przystawki - 17402 przepisów (strona:395/1161)

Brokułowe placuszki z kremowym białym serkiem i wędzonym łososiem 220

Wiosna na talerzu. Przepyszne i łatwe w przygotowaniu brokułowe placuszki. Do tego bez mąki. Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno, jako przystawka. Składniki (na 12 placuszki): - 500 g surowego brokuła - 2 jajka - 1 ząbek czosnku - sól, pieprz - kremowy serek  - wędzony łosoś - świeży koperek - cytryna Brokuła podzielić na różyczki i  ugotować do miękkości (ok.6-7 minut). Wystudzić

CookYourself
Restauracja Signature | Warszawa 182

jego smaku. Siekana polędwica zapiekana pod siemieniem lnianym / suszone pomidory / oliwa truflowa – 41 zł Nigdy wcześniej nie pomyślałabym, aby mięso połączyć z siemieniem lnianym. To właśnie ono sprawiło, że przystawka była oryginalna i wyjątkowa w smaku. Mięso miękkie i aromatyczne. Cielęcina Marsala / puree ziemniaczane z ziarnami gorczycy / kremowy szpinak – 65 zł Cielęcina dobrze wysmażona, miękka, jednak puree ziemniaczane i szpinak

Kuchnia Bazylii
Studzianina, studzienina, studzielina – kuchnia podkarpacka 188

większe uroczystości na wsi zawsze biło się świnię, galareta wieprzowa była jednym z popularniejszych sposobów na wykorzystanie części mięsa, niewykorzystywanych do innych potraw i na stole pełniła rolę przystawki, albo zagryzki – jak kto woli. Jeśli goście nie zjedli wszystkiego jadło się ją z chlebem również na śniadanie lub kolację. Studzianinę przygotowuje się z mięsa gotowanego z kością w wywarze

Trzeci talerz
Miseczki z kiełbasy z pieczarkami i zielonym groszkiem + film 174

Zwykła a jednak niebanalna przekąska z grubej kiełbasy czyli miseczki z kiełbasy z pieczarkami i zielonym groszkiem, może stanowić super przystawkę. J ej niezwykłe doznania smakowe zapewni połączenie pieczarek, zielonego groszku z cebulą i nutką pieprzu. Zapraszam do posmakowania.     składniki na 5 porcji 300 g grubej kiełbasy 1/2 puszki groszku konserwowego 200 g pieczarek 1 cebula olej

Smakowite Dania
Zupa krem z dyni i kalafiora / Pumpkin and cauliflower soup 180

Zrobiło się chłodno, więc nadszedł czas na bardziej rozgrzewające przepisy. Dziś proponuję pyszną zupę krem z dyni i kalafiora, doprawioną rozgrzewającym imbirem i kminem rzymskim. Zupa

karmelowy
Granitowa deska do krojenia - dlaczego warto postawić na kamień? 124

jest twardsza niż stal? Kiedy sobie bezczynnie leży - imituje blat szafki, ale gdy "bawię" się w kuchni - jest nieoceniona i niezwykle przydatna. Czasami podczas domowych imprez - układam na niej przystawki, które wtedy bardzo ładnie się prezentują. Zresztą przyzwyczaiłam się do niej i sami to widzicie po moich zdjęciach! Prawda? Dodatkowe informacje o desce: długość - 40 cm szerokość

Di gotuje
Pieczona dynia z szałwią 176

Pieczona dynia z szałwią Mega prosta potrawa , która w ostatnim czasie podbiła nasz stół . Doskonała na obiad , jako danie główne lub przystawka . Teraz kiedy w sklepach w końcu oprócz starej i mało smacznej odmiany bambino , pojawiły się także inne , wreszcie można puścić wodze fantazjom " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height

Ogrodnik w podróży
Coxinha de galinha, czyli brazylijskie pierożki z kurczakiem 186

mięsa z kurczaka z masą kremowego serka. Koniecznie przyprawione do smaku. Coxinha... to danie, które można przygotować jako danie główne na obiad np. do czerwonego barszczu (sprawdziłam), doskonałe na przystawkę z ulubioną surówką (sprawdziłam). Ale dobrze też jest mieć je w lodówce, żeby po prostu wziąć w rękę i zjeść (dzieci je uwielbiają). Przepis już dawano znalazłam w gazecie Kuchnia

