Kochani, wspaniała przystawka, delikatna kolacja. Doskonale nawilża, dostarcza dużo błonnika pokarmowego. Idealna dla osób cierpiących na zaparcia. Przepis pochodzi z książki "Jaglany detoks,kolejny krok" Marka Zaremby. W oryginale jest podana cukinia i bakłażan. W moim przepisie jest tylko cukinia. Nie zaufałam bakłażanom ,które leżały w sklepie. Składniki cukinia ziarenka granatu sól morska bądź himalajska różowa 3 łyżki oliwy
Z Kuchni Do KuchniPrzed Wami przepis na ziemniaki, które można podać jako przystawkę, albo danie główne. U mnie sprawdziły się w obu przypadkach. Ziemniaki faszerowane już kilka razy robiłam, ale z innym farszem min. z mięsnym. Tym razem postawiłam na danie bezmięsne. Mam nadzieję, że i Wam przypadną do smaku Składniki: 5 - 6 ziemniaków wyszorowanych (po jednym dla każdego
Kuchnia u Krysiwypełnionym mozzarellą Muszę Wam powiedzieć, że nakręcenie takiego filmiku to jest kawał ciężkiej pracy. Danie, które w nim przygotowywuję jest proste i niezbyt czasochłonne. Bardzo fajnie sprawdzi się jako przystawka albo mała przekąska, gdy szukamy czegoś „na ząb”. Ja poza cukierkami z mozzarellą przygotowałam jeszcze krewetki w tempurze. Zarówno krewetki jak i mozzarella skomponowały się pysznie z gazpacho
mecooksobiad przygotowałam roladę z mięsa mielonego w cieście francuskim. Szybko się ją przygotowuje a smak... naprawdę dobra :) Taka rolada jest idealna jako danie obiadowe jak i również jako przystawka na różnego rodzaju imprezach. Składniki: * 1 arkusz ciasta francuskiego * ok. 500 g mięsa mielonego * pół czerwonej papryki * 5-6 większych pieczarek * 1 mała cebula * sól, pieprz, ulubione przyprawy i zioła
Zrób to smacznielubi brokuły ? Ja bardzo! Na ogół jem brokuły blanszowane ale tym razem przyrządziłam brokułowy slaw ze świeżych brokułów. Brokułowy slaw czyli sałatka z brokułami to wspaniała przystawka do mięsa lub ryby. Jest smaczna i prosta w przyrządzeniu. Zielona, zdrowa, pełna orzechów i rodzynek. Pyszna sałatka gdzie praktycznie wykorzystałam cały brokuł. Grubą łodygę tnę na cienkie paski. Zawierają one błonnik
codojedzeniazamówić to, co Maciej Nowak, czyli wszystko z karty i potem to zjeść, Jeśli jest to niemożliwe to absolutnym minimum jest po jednym daniu z każdej kategorii – przystawkę, przekąskę ciepłą, zupę, danie główne i deser. No i oczywiście ze 2 wina i herbatę, żeby zobaczyć, czym się poi gości. Dobrze by też było dowiedzieć się, kim są właściciele
Ugotowane pozamiataneSuper na przystawkę, zakąskę. Może być też podawana do obiadu zamiast surówki albo jako dodatek do kanapek. Składniki: 9 papryk, 5 sporych ząbków czosnku, 1 szklanka przegotowanej wody, ½ szklanki oliwy, sok z 2 cytryn, wegeta, pieprz, cukier. Przygotowanie: Całe umyte papryki włożyć do piekarnika i opiec ze wszystkich stron. Zdjąć skórę, wyciągnąć ogonek i pestki i pokroić na ćwiartki(robiąc
Państwo Wojtczuk gotująKiedyś często zajadałam się carpacchio z buraka. Fajna przystawka, jeśli jedliście, to wiecie o czym mówię. Kiedy w moje ręce wpadła mi nowość od Fit@Easy- spaghetti z buraka, od razu wiedziałam jak je wykorzystam. To doskonała propozycja dla osób na diecie bezglutenowej, osób dbających o linię oraz dla zabieganych. Nie zawieraj ą konserwantów ani sztucznych barwników, a oprócz
Z Majeczką w kuchniodstawić. W małym garnuszku podgrzać mleko z masłem, do rozpuszczenia masła. Dodać ekstrakt w wanilii, wymieszać. W misie miksera umieścić jajka (całe) z cukrem i miksować parę minut (przystawką do ubijania białek), aż masa będzie bardzo puszysta, lekka i jasna. Po ubiciu wlewać lekko gorące jeszcze mleko i szybko zmiksować. Dodać przesiane suche składniki i bardzo krótko zmiksować na najniższych
Calzonella.combardzo efektowne, a jednocześnie wcale nietrudne do wykonania. Wszechstronne i pyszne – świetnie nada się zarówno na randkę, jak i na rodzinny obiad. Mniejszą ilość możemy serwować też jako przystawkę. Makaron w kształcie muszli powinniśmy znaleźć w większości dużych sklepów – warto się w niego zapatrzyć jak już go spotkamy. A sos pomidorowy do muszli – obowiązkowo! Muszle nadziewane wędzonym
Poezja smakuteż pasji do gotowania dla innych i urządzania domowych przyjęć. Po przeczytaniu “Pysznie…” sztuka ta będzie prostsza niż myślisz. Wystarczy, że zamiast 12 dań jak na Wigilię przygotujesz przystawkę, danie główne i deser wg. gotowego menu zaproponowanego przez Joannę Drzazgę, która ma doświadczenie w wydawaniu proszonych obiadów, ponieważ jest żoną dyplomaty. Będzie prosto i pysznie, z elementami kuchni francuskiej
Ugotowane pozamiatanewaniliowe, bazyliowe i z rokitnika, podane z mini bezami i granatem. Muszę przyznać, że wszystkie dania zostały przygotowane perfekcyjnie i pięknie podane. Trudno jest wybrać co mi smakowało najbardziej... ? Przystawka, zupa, danie główne, desery ... ? Wszystko idealnie wpasowało się w mój smak ! Bardzo spodobało mi się to, że aa każdym razem kiedy kelner serwował nam kolejne danie dokładnie opowiadał
Kulinarne przygody Gatitywzględem nie zaskakują — wiele z nich bazuje na dość oklepanej kuchni włoskiej i to niekoniecznie najwyższych lotów, chociaż istnieją także mocne strony. A zatem od początku! Na przystawki Korba proponuje talerz przekąsek z lokalnymi serami, wyborem fajnych warzyw, wędlin, czy past do pieczywa. To zdecydowanie świetny wybór do lampki wina. Kolejną propozycją są grzanki, które uważam za najsłabszy punkt programu
Food SquareBrokuły ostatnio mocno rozgościły się w mojej kuchni. Przygotowuję je na parze jako dodatek do dań głównych, jako puree do dań głównych, jednak ostatnio królują u
karmelowy