przystawki - 17402 przepisów (strona:373/1161)

Dhokla- indyjski placek z ciecierzycy gotowany na parze (Vege & Gluten Free) 251

parze to wygląda i smakuje jak wytrawna wersja biszkoptu, tyle że bez jajek. Puszyste,miękkie ciasto z charakternym i orientalnym wnętrzem będzie doskonałą alternatywą dla klasycznych i kalorycznych przystawek. Dodatek słodkiego syropu balansuje smaki i nadaje daniu niepowtarzalnych walorów smakowych. Jak widzicie cukier nie musi być taki straszny jak go malują, bo do całego przepisu użyjecie zaledwie dwóch łyżek

vaniliowoczekoladowa
Sos Tzatziki z majonezem idealny do dań z grilla! 250

greckiego. Moją wersje sosu zrobiłam z jogurtu naturalnego z dodatkiem majonezu. Sos  idealnie komponuje się do dań z grilla. Często dodaje go również do wrapów i różnego rodzaju przystawek. Spróbujcie, na pewno i Wam posmakuje 😊  Składniki: ogórek wężowy pół szt, jogurt naturalny lub grecki 7 łyżek, majonez 2 łyżki, czosnek 2 ząbki, posiekany koperek 1-2 łyżki, sól

kulinarne odsłony pati
Cukinia smażona po koreańsku 356

mieszamy, najlepiej dłońmi uzbrojonymi w rękawiczki, dokładnie wmasowując przyprawy w cukinię. Przekładamy ją na patelnię i smażymy przez 5 minut cały czas mieszając, żeby się nie przypaliła. Podajemy jako przystawkę lub z ryżem jako pełne danie. Smacznego! * Przepis pochodzi stąd . Artykuł Cukinia smażona po koreańsku pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Kanapka z zapiekanym boczkiem 🥓🥓🥓 201

daniu nie potrzebne jest jakieś wyjątkowe pieczywo, może być nawet chleb, który macie akurat u siebie w domu. Ja tak właśnie zrobiłem. Oczywiście moja propozycja może być podana jako przystawka przed daniem głównym lub jako dodatek do zupy. Kanapka z zapiekanym boczkiem to też po prostu propozycja na danie główne. Zatem zastosowań jest wiele. Bierzemy się do dzieła! Polecam

Kuchennyviral.pl
Czarna fasola 155

Czarna fasola jest w moim domu wielkim hitem, szczególnie, gdy serwuję ją na liściu chrupiącej zielonej sałaty schłodzonej uprzednio w lodówce. Wspaniale nadaje się jako przystawka do obiadu, albo jako dodatek do ryżu na obiad czy lunch do pracy. Polecam Czarna fasola podana na liściu schłodzonej zielonej sałaty -pychotka Składniki: 200 gram czarnej suchej fasoli (około 6 szklanek ugotowanej

Lamarida.pl
Sałatka warstwowa 7267

wylać na ogórki. Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę, odsączyć sok, wyłożyć na sałatkę. Pomidory posypujemy pokrojonym szczypiorkiem. Sałatkę odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Podajemy jako przystawkę. Smacznego

kgwjanczewo
Truskawkowo waniliowa zebra 209

przekąską, doskonałym dodatkiem do wielu dań, ale też doskonałym składnikiem zbilansowanej diety. Najlepsze i najzdrowsze są oczywiście spożywane na surowo. W kuchni można je wykorzystywać wszechstronnie – do sałatek, surówek, przystawek, pierogów, makaronów, ryżu, zup, sosów, deserów, ciast, koktajli. Przetworzone – na dżemy, konfitury, wina, nalewki, likiery . Idealne ciasto na niedzielę … i nie tylko – truskawkowo waniliowa zebra. Ciasto półkruche

mojewypiekiinietylko
Pasta z tofu z zielonym groszkiem i bazylią 210

Takie pasty służą nam w roli masła ;) i czasem do kanapki jeszcze pomidor, a czasem... nic :D Można też posmarować pastą krakersy, dodać oliwki, czy świeże zioła i imprezowa przystawka bezglutenowa w wersji wegańskiej gotowa. Polecam też na drugie śniadanie do pracy. Pasta z tofu z zielonym groszkiem i bazylią Składniki: 400 g tofu naturalnego 130 g groszku Bonduelle (waga

