przystawki - 17402 przepisów (strona:376/1161)

PIECZONY JESIOTR z CZERWONĄ KOMOSĄ RYŻOWĄ 106

namierzyć. Jesiotra można smażyć, grillować, marynować i wędzić, a także wykorzystywać w zupach rybnych. Szczególną sławą cieszy się jego ikra, czyli kawior – jedna z najdroższych i najbardziej pożądanych przystawek na świecie. Filety z jesiotra wpadły mi w oko podczas zakupów w Lidlu. Przyznam, że dość często widuję tą rybę na sklepowych półkach, więc nie mogłam się oprzeć, z myślą

Dietolog
Mufinki z gruszką i czekoladą :)) 90

szybkie w wykonaniu. Po zmodyfikowaniu przepisu podstawowego można uzyskać muffinki pikantne, słone, ostre, słodkie, korzenne itd. Ciastka mogą stanowić słodki dodatek do kawy czy herbaty, jaki i pikantną przystawkę czy przekąskę do zupy. U mnie tym razem z dodatkiem gruszki i dwóch rodzajów czekolady – gorzkiej i mlecznej z orzechami i rodzynkami. Zdecydowanie upiekłam je po raz pierszy

Pieguskowa Kuchnia
Kożuch ze śledzia 117

Kożuch ze śledzia, śledź pod pierzynką, śledzie z buraczkami to tylko kilka z określeń na tą doskonałą sałatkę śledziową. Przepis stary jak świat, odświeżam. Są różne

Pieguskowa Kuchnia
Ryba po grecku 127

To chyba najpopularniejsze danie goszczące na naszych stołach w okresie Bożego Narodzenia, ale w moim domu gości zdecydowanie częściej. Smaczna ryba w towarzystwie sosu warzywno-pomidorowego

Pieguskowa Kuchnia
Tarta rybna na francuskim cieście 131

Tarta rybna na francuskim spodzie to idealna potrawa dla osób, które uwielbiają ryby ale przeszkadzają im ości. Ponieważ ja należę do grona takich osób stałam się

Pieguskowa Kuchnia
Sałatka z wędzonym kurczakiem, winogronami i bananem 127

Sałatka z wędzonym kurczakiem, winogronami i bananem to danie dla tych wszystkich, którym nie przeszkadza łączenie mięsa ze słodkimi dodatkami. To jedna z tych propozycji sałatkowych

Pieguskowa Kuchnia
JAJKA Z MOSKALIKAMI 113

Jajka z moskalikami to bardzo prosta, szybka i smaczna przekąska. Łatwiej się chyba już nie da. Bardzo lubimy te jajka ze śledzikiem. Mam nadzieję, że Was

Pieguskowa Kuchnia
PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO 120

Bardzo lubimy takie szybkie, ciepłe przekąski. Paszteciki można nadziać dowolnie. Dzisiaj w najpopularniejszej i najsmaczniejszej, jak do tej pory wersji. Przygotowanie zajmuje niewiele czasu i jeżeli

Pieguskowa Kuchnia
ZAWIJASY Z SZYNKĄ I SEREM 120

zawijasy z szynką i serem to smaczna przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno. Niewiele składników – pyszne chrupiące ciasto francuskie, szynka i dobrej jakości

Pieguskowa Kuchnia
ŚLEDZIE PO KASZUBSKU 153

Jakoś tak się złożyło, że ostatnio ciągle mam ochotę na śledzie. W różnej postaci, bo przecież można je podawać na tysiące sposobów. Niestety ostatnio nie mogę

Pieguskowa Kuchnia
SAŁATKA WARSTWOWA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM 323

Sałatka warstwowa z wędzonym łososiem chodziła za mną od dawna. Nastał taki czas, że na okrągło jadłabym sałatki. Dzisiejsza smakuje mi bardzo. Sałatka z wędzonym łososiem

Pieguskowa Kuchnia
SAŁATKA GRZYBOWA POLANA 300

Sałatka grzybowa polana zrobiła furorę na moich imieninach. Pięknie wyglądała i była bardzo smaczna. Śmiało można ją podać nawet na świąteczny stół. Uprzedzę Wasze pytanie i

Pieguskowa Kuchnia
KAPUŚNIACZKI 337

Zapraszam Was na sprawdzony przepis na kapuśniaczki. Bez tych drożdżowych bułeczek nafaszerowanych kapustą kiszoną i grzybami nie wyobrażam sobie Wigilii. Od kiedy upiekłam je, naście lat

Pieguskowa Kuchnia
Brzoskwinie w prosciutto z grilla – czyli gastronomiczny orgazm 175

tłuszczu. Grillujemy po 3-4 minuty z każdej strony – brzoskwinie zmiękną i dostaną ciemnych grillowych znamion, szynka parmeńska zrobi się lekko chrupka i przypieczona. Rozdzielamy owoce na porcje (jako przystawka wystarczą po 3 ćwiartki, jako lunch dla dwójki – rozdzielcie po 6; ewentualnie udawajcie, że absolutnie nic się w kuchni nie wydarzyło i zjedzcie wszystko sami ). Na środek każdej porcji nakładamy

Karo in the Kitchen
Tarta caprese z pieczonymi pomidorami 139

{"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","description":"Wszyscy na pewno znaj\u0105 sa\u0142atk\u0119 caprese. To prosta sa\u0142atka pochodz\u0105ca z W\u0142och, sk\u0142adaj

Mostek w kuchni