przystawki - 17402 przepisów (strona:372/1161)

Pieczone banany z syropem malinowym 156

bardzo prosty deser. Pieczone banany z syropem malinowym zdecydowanie będą smakować wszystkim, którzy kochają słodkie desery. Dodatkowo warto wspomnieć, że taki deser świetnie sprawdzi się jako „krwawa” przystawka na halloween. Można go także zaserwować dziewczynie, narzeczonej, czy też żonie z okazji walentynek lub dnia kobiet, a z syropu malinowego stworzyć piękne serce na talerzu. Składniki 2 banany Patyczki

Programista w kuchni
SOK LIKWIDUJĄCY OBRZĘKI! 230

wyniku tarcia. Co ważne dzięki takiemu sposobowi uzyskiwania soku z owoców, warzyw czy ziół, sok też do 5 minut po wyciśnięciu nie rozwarstwia się, jest jednolity. Wyciskarka dzięki specjalnej przystawce, może też pełnić funkcję tworzenia sorbetów z zamrożonych owoców. Wystarczy wrzucić zamrożone owoce, aby po chwili uzyskać z nich zamrożony sok-sorbet.  SKŁADNIKI NA SOK LIKWIDUJĄCY OBRZĘKI

SMYKWKUCHNI
Creme Brulee 363

piekarnika z włączoną funkcją grill na dosłownie kilka sekund, do momentu skarmelizowania cukru. Warstwa cukru powinna tworzyć cienką skorupkę. No to, co, smacznego! */post zawiera lokowanie produktu - Zestaw do przystawek STAUB - 5 elementów / SMACZNEGO życzy

Blondynka Gotuje
SOK Z MARCHEWKI I MANGO. TEST URZĄDZENIA PANASONIC MJ-L500 SLOW JUICER 220

wyniku tarcia. Co ważne dzięki takiemu sposobowi uzyskiwania soku z owoców, warzyw czy ziół, sok też do 5 minut po wyciśnięciu nie rozwarstwia się, jest jednolity. Wyciskarka dzięki specjalnej przystawce, może też pełnić funkcję tworzenia sorbetów z zamrożonych owoców. Wystarczy wrzucić zamrożone owoce, aby po chwili uzyskać z nich zamrożony sok-sorbet.  Wyciskarka posiada kilka ważnych dodatkowych zalet: - zatyczka

SMYKWKUCHNI
Fasolka szparagowa w bułce tartej (doskonała do obiadu) 223

Fasolka szparagowa to świetne warzywo, które możemy wykorzystać jako przystawkę do obiadu. Super szybko się ją przyrządza, a zarazem bardzo prosto. Jedzmy ją więc dopóki jeszcze nie ma łyka. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Wytrawny sernik z białych warzyw 255

sernik można potraktować jako wyśmienitą przystawkę na przyjęcie. Coś jakby warzywny pasztecik. SKŁADNIKI: 1 kg sera twarogowego (już zmielonego na sernik) 4 jajka 3 ugotowane ziemniaki 3 ząbki czosnku 1 seler, wielkości pięści (obrać i pokroić na małe kawałki) 2 korzenie pietruszki (obrać i pokroić na małe kawałki) 1/2 kalafiora (podzielić na różyczki) 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej sól

ClauditteMissCooking
Róże i Zen | Klimatyczna restauracja w Toruniu 226

postanowiłam sprawdzić co kryje się w środku. Przechodząc przez całą restaurację trafiłam na przepiękne, klimatyczne patio, zadowolonych kelnerów oraz gości – już wiedziałam, że będzie to pozytywne miejsce. Na przystawkę zamówiliśmy bardzo smaczny chłodnik z rzodkiewki o ogórka. W słoneczną pogodę był wspaniałym rozpoczęciem tej pysznej uczty. Pierwszy raz jadłam chłodnik w tej wersji. Dania główne wybraliśmy na podstawie rekomendacji

