przystawki - 17402 przepisów (strona:373/1161)

Sałatka z ryżem, melonem i szynką parmeńską (Insalata di riso, melone e prosciutto crudo) 176

Uwielbiam połączenie melona i szynki parmeńskiej, bardzo smacznej i szybkiej w przygotowaniu włoskiej przystawki. Smak jej skłonił mnie do przygotowania dania treściwszego, ale równie prostego w przygotowaniu. Pomyślałam o makaronie, ale zmieniłam zdanie, ryż wyda ł  mi si ę  odpowiedniejszy. Zwłaszcza,  ż e oczami wyobraźni  widziałam  sałatkę podan

La grande e la piccola cuoca
Podpłomyki z pieczonymi ziemniaczkami i dodatkami.(vege & gluten free) 192

tego zdrowe. Ja swoje podpłomyki smażyłam na niemalże suchej patelni. Dodatek talarków ziemniaczanych oraz świeżych papryczek chili a także czarnych oliwek i czerwonej cebuli czyni danie piękną i kolorową przystawką. Ja placuszki przygotowałam sobie na obiad. A zapomniałabym są jeszcze świeże zioła i rzecz jasna przyprawy. Co wy na to ??? Kolejna wegańska uczta gotowa. Cóż może i weganka ze mnie

vaniliowoczekoladowa
Szpinakowa z pierożkami tortellini 156

śmietanę rozmieszaną z odrobiną zupy. Doprawiamy do smaku (choć dla mnie nie było to już konieczne). Sposób przygotowania tradycyjny: Mrożony szpinak wyjmujemy odpowiednio wcześniej, ewentualnie kruszymy w mikserze z przystawką do kruszenia lodu. W garnku rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, wrzucamy szpinak oraz pokrojoną cebulę i czosnek. Podsmażamy ok 5 minut. Dodajemy gorącą wodę oraz koncentrat bulionu warzywnego. Miksujemy blenderem, wrzucamy

Kuchnia w czekoladzie
Dhokla- indyjski placek z ciecierzycy gotowany na parze (Vege & Gluten Free) 235

parze to wygląda i smakuje jak wytrawna wersja biszkoptu, tyle że bez jajek. Puszyste,miękkie ciasto z charakternym i orientalnym wnętrzem będzie doskonałą alternatywą dla klasycznych i kalorycznych przystawek. Dodatek słodkiego syropu balansuje smaki i nadaje daniu niepowtarzalnych walorów smakowych. Jak widzicie cukier nie musi być taki straszny jak go malują, bo do całego przepisu użyjecie zaledwie dwóch łyżek

vaniliowoczekoladowa
Sos Tzatziki z majonezem idealny do dań z grilla! 223

greckiego. Moją wersje sosu zrobiłam z jogurtu naturalnego z dodatkiem majonezu. Sos  idealnie komponuje się do dań z grilla. Często dodaje go również do wrapów i różnego rodzaju przystawek. Spróbujcie, na pewno i Wam posmakuje 😊  Składniki: ogórek wężowy pół szt, jogurt naturalny lub grecki 7 łyżek, majonez 2 łyżki, czosnek 2 ząbki, posiekany koperek 1-2 łyżki, sól

kulinarne odsłony pati
Cukinia smażona po koreańsku 338

mieszamy, najlepiej dłońmi uzbrojonymi w rękawiczki, dokładnie wmasowując przyprawy w cukinię. Przekładamy ją na patelnię i smażymy przez 5 minut cały czas mieszając, żeby się nie przypaliła. Podajemy jako przystawkę lub z ryżem jako pełne danie. Smacznego! * Przepis pochodzi stąd . Artykuł Cukinia smażona po koreańsku pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Kanapka z zapiekanym boczkiem 🥓🥓🥓 189

daniu nie potrzebne jest jakieś wyjątkowe pieczywo, może być nawet chleb, który macie akurat u siebie w domu. Ja tak właśnie zrobiłem. Oczywiście moja propozycja może być podana jako przystawka przed daniem głównym lub jako dodatek do zupy. Kanapka z zapiekanym boczkiem to też po prostu propozycja na danie główne. Zatem zastosowań jest wiele. Bierzemy się do dzieła! Polecam