Kolorowy Przepisownik
SZPINAK ZAPIEKANY W CIEŚCIE FILO 162

zieleniny i fety. Moja spanakopita zawiera szpinak, natkę pietruszki, koperek i fetę. To chrupiące, „zielone ciasto” jest nie tylko smaczne, ale również bardzo zdrowe! Może stanowić samodzielne danie lub przystawkę na różne okazje. Można je przygotować z mrożonym szpinakiem, najlepiej jeśli będzie to szpinak Bonduelle, ponieważ w arzywa Bonduelle uprawiane są w najlepszych strefach klimatycznych dla danych warzyw, dlatego Kukurydza

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Domowy dietetyczny majonez 210

które warto zwrócić uwagę, bo działają korzystnie na organizm. Sos majonezowy ma szerokie zastosowanie, możesz go dodawać do większości potraw, takich jak: sałatki, burgery, ryby, dania mięsne oraz do przystawek i dodatków do dań: frytek, jaj, warzyw, wrapów czy kanapek. Składniki: 200 g serek wiejski 60 g jaja kurze całe (1 szt., ugotowane na twardo)  musztarda (1 łyżeczka

Menu Zdrowia
Quinoa z grzybami shitake i płatkami suszonego tuńczyka 224

wrzucamy na lekko rozgrzane klarowane masło, dusimy około 3 minuty z każdej strony. Układamy na talerzykach obok komosy ryżowej i posypujemy płatkami tuńczyka. Prosta, szybka, smaczna i efektowna przystawka, którą możecie zadziwić swoich gości

Quinoa Raz!
Sałatka z łososiem i zielonym ogórkiem 205

Dziś zapraszam na pyszną i szybką sałatkę z łososiem i zielonym ogórkiem.  Jest lekka, zdrowa i kolorowa. Taka sałatka dobrze się sprawdzi jako przystawka, kolacja albo jako śniadanie do pracy. Składniki: 120 g wędzonego łososia 1 zielony ogórek 3 garście roszponki 2 garście sałaty lodowej 1 szalotka sos 5 łyżek oliwy 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka cytryny 1/2 łyżeczki

magiczna kuchnia Kasi
Frankfurt nad Menem – przewodnik kulinarny 179

podają z kapuchą, nadziewają wątróbką i polewają ciemnym sosem pieczeniowym na bazie boczku. W innych miejscach nazywa się to często nesterhebbes. Nie wiem czy dacie radę zjeść to z przystawką np. serkiem handkäse, ale na pewno dobrze pasuje do niej wino jabłkowe. Nie zapomnijcie tylko, że jest mocniejsze niż nasz cydr i szybko uderza do głowy. Artykuł Frankfurt nad Menem

Ugotowane pozamiatane
Koktajl z truskawkami i mango 190

Lato to czas, gdy wystarczą pyszne, dojrzałe owoce i dobry blender. W moim przypadku przystawka do robota Kenwood Chef XL. Koktajl z truskawkami i mango to pochwala prostoty. Pijcie (i blendujcie) na zdrowie!   Wpis powstał w ramach kampanii Rekomenduj.to i Kenwood.     Składniki /2 porcje/: 700 g truskawek 1 dojrzałe mango listki mięty do dekoracji   Wykonanie: Truskawki

Pasja Smaku
JAJKA NA TWARDO Z MIĘSEM MIELONYM I SZPINAKIEM 205

Fajny sposób na jajka na twardo :).Można podawać jako danie obiadowe lub na zimno jako przystawkę lub przekąskę.W przekroju też prezentują się ciekawie.Ja podałam jako danie główne z sosem tatarskim SKŁADNIKI 600-700g mięsa mielonego 8 jajek 250g szpinaku mrożonego rozdrobnionego bułka namoczona w mleku lub wodzie sól,pieprz olej do smażenia bułka tarta WYKONANIE Mrożony szpinak wrzucamy

Mała w garnku miesza

Proponowane wyszukiwania