Kuchnia u Krysi
Kukurydza pieczona z masłem chili 121

Na taką kukurydzę miałam ochotę od dawna. Doskonale upieczona, maślana, z nutą pikanterii – kukurydza pieczona z masłem chili jest idealna! Dodatek natki pietruszki i soku

Pasja Smaku
Smaczliwka (awokado) nadziewana sałatką z quinoy i kiszonych ogórków 193

Smaczna i zdrowa propozycja na przystawkę, przekąskę, lub małą kolację. Kremowa smaczliwka (uparcie pozostaję przy polskiej nazwie :)) w połączeniu z kwaśnym ogórkiem, zielonym pieprzem i oliwkami smakuje świetnie, całości dopełnia quinoa. Koniecznie wypróbujcie.  Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 2 dojrzałe smaczliwki (awokado) 2 - 3 ogórki kiszone 10 czarnych oliwek łyżeczka zielonego pieprzu w zalewie 1 duży ząbek czosnku

Quinoa Raz!
Czarny ryż z kurkami, boczniakami i przegrzebkami z pora 154

naszej roślinnej uczty będzie  fit tarta z musem z malin i białą czekoladą z kokosa , czyli mój ulubiony sposób na łakocie bez wyrzutów sumienia. W sumie przygotujemy 2 przystawki, 2 dania główne i deser.  Patronat nad wydarzeniem obejmie magazyn  Slowly Veggie!  Partnerem wydarzenia jest  AMANI.PL  (ekologiczna warzywa, lokalne produkty, tradycyjne przetwory). Więcej informacji

Food Square
Dynia pieczona z ziołami i czosnkiem 190

smakuje:) Ale jest równie dobra! Jeśli jesteś na diecie, to idealne rozwiązanie na smaczną przekąskę czy dodatek do obiadu. Do pieczenia idealna jest okrąglutka i mała dynia odmiany hokkaido. Przystawka, przekąska czy jak to nazwiemy jest prosta w wykonaniu i zadowoli każdego. Możemy pałaszować ją samą z jakimś pysznym sosikiem, albo w towarzystwie innych warzyw. Zawsze jednak będzie przepysznie. Kolejnym

Mieszam w Garnku
Chłodnik z zielonym ogórkiem 176

Chłodnik to pyszne danie, które doskonale nadaje się na upalne dni, świetnie spisuje się w roli przystawki, lub dodatku do mies przy grilowaniu. Robi się go szybko i łatwo a smakuje rewelacyjnie. Składniki: 500 ml kefiru 3 - 4 ogórki gruntowe 1 ząbek czosnku ½ pęczku koperku ½ pęczku szczypiorku sól, pieprz Wykonanie: Ogórek obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, koperek

Mama Gotuje
Magiczne smaki serów włoskich D.O.P. 213

Parmigiano Reggiano. To ser wszechstronny, który sprawdza się niemal w każdym daniu i gwarantuje wspaniały smak. Mam go zawsze pod ręką. Na warsztatach i degustacjach podaję go w formie przystawki z owocami i warzywami, w daniach głównych, zupach (minestrone!), z mięsem, rybami i oczywiście w najbardziej wysublimowanej formie z octem balsamicznym najwyższej jakości pochodzącym z prowincji Modena lub Reggio Emilia

Codzienna kuchnia niecodzienna
CIASTKA PRZEZ MASZYNKĘ PRZEPIS Z KUCHNI POLSKIEJ 243

trudno mi ocenić, które są lepsze ;-))) Ciastka można wzbogacić np. o kakao, zmielone orzechy czy mak, ale ja nie ukrywam, że kocham tę najprostrzą, tradycyjną wersję. Jeśli nie posiadacie przystawki na maszynkę do ciastek, to spokojnie możecie ciasto rozwałkować i wycinać kieliszkiem, czy ozdobnymi foremkami dowolne kształty. Zaręczam, że i tak będą pyszne

Walijskie Pichcenie