Kuchennyviral.pl
Czarna fasola 137

Czarna fasola jest w moim domu wielkim hitem, szczególnie, gdy serwuję ją na liściu chrupiącej zielonej sałaty schłodzonej uprzednio w lodówce. Wspaniale nadaje się jako przystawka do obiadu, albo jako dodatek do ryżu na obiad czy lunch do pracy. Polecam Czarna fasola podana na liściu schłodzonej zielonej sałaty -pychotka Składniki: 200 gram czarnej suchej fasoli (około 6 szklanek ugotowanej

Lamarida.pl
Sałatka warstwowa 7249

wylać na ogórki. Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę, odsączyć sok, wyłożyć na sałatkę. Pomidory posypujemy pokrojonym szczypiorkiem. Sałatkę odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Podajemy jako przystawkę. Smacznego

kgwjanczewo
Truskawkowo waniliowa zebra 187

przekąską, doskonałym dodatkiem do wielu dań, ale też doskonałym składnikiem zbilansowanej diety. Najlepsze i najzdrowsze są oczywiście spożywane na surowo. W kuchni można je wykorzystywać wszechstronnie – do sałatek, surówek, przystawek, pierogów, makaronów, ryżu, zup, sosów, deserów, ciast, koktajli. Przetworzone – na dżemy, konfitury, wina, nalewki, likiery . Idealne ciasto na niedzielę … i nie tylko – truskawkowo waniliowa zebra. Ciasto półkruche

mojewypiekiinietylko
Pasta z tofu z zielonym groszkiem i bazylią 188

Takie pasty służą nam w roli masła ;) i czasem do kanapki jeszcze pomidor, a czasem... nic :D Można też posmarować pastą krakersy, dodać oliwki, czy świeże zioła i imprezowa przystawka bezglutenowa w wersji wegańskiej gotowa. Polecam też na drugie śniadanie do pracy. Pasta z tofu z zielonym groszkiem i bazylią Składniki: 400 g tofu naturalnego 130 g groszku Bonduelle (waga

Kolorowy Przepisownik
SZPINAK ZAPIEKANY W CIEŚCIE FILO 145

zieleniny i fety. Moja spanakopita zawiera szpinak, natkę pietruszki, koperek i fetę. To chrupiące, „zielone ciasto” jest nie tylko smaczne, ale również bardzo zdrowe! Może stanowić samodzielne danie lub przystawkę na różne okazje. Można je przygotować z mrożonym szpinakiem, najlepiej jeśli będzie to szpinak Bonduelle, ponieważ w arzywa Bonduelle uprawiane są w najlepszych strefach klimatycznych dla danych warzyw, dlatego Kukurydza

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Domowy dietetyczny majonez 191

które warto zwrócić uwagę, bo działają korzystnie na organizm. Sos majonezowy ma szerokie zastosowanie, możesz go dodawać do większości potraw, takich jak: sałatki, burgery, ryby, dania mięsne oraz do przystawek i dodatków do dań: frytek, jaj, warzyw, wrapów czy kanapek. Składniki: 200 g serek wiejski 60 g jaja kurze całe (1 szt., ugotowane na twardo)  musztarda (1 łyżeczka

Menu Zdrowia
Quinoa z grzybami shitake i płatkami suszonego tuńczyka 208

wrzucamy na lekko rozgrzane klarowane masło, dusimy około 3 minuty z każdej strony. Układamy na talerzykach obok komosy ryżowej i posypujemy płatkami tuńczyka. Prosta, szybka, smaczna i efektowna przystawka, którą możecie zadziwić swoich gości

Quinoa Raz!
Sałatka z łososiem i zielonym ogórkiem 188

Dziś zapraszam na pyszną i szybką sałatkę z łososiem i zielonym ogórkiem.  Jest lekka, zdrowa i kolorowa. Taka sałatka dobrze się sprawdzi jako przystawka, kolacja albo jako śniadanie do pracy. Składniki: 120 g wędzonego łososia 1 zielony ogórek 3 garście roszponki 2 garście sałaty lodowej 1 szalotka sos 5 łyżek oliwy 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka cytryny 1/2 łyżeczki

magiczna kuchnia Kasi