przystawki - 17402 przepisów (strona:381/1161)

Cukinia z migdałowym pesto 108

Oryginalny, a zarazem prosty i zaskakująco smaczny lekki posiłek, szybki lunch lub zdrowa przystawka. Neutralna, dobrze wszystkim znana cukinia to idealne tło dla wyrazistego pesto, które jest istną feerią smaków. Poza tym, wydawałoby się nudne, banalne warzywo, w takiej formie wygląda atrakcyjnie i nieprzewidywalnie. A kiedy na zrobienie sałatki nie potrzeba więcej czasu niż 15 minut to mamy już pełnię

Fitsweet.me
Tortilla z ziemniaków czyli hiszpański przysmak 545

Moja przygoda z daniem zaczęła się od wielkiego zdziwienia, kiedy to kawałek zimnego, ziemniaczanego placka dostałam do kawy (w jedenej z kafejek w Barcelonie)! Pomyślałam wariacto

Mama z miasta
pikantny krem z kukurydzy z nachosami 123

Ekspresowy tani pomysł na obiad. Żeby smakował, musi być pikantny dlatego polecam zwłaszcza osobom lubiącym ostrzejsze smaki. Taka zupa-krem fajnie się sprawdzi też na domówce jako przystawka.  *dla 4 osób: Składniki: 2 puszki kukurydzy 2 marchewki kawałek selera korzeń pietruszki cebula 2 łyżki oleju sól pieprz ostra papryka paczka pikantnych nachos zielona cebulka Marchewki, seler, pietruszkę i cebulę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Polędwiczka wieprzowa po grecku i recenzja "Filozofii smaku" Teo Vafidisa 158

gotowaniem. Dowiadujemy się, bez jakich składników nie ma greckiej kuchni, poznajemy sekrety starożytnych Greków :)  Oczywiście główna część książki to przepisy - a dokładnie 70 receptur na greckie przysmaki. Mamy przystawki (np. nadziewane bakłażany, smażoną fetę, sałatki, pasty), zupy (grecka fasolowa, z cukinii czy rybna), dania mięsne (klasyczny gyros, musaka, dania z królika i jagnięciny), ryby i owoce morza (świetne przepisy

Moje Kuchenne Rewelacje
Perska mizeria - dietetyczna 374

lekko słodkie, maja cieniutka skórkę, zatem nie wymagają obierania, pozbawione są goryczki. Mini ogóreczki sa lekkostrawne, a połączeniu z jogurtem i mietą to cudowna chłodna i orzeźwiająca przystawka do letniego obiadu lub ogrodowego grilla. Jest pyszna, a ogórki w mizerii pozostają chrupiące. Pyszna, zdrowa i zadba o szczupłą sylwetkę. Jogurt - warto pamietać to spora dawka wapnia oraz bakterie przyjazne

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Botwinka ze szparagami / Young beet soup with asparagus 153

Uwielbiam botwinkę! Jest to moja ulubiona zupa od zawsze. Jak tylko botwinka pojawia się w sklepach lub na straganach nie mogę się jej oprzeć. Kupiłam dwa

karmelowy
Jak wykorzystać ser mozzarella w kuchni? 127

Wytwarzany z mleka krów i bawolic włoski ser mozzarella od kilku lat podbija podniebienia Polaków. Jego połączenie z plastrami pomidora to obecnie jedna z najpopularniejszych przystawek serwowanych na rodzinnych imprezach. Słynący z delikatnego smaku i rozciągliwości ser ma jednak w kuchni dużo szersze zastosowanie niż funkcja przekąski lub dodatku do kanapek. Poniżej prezentuję kilka przepisów na dania z dodatkiem mozzarelli

Mojewlasne.pl
Popularne sosy do potraw z grilla 177

Wszyscy kochamy grillowanie. Jest to świetny sposób na spędzanie wolnego czasu na świeżym powietrzu wraz z rodziną czy znajomymi. Kiełbaski, karkówka, szaszłyki, grzanki i wiele innych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z buraczka 141

Zawsze po gotowaniu buraków kilka zostaje mi kilka wolnych. Zazwyczaj trzymam je na drugi dzień jako przystawkę, ale tym razem zrobiłam sałatkę. Kawałki buraczków do tego kminek i... ser pleśniowy. Razem pyszna sałatka. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Łososiowe kąski 119

kapitalna przystawka na spotkania, przyjęcia i imprezy. W sylwestrowy czas będzie jak znalazł! Szybka w przygotowaniu, a jeszcze szybsza w znikaniu. Mogę śmiało rzec – duży efekt małym kosztem. Polecam gorąco!   3   Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 100g wędzonego łososia w plastrach 100g serka śmietankowego tymianek, oregano Wykonanie : Ciasto rozwinąć i wyprostować delikatnie, aby nie naruszyć jego struktury

Raj dla Podniebienia
Orzechowe poduszeczki na francuskim cieście z migdałami 100

kiedyś to zrobię, zobac” Jesteśmy koleżankami, przyjaciółkami, matkami. Jesteśmy. Na całe szczęście!   Są śmieszne! Śmiesznie proste i śmiesznie szybko się je zjada. Wyglądają też śmiesznie. Są doskonałą przystawką przed daniem głównym lub przekąską na imprezie. Nazwałam je poduszeczkami, bo w trakcie pieczenia pęcznieją jak poduszki! Są bardzo smaczne, zarówno z wytrawnym nadzieniem, jak i słodkim. Dziś propozycja orzechowa

Raj dla Podniebienia
Panierowana mozzarella 151

  Dziś na blogu przepis na panierowaną mozzarellę. Wystarczy ją pokroić w   plastry i usmażyć jak kotleta schabowego. W ten sposób będziemy mieli

magiczna kuchnia Kasi
Galareta z piersią z kurczaka podana w inny sposób 126

się nie zetnie). Zalewamy teraz nasze wydmuszki do pełna i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Kiedy nam zastygną obieramy ze skorupek i podajemy.Może to być śniadanie,kolacja lub przystawka na imprezę. 24 szt wyszły

Różowa kuchnia
Karmelizowana cebula 172

Hej! Jak zrobić karmelizowaną cebulkę? Bardzo prosto, ale nie szybko. Troszkę wymaga poświęconego czasu, aby była doskonałym dodatkiem do mięs, wędlin, serów. Dzisiaj potrzebna mi była

Tylko pysznie
Sałatka ze szparagów, z truskawkami i kurczakiem 132

kawałki z każdej strony. Wystudziłam. Na dużym półmisku rozłożyłam cząstki sałaty i układałam kolejno pozostałe składniki.   Na koniec oprószyłam delikatnie pieprzem Wspaniała sałatka, która doskonale sprawdzi się jako przystawka. Dla dbających o linię z powodzeniem zastąpi obiad. Jest smaczna i pożywna. Polecam i życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi