słyszeliście o odbywającym się właśnie festiwalu najlepszych restauracji, czyli o Restaurant Week. Jest to wydarzenie, dzięki któremu za 39 złotych możemy w wybranych lokalach gastronomicznych skosztować 3-częściowego posiłku (przystawka,… The post Izumi Sushi – japońska restauracja na starym mieście appeared first on CityTaste
CityTasteMoim wyborem jest satay z kurczaka, danie kuchni Azji Południowo-Wschodniej. Kurczak i sos orzechowy, od którego po prostu nie można się oderwać, to doskonały pomysł na lekką grillową przystawkę. Satay to danie, które znajdziesz zarówno w kuchni tajskiej, malezyjskiej jak i indonezyjskiej. Choć w każdym kraju przyrządza się go odrobinę inaczej, satay zawsze zachwyca połączeniem słodkiego, słonego i pikantnego
Moja smaczna kuchniaHej! Mam dziś następną propozycję dla tych co kochają jeść sery. Kiedyś robiliśmy w zalewach o różnych smakach ( przepis tutaj ) i zapiekaliśmy w cieście francuskim ( przepis
Tylko pysznieChrupiące pieczarki panierowane w bułce tartej z dodatkiem czosnku, papryki i pieprzu, to obowiązkowa przystawka na imprezę, pyszny dodatek do obiadu lub prosta i nie droga przekąska na wieczór z przyjaciółmi. składniki na 4 porcje 500 g pieczarek 3 jajka 4-5 łyżek mąki pszennej bułka tarta do panierowana olej do smażenia szczypta czosnku granulowanego szczypta słodkiej mielonej
Smakowite DaniaHej! Dzisiaj następny przepis z cykorią. Moja przyjaciółka Ela, chętnie sięga do tego warzywa, tworząc smaczne przekąski. Przepis jest banalnie prosty, ale smak niesamowicie pyszny. Do
Tylko pysznieHej! Dziś przedstawię Wam absolutny hit na domowe przyjęcia. Sałatka w koszyczkach z tortilli. Koszyczki robi się w parę minut. Wystarczy tylko gotowe blaty, zrobić ulubioną
Tylko pysznieHej! Kolejny przepis z cyklu świątecznego. Tym razem będzie to pasztet z dodatkiem drobniutkiej fasolki mung. Celowo wybrałam drobną fasolkę bo: - do złudzenia przypomina żurawinę
Tylko pyszniesmaczna lekko słodka ryba. To rodzaj płaskiej ryby. Idealna do panierowania. Moja rodzina przepada za panierowaną rybą zwłaszcza kiedy serwuję ją z groszkiem. Groszek ugotowany na sypko to nieodzowna przystawka do smażonej ryby . Dzisiaj jednak zrobiłam wspaniałe groszkowe puree z dodatkiem mięty. Zamiast tradycyjnych ziemniaków upiekłam żółty kalafior. Jak widzicie słońce uderzyło mi do głowy, bo na talerzu same radosne
codojedzeniaszynką jest bardzo soczysta i delikatna w smaku. Ananas, kukurydza i korzeń selera świetnie pasują do smaku szynki i nadają sałatce przyjemnej lekkości. Warto ją podać swoim gościom, jako przystawkę na uroczystym przyjęciu lub rodzinie do obiadu. Sałatka ładnie się prezentuje na stole w szklanym naczyniu przygotowana warstwami. Moim zdaniem, jednak sałatka lepiej smakuje i łatwiej nakłada się
Kuchcik gotujeWszystkie składniki dodajemy do blendera i miksujemy, aż wszystkie składniki się ze sobą połączą. Tak przygotowany koktajl możemy przelać do specjalnych pojemników i zabrać ze sobą do pracy jako przystawkę. Jeśli zaraz po przygotowaniu, wyda Wam się zbyt kwaskowaty, dodajcie do niego łyżkę miodu i zmiksujcie wszystkie raz jeszcze. Smacznego, a może powinienem powiedzieć, na zdrowie :) Post Zielony koktajl oczyszczający
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Takie jajka możemy przygotować nie tylko w okresie Wielkanocy. Idealnie sprawdzą się na śniadaniu czy jako przystawka podczas domowych uroczystości. Pasta jest smaczna i wyrazista w smaku. 4 jajka 5 różyczek brokułu średniej wielkości ½ pęczka natki pietruszki 1 łyżka świeżego koperku 1,5 łyżki majonezu Sól Pieprz Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Obieramy ze skorupek. Każde jajko
VioletoweKucharzeniepodłużne paski, solę i odstawiam na durszlaku. Bakłażan puszcza soki przez co szybciej się smaży przy minimalnej ilości tłuszczu. Czasami grilluję warzywo w całości, jeśli mam zamiar przygotować przystawkę z jogurtem po persku . Czasami kroję bakłażana na cienkie plasterki i panieruję jak w włoskiej zapiekance . Do makaronu wolę jednak pokroić go w kostkę i ładnie zrumienić. Zapiekanka makaronowa to proste
codojedzeniaPierwszy raz tak przygotowanych jajek spróbowałam u moich teściów. Długo sama ich nie robiłam, ale w tym roku postanowiłam zrobić coś nowego na Wielkanoc. Jajka z
Pasja Smakuczasie nałóż na talerze warzywa. Na warzywa połóż rybę, a całość polej sosem. I gotowe! Przyznam szczerze, że danie jest mega proste, a smakuje niesamowicie. Całość podałem poprzedzone przystawką z crostini, którą opiszę w następnym poście
manslogblogwielkanocne menu na śniadanie i obiad? Zajrzyj do Wielkanoc z Eat me Fit me z przepisami na wielkanocny stół, zainspiruj się i wypróbuj moje przepisy Możesz wybierać spośród lekkich przystawek, w których główną rolę ogrywa jajko – wypróbuj jajka z sosem miętowo-czosnkowym na bazie jogurtu lub jajka w gniazdach z kiełków z szynką i chrzanem . A może zamiast żurku
Eat me! Fit me!