Hej! Kolejny przepis z cyklu świątecznego. Tym razem będzie to pasztet z dodatkiem drobniutkiej fasolki mung. Celowo wybrałam drobną fasolkę bo: - do złudzenia przypomina żurawinę
Tylko pyszniesmaczna lekko słodka ryba. To rodzaj płaskiej ryby. Idealna do panierowania. Moja rodzina przepada za panierowaną rybą zwłaszcza kiedy serwuję ją z groszkiem. Groszek ugotowany na sypko to nieodzowna przystawka do smażonej ryby . Dzisiaj jednak zrobiłam wspaniałe groszkowe puree z dodatkiem mięty. Zamiast tradycyjnych ziemniaków upiekłam żółty kalafior. Jak widzicie słońce uderzyło mi do głowy, bo na talerzu same radosne
codojedzeniaszynką jest bardzo soczysta i delikatna w smaku. Ananas, kukurydza i korzeń selera świetnie pasują do smaku szynki i nadają sałatce przyjemnej lekkości. Warto ją podać swoim gościom, jako przystawkę na uroczystym przyjęciu lub rodzinie do obiadu. Sałatka ładnie się prezentuje na stole w szklanym naczyniu przygotowana warstwami. Moim zdaniem, jednak sałatka lepiej smakuje i łatwiej nakłada się
Kuchcik gotujeWszystkie składniki dodajemy do blendera i miksujemy, aż wszystkie składniki się ze sobą połączą. Tak przygotowany koktajl możemy przelać do specjalnych pojemników i zabrać ze sobą do pracy jako przystawkę. Jeśli zaraz po przygotowaniu, wyda Wam się zbyt kwaskowaty, dodajcie do niego łyżkę miodu i zmiksujcie wszystkie raz jeszcze. Smacznego, a może powinienem powiedzieć, na zdrowie :) Post Zielony koktajl oczyszczający
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Takie jajka możemy przygotować nie tylko w okresie Wielkanocy. Idealnie sprawdzą się na śniadaniu czy jako przystawka podczas domowych uroczystości. Pasta jest smaczna i wyrazista w smaku. 4 jajka 5 różyczek brokułu średniej wielkości ½ pęczka natki pietruszki 1 łyżka świeżego koperku 1,5 łyżki majonezu Sól Pieprz Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Obieramy ze skorupek. Każde jajko
VioletoweKucharzeniepodłużne paski, solę i odstawiam na durszlaku. Bakłażan puszcza soki przez co szybciej się smaży przy minimalnej ilości tłuszczu. Czasami grilluję warzywo w całości, jeśli mam zamiar przygotować przystawkę z jogurtem po persku . Czasami kroję bakłażana na cienkie plasterki i panieruję jak w włoskiej zapiekance . Do makaronu wolę jednak pokroić go w kostkę i ładnie zrumienić. Zapiekanka makaronowa to proste
codojedzeniaPierwszy raz tak przygotowanych jajek spróbowałam u moich teściów. Długo sama ich nie robiłam, ale w tym roku postanowiłam zrobić coś nowego na Wielkanoc. Jajka z
Pasja Smakuczasie nałóż na talerze warzywa. Na warzywa połóż rybę, a całość polej sosem. I gotowe! Przyznam szczerze, że danie jest mega proste, a smakuje niesamowicie. Całość podałem poprzedzone przystawką z crostini, którą opiszę w następnym poście
manslogblogwielkanocne menu na śniadanie i obiad? Zajrzyj do Wielkanoc z Eat me Fit me z przepisami na wielkanocny stół, zainspiruj się i wypróbuj moje przepisy Możesz wybierać spośród lekkich przystawek, w których główną rolę ogrywa jajko – wypróbuj jajka z sosem miętowo-czosnkowym na bazie jogurtu lub jajka w gniazdach z kiełków z szynką i chrzanem . A może zamiast żurku
Eat me! Fit me!jajka faszerowane bez majonezu. Farsz zrobiłam na bazie białej fasoli z puszki. Żeby farsz nie był mdły, dodałam do niego chrzan. Jajka faszerowane to szybka i łatwa w przygotowaniu przystawka. Koniecznie posypcie je zieleniną - szczypiorkiem, natką pietruszki lub koperkiem. Będą ładnie wyglądały. Taka wersja faszerowanych jaj, na pewno spodoba się osobom liczącym kalorie i zdrowo się odżywiającym. Farsz nie zawiera
kolorowotorcikowoprzygotowanej śmietany włóż śledzie. Całość odstaw na chwilę do lodówki. U mnie w domu takie śledzie podaje się z ziemniakami z wody (jako danie obiadowe) lub z pieczywem (jako przystawkę). Takie śledzie w śmietanie można także przygotować z solonych śledzi w całości. Trzeba je tylko przed moczeniem dokładnie oczyścić i po wymoczeniu pokroić w dzwonka
blog.moje-pasje.infoMule po marynarsku ( moules marinières), małże na białym winie. Mule po marynarsku ( moules marinières), małże na białym winie. Dania Kolacja , Przystawki Kuchnia Francuska Porcje 2 osoby Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 6-8 minut Czas oczekiwania 25 minut Składniki 1 kg mule 2 szt szalotki 2 szt ząbek czosnku 1 szt papryka chilli 3 łyżki oliwa 100 gram masło
lysygotuje.plktóre warto zwrócić uwagę, bo działają korzystnie na organizm. Sos majonezowy ma szerokie zastosowanie, możesz go dodawać do większości potraw, takich jak: sałatki, burgery, ryby, dania mięsne oraz do przystawek i dodatków do dań: frytek, jaj, warzyw, wrapów czy kanapek. Składniki: 200 g serek wiejski 60 g jaja kurze całe (1 szt., ugotowane na twardo) musztarda (1 łyżeczka
Menu Zdrowiamarynujemy fasolkę z sosem i dodatkami przez minimum 2, najlepiej 3-4 godziny. Co jakiś czas warto ją zamieszać – fasolka wchłonie prawie cały sos. Można ją podać jako sałatkę, przystawkę, albo samodzielne danie na lunch, obiad czy kolację. W tym wydaniu świetnie sprawdzi się na tostach z chleba na zakwasie posmarowanego olejem lnianym, podana z jajkiem w koszulce* posypanym szczypiorkiem
Karo in the Kitchenjest szybka w przygotowaniu, robi się ją praktycznie w 15 minut, dlatego jest również dobrą propozycją na błyskawiczną kolację. Jest łagodna w smaku i lekkostrawna, naprawdę pyszna! Idealna jako przystawka do dań mięsnych, albo samodzielne danie. Składniki na sałatkę z szynką i jajkiem : pęczek rzodkiewki 200 g ulubionej szynki puszka groszku konserwowego 5 jaj pęczek szczypiorku 3 łyżki majonezu
e-PrzepisyKulinarne