przygotowaniu, z nachosami, oprószony drobno posiekaną, świeżą kolendrą. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi duża porcja dipu - wypełniona patelnia o średnicy 26 cm, co stanowi przystawkę dla około 6 osób. Dip można przygotować wcześniej i przechować przykryty folią aluminiową w lodówce. Następnie wystarczy go zapiec (przez 20 - 22 minuty) w piekarniku i gotowe! Do przepisu należy użyć
Gospodyni MiejskaDziś mam dla Was fajny, kolorowy makaron zainspirowany włoską potrawą o nazwie peperonata . Nieskomplikowany i do zrobienia w 20 minut. Peperonata to wywodząca się z południowych Włoch przystawka z papryk duszonych z czosnkiem, cebulą i pomidorami. W mojej potrawie zrezygnowałam z pomidorów, za to dodałam natkę pietruszki, ocet winny i miód, które nadają jej głębi smaku. Do spaghetti peperonata
Chilli Czosnek i Oliwapodanego przepisu wyszły 3 małe słoiczki (po koncentracie) soku. Składniki: 800 g jeżyn 250 g wody 300 g cukru Przygotowanie: do naczynia miksującego wlać wodę na naczynie postawić przystawkę Varoma i umieścić w niej jeżyny, które należy zasypać cukrem - uważając przy tym żeby nie zasypać wszystkich dziurek w naczyniu :) - naczynie przykryć - czas 16 min/Varoma/obr
Gotowanie z pasjąulubiony sos do wszelkiego rodzaju sałaty: nie tylko lodowej czy rzymskiej, ale również szpinaku, roszponki, rukoli. Wystarczy dodać pomidora, ogórka, paprykę lub inne ulubione warzywko, obficie skropić dressingiem i przystawka do obiadu gotowa. A jeśli do tego dołożycie jeszcze smażone tofu to macie pożywny lunch Polecam tę smaczną kombinację szczególnie w upalne dni! Składniki: świeżo wyciśnięty sok z dużej soczystej
Lamarida.plBruschetta z pomidorami to ulubiona przystawka nie tylko Włochów, to idealny przysmak na upalne dni gdy mamy nie mamy czasu i ochoty na gotowanie. Szybka, prosta, a do tego niesamowicie smaczna przekąska wybornie smakuje zarówno ze świeżą bazylią oraz oliwkami jak i z serem mozzarella. składniki na około 12 sztuk 1 bagietka 5 średnich pomidorów malinowych
Smakowite Danianamierzyć. Jesiotra można smażyć, grillować, marynować i wędzić, a także wykorzystywać w zupach rybnych. Szczególną sławą cieszy się jego ikra, czyli kawior – jedna z najdroższych i najbardziej pożądanych przystawek na świecie. Filety z jesiotra wpadły mi w oko podczas zakupów w Lidlu. Przyznam, że dość często widuję tą rybę na sklepowych półkach, więc nie mogłam się oprzeć, z myślą
Dietologszybkie w wykonaniu. Po zmodyfikowaniu przepisu podstawowego można uzyskać muffinki pikantne, słone, ostre, słodkie, korzenne itd. Ciastka mogą stanowić słodki dodatek do kawy czy herbaty, jaki i pikantną przystawkę czy przekąskę do zupy. U mnie tym razem z dodatkiem gruszki i dwóch rodzajów czekolady – gorzkiej i mlecznej z orzechami i rodzynkami. Zdecydowanie upiekłam je po raz pierszy
Pieguskowa KuchniaKożuch ze śledzia, śledź pod pierzynką, śledzie z buraczkami to tylko kilka z określeń na tą doskonałą sałatkę śledziową. Przepis stary jak świat, odświeżam. Są różne
Pieguskowa KuchniaTo chyba najpopularniejsze danie goszczące na naszych stołach w okresie Bożego Narodzenia, ale w moim domu gości zdecydowanie częściej. Smaczna ryba w towarzystwie sosu warzywno-pomidorowego
Pieguskowa KuchniaTarta rybna na francuskim spodzie to idealna potrawa dla osób, które uwielbiają ryby ale przeszkadzają im ości. Ponieważ ja należę do grona takich osób stałam się
Pieguskowa KuchniaSałatka z wędzonym kurczakiem, winogronami i bananem to danie dla tych wszystkich, którym nie przeszkadza łączenie mięsa ze słodkimi dodatkami. To jedna z tych propozycji sałatkowych
Pieguskowa KuchniaJajka z moskalikami to bardzo prosta, szybka i smaczna przekąska. Łatwiej się chyba już nie da. Bardzo lubimy te jajka ze śledzikiem. Mam nadzieję, że Was
Pieguskowa KuchniaBardzo lubimy takie szybkie, ciepłe przekąski. Paszteciki można nadziać dowolnie. Dzisiaj w najpopularniejszej i najsmaczniejszej, jak do tej pory wersji. Przygotowanie zajmuje niewiele czasu i jeżeli
Pieguskowa Kuchniazawijasy z szynką i serem to smaczna przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno. Niewiele składników – pyszne chrupiące ciasto francuskie, szynka i dobrej jakości
Pieguskowa KuchniaJakoś tak się złożyło, że ostatnio ciągle mam ochotę na śledzie. W różnej postaci, bo przecież można je podawać na tysiące sposobów. Niestety ostatnio nie mogę
Pieguskowa Kuchnia