Kuchnia Bazylii
Fasolka szparagowa z pieczarkami + film 199

Fasolka szparagowa z pieczarkami i cebulą to pyszne połączenie smaków, wspaniała przystawka lub szybkie danie obiadowe. Tak przyrządzona fasolka to świetny dodatek np. do jajka sadzonego, ziemniaków i kefiru, można ją również podać z makaronem lub jako samodzielną przekąske na lato.     składniki na 4 porcje 500 g fasolki szparagowej 500 g pieczarek 150 g startego żółtego sera

Smakowite Dania
Caponata - bigos z bakłażana 192

roli głównej z bakłażanem i pomidorami. Dodatki różne w zależności od regionu: czarne oliwki, papryka, kapary, fileciki anchoi, fenkuł, orzeszki pinii, migdały i seler naciowy. Na zimno świetne przystawka, na gorąco z ryżem lub makaronem szybkie danie obiadowe. Tak przygotowanym bakłażanem z ciabatą i szklaneczką czerwonego wina delektują się sycylijczycy. Bigosik bakłażanowy podałam z ryżem i potraktowałam jako szybkie danie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
TOST Z KWIATAMI CUKINII NA SZAFRANOWYM SOSIE 199

TOST Z KWIATAMI CUKINII będzie doskonałą i imponującą przystawką na... Artykuł TOST Z KWIATAMI CUKINII NA SZAFRANOWYM SOSIE pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Smażony bób z czosnkiem i chili 176

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na smażony bób z dodatkiem czosnku i chili. Bób w takiej formie będzie idealną przystawką lub tak jak w moim przypadku pomysłem na drugie śniadanie. Bób gotujemy według uznania, swój gotowałam ok. 7 minut i gdybym zgniotła go widelcem, poniższy przepis stałby się również pyszną pastą kanapkową. Natomiast jeśli gotowałabym go przez 3 minuty, a następnie

Bez Cebuli
Foccacia z oliwkami 195

Włoszech lekka i puszysta foccacia jest podawana z oliwą jako przystawka przed głównym posiłkiem, ale także jako dodatek do innych potraw. Nie wszyscy wiedzą, lecz foccacia to po […] Artykuł Foccacia z oliwkami pochodzi z serwisu Vegan Taste

Vegan Taste
Sałatka z ryżem, melonem i szynką parmeńską (Insalata di riso, melone e prosciutto crudo) 200

Uwielbiam połączenie melona i szynki parmeńskiej, bardzo smacznej i szybkiej w przygotowaniu włoskiej przystawki. Smak jej skłonił mnie do przygotowania dania treściwszego, ale równie prostego w przygotowaniu. Pomyślałam o makaronie, ale zmieniłam zdanie, ryż wyda ł  mi si ę  odpowiedniejszy. Zwłaszcza,  ż e oczami wyobraźni  widziałam  sałatkę podan

La grande e la piccola cuoca
Podpłomyki z pieczonymi ziemniaczkami i dodatkami.(vege & gluten free) 213

tego zdrowe. Ja swoje podpłomyki smażyłam na niemalże suchej patelni. Dodatek talarków ziemniaczanych oraz świeżych papryczek chili a także czarnych oliwek i czerwonej cebuli czyni danie piękną i kolorową przystawką. Ja placuszki przygotowałam sobie na obiad. A zapomniałabym są jeszcze świeże zioła i rzecz jasna przyprawy. Co wy na to ??? Kolejna wegańska uczta gotowa. Cóż może i weganka ze mnie

vaniliowoczekoladowa
Szpinakowa z pierożkami tortellini 173

śmietanę rozmieszaną z odrobiną zupy. Doprawiamy do smaku (choć dla mnie nie było to już konieczne). Sposób przygotowania tradycyjny: Mrożony szpinak wyjmujemy odpowiednio wcześniej, ewentualnie kruszymy w mikserze z przystawką do kruszenia lodu. W garnku rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, wrzucamy szpinak oraz pokrojoną cebulę i czosnek. Podsmażamy ok 5 minut. Dodajemy gorącą wodę oraz koncentrat bulionu warzywnego. Miksujemy blenderem, wrzucamy

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania