżance jako przystawka. Bardzo smaczna i myślę, że zdrowa. Nie zdziwiłbym się, gdyby wielu poczęstowanych zupą gości nie uwierzyło nam, jakie są jej składniki. Kiedyś, w młodości, hm... tzn. we wcześniejszej jej fazie, byłem

zadanie-gotowanie
Zwijane bułeczki pizzowe 814

być lepszego niż przekąska o smaku pizzy? Chyba, że nic! Dlatego dziś mam dla Was pyszny przepis na zwijane bułeczki pizzowe. Takie bułeczki są po prostu idealną przekąską, lub przystawką imprezową. Można je podać na ciepło zarówno jak i na gorąco. W obydwu przypadkach będą smakowały świetnie. Są także idealne do lunchbox`ów i zabrania ze sobą do pracy

Kuchnia Łukasza