było. Trzeba wykorzystać ten dar natury i przygotować przetwory na zimę. Dzisiaj proponuję grzybki w zalewie miodowej. Idealnie się sprawdzą na domowej imprezie, na kanapkach czy jako przystawka do obiadu. Składniki: 1 kg małych borowików 1 mała cebula Zalewa miodowa: 1 szklanka octu 10% 2 szklanki wody 4 łyżki miodu 2 łyżki cukru 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka
Gosia gotujeKochani, na obiadową przystawkę polecam czerwoną kapustę. Jest to wersja "uboga" tak mawiają moje dzieci, ale co z tego? Jest bardzo dobra. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniesłynna włoska sałatka, która składa się z pomidorów, mozzarelli i świeżej bazylii. Z wyglądu sałatka przypomina nam włoską flagę, ze względu na jej kolory. Sałatka idealnie nada się na przystawkę. Jest lekka, świeża i bardzo pożywna. Sałatka Caprese, to sałatka, którą w bardzo prosty i szybki sposób możemy przygotować. Zachwyci każdego fana świeżych sałatek. Składniki: 1 kulka mozzarelli
CookMagSałatka z buraków a’la carpaccio to bardzo łatwa i smaczna przystawka na zimno lub sałatka na kolację. Smak buraka wyraźnie tutaj dominuje. Składniki: – 1 burak gotowany – garść roszponki – kawałek startej kalarepki – 2 łyżki soku z cytryny – sól, pieprz do smaku Wykonanie: – Ugotowany burak obrać
To co kochamDzisiaj mam dla Was bardzo jesienne danie, chociaż robiłam je jeszcze późnym latem, chwile czekało na swoją kolej na blogu. Można je potraktować jako przekąskę, albo przystawkę przed daniem głównym. Fajnie sprawdzi się też jako mała kolacja. Jak większość moich przepisów powstało przypadkiem ;) Zrobiłam świetną konfiturę z jarzębiny z dodatkiem kumkwatów i miodu, jestem z niej strasznie dumna i gorąco
Quinoa Raz!daniu nie potrzebne jest jakieś wyjątkowe pieczywo, może być nawet chleb, który macie akurat u siebie w domu. Ja tak właśnie zrobiłem. Oczywiście moja propozycja może być podana jako przystawka przed daniem głównym lub jako dodatek do zupy. Kanapka z zapiekanym boczkiem to też po prostu propozycja na danie główne. Zatem zastosowań jest wiele. Bierzemy się do dzieła! Polecam
Kuchennyviral.plNaleśniki najlepsze śniadanie dla dzieci i dla kobiet, coś na słodko od 16 wieku. Jest to inspiracja z jogurtu,, danio" o właśnie tym smaku, gdy
pichcisztoShakshuka - Danie z kuchni tunezyjskiej z polskim akcentem. Popularna potrawa na śniadanie w krajach arabskich. Ja robię z polskim twarożkiem i natką pietruszki, ponieważ
pichcisztobułce Smażyć z obu stron na dość głębokim gorącym oleju - z obu stron. Można podawać jako samodzielne danie lub jako przystawkę
Proste Potrawypracy podpowiedziała nam bardzo fajny przepis na podanie tego wyśmienitego warzywa. Wystarczy zrobić z niego pizze :) tak, tak właśnie pizze z żółtym serem i szynką. Powstaje fantastyczna ciepła przystawka, która idealnie komponuje się z winem Mionetto Prosecco produkowanym przez HENKELL & CO. VINPOL Polska Sp. Z o.o. Ilość porcji: 5 Czas przygotowania: 5 minut + czas na pieczenie Składniki: 1/2 dużej
Kolizje SmakówChyba wszyscy znamy taką sałatkę, w sumie to tylko pomidory, mozzarella i bazylia, jest prosta w przygotowaniu i lekka, na śniadanie, kolację lub jak przystawka super się sprawdza, można podawać tylko z solą i pieprzem, lub z oliwą i czosnkiem, tym razem zrobiłam z czosnkiem, oliwą i octem balsamicznym, również pycha. SKŁADNIKI: • mozzarella • pomidorki koktajlowe • bazylia świeża i suszona • oliwa
KUCHNIA POLSKAmalin. Dodatki mogą być różne. To zależy tylko od naszej inwencji twórczej. Nie dość, że świetnie smakuje to i ładnie się prezentuje. Zdrowy i szybki deser możesz podać na przystawkę a także na podwieczorek. Post Nasiona chia pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!minut. Zachęceni, to mam jeszcze jedną dobrą informację dla zwolenników słodkości bez białego cukru. Do przepisu nie użyłam ani grama, a nadzienie zyskało słodycz płynącą z bananów. Doskonała przystawka na każdego rodzaju kinder party. Zapraszam. Składniki : 1 płat ciasta francuskiego ok 330 g 150 g orzechów laskowych szczypta soli 50 g gorzkiej czekolady 50 ml śmietanki kremówki
vaniliowoczekoladowatrochę rozpływa się w ustach. Świetnie nadaje się do kanapek, sałatek ale można go też upiec w piekarniku. I smakuje super! Co jest jeszcze lepsze, że przygotowanie takiej przystawki zajmuje niewiele czasu. Dodatkowym atutem jest możliwość podania sera w dwóch wersjach – na ciepło i zimno. Do przygotowania 2 porcji potrzebujemy: 1 plaster sera manouri przedzielony na pół 1 jajko
Szybko Tanio SmaczniePatatas bravas to typowa hiszpańska przystawka, do której podaje się zazwyczaj mięsne danie główne. Przygotowując ją, ziemniaki kroi się w kostkę, a potem smaży lub piecze jak frytki. Tak przyrządzone ziemniaki podaje się z pikantnym sosem pomidorowym. Pomidory jednak w Hiszpanii mają okropny smak - są twarde i - o dziwo - brak w ich smaku słońca. Dlatego ja poprzestaję na samych ziemniakach
Weekendy w domu i ogrodzie