przystawki - 17402 przepisów (strona:381/1161)

Jak wykorzystać ser mozzarella w kuchni? 132

Wytwarzany z mleka krów i bawolic włoski ser mozzarella od kilku lat podbija podniebienia Polaków. Jego połączenie z plastrami pomidora to obecnie jedna z najpopularniejszych przystawek serwowanych na rodzinnych imprezach. Słynący z delikatnego smaku i rozciągliwości ser ma jednak w kuchni dużo szersze zastosowanie niż funkcja przekąski lub dodatku do kanapek. Poniżej prezentuję kilka przepisów na dania z dodatkiem mozzarelli

Mojewlasne.pl
Popularne sosy do potraw z grilla 186

Wszyscy kochamy grillowanie. Jest to świetny sposób na spędzanie wolnego czasu na świeżym powietrzu wraz z rodziną czy znajomymi. Kiełbaski, karkówka, szaszłyki, grzanki i wiele innych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z buraczka 144

Zawsze po gotowaniu buraków kilka zostaje mi kilka wolnych. Zazwyczaj trzymam je na drugi dzień jako przystawkę, ale tym razem zrobiłam sałatkę. Kawałki buraczków do tego kminek i... ser pleśniowy. Razem pyszna sałatka. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Łososiowe kąski 122

kapitalna przystawka na spotkania, przyjęcia i imprezy. W sylwestrowy czas będzie jak znalazł! Szybka w przygotowaniu, a jeszcze szybsza w znikaniu. Mogę śmiało rzec – duży efekt małym kosztem. Polecam gorąco!   3   Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 100g wędzonego łososia w plastrach 100g serka śmietankowego tymianek, oregano Wykonanie : Ciasto rozwinąć i wyprostować delikatnie, aby nie naruszyć jego struktury

Raj dla Podniebienia
Orzechowe poduszeczki na francuskim cieście z migdałami 103

kiedyś to zrobię, zobac” Jesteśmy koleżankami, przyjaciółkami, matkami. Jesteśmy. Na całe szczęście!   Są śmieszne! Śmiesznie proste i śmiesznie szybko się je zjada. Wyglądają też śmiesznie. Są doskonałą przystawką przed daniem głównym lub przekąską na imprezie. Nazwałam je poduszeczkami, bo w trakcie pieczenia pęcznieją jak poduszki! Są bardzo smaczne, zarówno z wytrawnym nadzieniem, jak i słodkim. Dziś propozycja orzechowa

Raj dla Podniebienia
Panierowana mozzarella 154

  Dziś na blogu przepis na panierowaną mozzarellę. Wystarczy ją pokroić w   plastry i usmażyć jak kotleta schabowego. W ten sposób będziemy mieli

magiczna kuchnia Kasi
Galareta z piersią z kurczaka podana w inny sposób 141

się nie zetnie). Zalewamy teraz nasze wydmuszki do pełna i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Kiedy nam zastygną obieramy ze skorupek i podajemy.Może to być śniadanie,kolacja lub przystawka na imprezę. 24 szt wyszły

Różowa kuchnia
Karmelizowana cebula 176

Hej! Jak zrobić karmelizowaną cebulkę? Bardzo prosto, ale nie szybko. Troszkę wymaga poświęconego czasu, aby była doskonałym dodatkiem do mięs, wędlin, serów. Dzisiaj potrzebna mi była

Tylko pysznie
Sałatka ze szparagów, z truskawkami i kurczakiem 135

kawałki z każdej strony. Wystudziłam. Na dużym półmisku rozłożyłam cząstki sałaty i układałam kolejno pozostałe składniki.   Na koniec oprószyłam delikatnie pieprzem Wspaniała sałatka, która doskonale sprawdzi się jako przystawka. Dla dbających o linię z powodzeniem zastąpi obiad. Jest smaczna i pożywna. Polecam i życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Kolorowa pieczeń z mięsa mielonego 155

papryka, a także żółty ser nadają niepowtarzalny urok tej potrawie. Podobnie, jak jest w przypadku pieczeni rzymskiej , kolorowa pieczeń może być podana jako danie główne z sosem, albo jako przystawka. Jeśli potrzebujecie ostrych noży do kuchni, powinniście sprawdzić je w tym sklepie. Film Składniki 700 g mięsa mielonego z łopatki 1 cebula 3 ząbki czosnku 8 łyżek bułki tartej połowa

Kuchennyviral.pl
Bigos – tradycyjna dla kuchni polskiej, litewskiej i białoruskiej potrawa z kapusty i mięsa. 125

kapusty kiszonej, bywa jednak wtedy często zbyt kwaśny. Aby temu zapobiec, należy kapustę kiszoną przepłukać pod bieżącą wodą lub nawet wstępnie obgotować. Bigos tradycyjnie serwuje się najczęściej jako przystawkę gorącą lub przekąskę, podaje się z pieczywem, często razowym oraz wódką czystą lub wytrawną ziołową (myśliwska, trojanka litewska, żubrówka). Bigos, jako jedno z nielicznych dań, nie traci walorów smakowych przy wielokrotnym

KUCHNIA POLSKA
Sałatka szopska 295

papryki, cebuli z dodatkiem słonego sera (specjalny bułgarski ser szopski - solankowy ser owczy) oraz oleju roślinnego lub oliwy. Sałatka szopska jest bardzo popularna w Bułgarii, gdzie stanowi klasyczny przykład przystawki, często spożywanej wraz z rakiją. Popularna jest także w niektórych regionach Serbii, Macedonii i w Czarnogórze. Nazwa sałatki, szopska, wywodzi się z tradycyjnej nazwy Szopi, którą określa się mieszkańców Sofii

KUCHNIA POLSKA
Sos słodkie chili 511

mnóstwo przeróżnych nie zdrowych substancji. Skład sosu był naprawdę długi....Dlatego warto poświęcić czas na zrobienie domowego sosu, do którego wiemy co wrzucamy. Sos świetnie pasuje do różnych przystawek oraz do pizzy, a nawet na kanapkę.  Składniki: chili 7 szt, cukier 1 szklanka, woda 2 szklanki, ocet pół szklanki, czosnek 2 ząbki, woda pół szklanki i 2,5 łyżki

kulinarne odsłony pati
Chrupiące szparagi z fasolką i jajkiem w koszulce 134

ViolaPassion Bardzo szybki , i łatwy sposób na przekąskę . Składniki: 1 osoba Garść szparagów Garść fasolki szparagowej 3 łyżki masła 6 łyżek bułki tartej sól 1 jajko

Viola cooks with passion
Przekąski na ciepło i zimno – 16 najciekawszych pomysłów na imprezę. 10181

ciepło – koszyczki z ciasta francuskiego Sałatka słonecznik z czipsami – robi się łatwiej niż to wygląda Przekąski na zimno – sałatka słonecznik Oliwki w cieście francuskim – przystawka, której sekret tkwi w warkoczu. Nie wiem jak Wy ale ja uwielbiam przekąski na wykałaczkach. Przekąski na ciepło – oliwki w cieście francuskim Pasta łososiowa na krakersach – przekąska

Mama z miasta