obierzemy i faszerujemy tylko żółtko, oczywiście tego nie robimy. Te jajka mają taki plus, że można je podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Fajnie sprawdzą się jako przystawka na imprezie czy rodzinnym obiedzie. Koniec gadania, czas zabrać się za jajka. Drukuj Jajka faszerowane Składniki 4 jajka 4 gałązki szczypiorku 2 łyżeczki masła 2 łyżki sera żółtego sól pieprz
Mieszam w GarnkuGdzieś kiedyś rzucił mi się w oczy przepis na zupę gołąbkową, jednak niestety nie zwróciłam wtedy na nią należytej uwagi. Ostatnio spoglądając na zawartość mojej lodówki
karmelowyPodanie takich jajek na przystawkę jest świetnym rozwiązaniem na spotkaniu rodzinnym.Elegancko wyglądają i smakują wybornie maczane w ulubionym dipie. 1 op.ciasta francuskiego 7 jajek Szczypiorek Sól **************************** Ciasto francuskie rozmrozić.6 jajek ugotować na twardo,obrać.1 jajko rozbić , wymieszać z łyżeczką wody , lekko posolić.Szczypiorek opłukać , osączyć, drobno posiekać.Płat ciasta francuskiego pokroić na kwadraty, posypać szczypiorkiem.Na każdym kwadracie ułożyć
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiobniżoną temperaturą). Po kilku dniach uzyskamy lekko sfermentowane kimchi, im dłużej kisimy tym będzie bardziej wyraźne w smaku :) Przed podaniem kroimy na jednorazowe kęsy. Komci to świetna samodzielna przystawka ale także dodatek do innych potraw. Czas przygotowania: 3 dni Porcje: 4 Składniki: 2 średnie kapusty pekińskie 1 szklanka grubej soli morskiej 2 szklanki wody 1 rzepa 1 szklanka sosu
SzczyptaSmaQSzlagierowe jaja imprezowe 🙂 Nie było bez nich imienin, nie było świąt. A już na pewno Wielkanocnych. I tak mi się jakoś przypomina, że całkiem spory miałam
gotować!doczekać się, aż wszystko się zazieleni i zakwitnie. Dziś mam dla Was pyszną i bardzo prostą w przygotowaniu wiosenną roladkę z cukinii i koziego sera. Fajnie sprawdza się jako przystawka lub jako imprezowa przekąska. Składniki: 1 nieduża cukinia Kozia roladka dojrzewająca Marynata: 2 łyżki octu winnego 2 łyżeczki ostrej musztardy 2 łyżeczki miodu sok z połowy cytryny 2 ząbki czosnku
Kate's KitchenŚledzie z pieczarkami i cebulą to świetna przystawka na co dzień i od święta. Są bardzo prostą i szybką w przygotowaniu przekąską o rewelacyjnym smaku, w sam raz dla amatorów śledzi. Idealnie sprawdzą się podczas świąt lub domowych imprez. składniki na 4 porcje 500 g płatów śledziowych solonych 500 g cebuli 500 g pieczarek 1- 2 łyżki koncentratu
Smakowite DaniaDo przygotowania tych tartinek będziecie potrzebować dosłownie ... ok 25 minut :) z czego 15 minut to czas pieczenia! Lubicie takie szybkie przepisy? Ja uwielbiam ! Ekspresowo, efektownie i
Taste Therapypowstało ono... WYTRAWNE CIASTKO! Mini tarty PROSTO Z PIEKARNIKA! Ciastko jest przepyszne - łosoś, szpinak z serem feta, słodka kukurydza i ciągnący się camembert. Oj tak można powiedzieć, że luksusowa przystawka. Ja przynajmniej zaspokoiłam swój głód! 1 arkusz ciasta francuskiego (300 g) 200 g wędzonego na ciepło łososia 300 g mrożonego szpinaku rozdrobnionego Hortex 2 łyżki masła 150 g sera
VioletoweKucharzenieFaszerowana papryka to doskonała przystawka lub lekki obiad, który na talerzu zaprezentuje się bardzo apetycznie. Mięso, warzywa, ryż i ser - kilka prostych składników, z których wyczarujesz pyszne danie. Składniki: 2 duże czerwone papryki 250 g mięsa mielonego 5 szt. dużych pieczarek 1 ząbek czosnku 1 torebka ryżu 4 łyżki parmezanu (lub mozarelli) sól pieprz 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
Alutka-GotujeJest ona podobna do pizzy i może również stanowić bazę do jej zrobienia. Najczęściej spotykaną wersją jest foccacia z rozmarynem (Focaccia al rosmarino), która jest podawana jako przystawka, przekąska lub pieczywo. Składniki na 1 focaccię: 250 g mąki pszennej typ 450, 480, 500 lub 550 (ja użyłem dedykowanej, włoskiej mąki Manitoba) 1,5 g świeżych drożdży
Przepisy na domowy ser i chlebNiebawem Święta Wielkanocne i czas spotkań rodzinnych. Na naszym stole nie może zabraknąć na śniadanie tej zimnej przystawki o wdzięcznej nazwie Terrina wielkanocna. Galaretka wielkanocna to przekąska szybka i efektowna, zrobicie ją niemal błyskawicznie z kilku składników , czas chłodzenia godzina, ale radzę potrzymać całą noc w lodówce. Obowiązkowo w naszej terrinie występuje symbol Wielkanocy- jajo. Kolorowe warzywa
Z Kuchni Do KuchniMoże z pomocą przyjdzie Wam mój cykl wielkanocny, który dziś rozpoczynam. Chciałabym podzielić si ę z Wami kilkoma moimi sprawdzonymi przepisami na wielkanocne potrawy, dania obiadowe, przystawki, słodkości, jakie królują na moim wielkanocnym stole. Bananowa babka jest moim pierwszym wielkanocnym przepisem. B abka z dodatkiem rodzynek, orzechów włoskich i orzechów brazylijskich, aromatyzowana wanili
La grande e la piccola cuocakurczakiem, jajkami oraz pieczarkami marynowanymi ORZECH http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/pieczarka-marynowana-315-ml . Pastę tą robi się bardzo szybko. Ja bardzo lubię podawać ją z pieczywem na śniadanie czy np. na krakersach jako przystawka. Zapraszam również do odwiedzenia strony ORZECH http://www.orzech.com.pl/pl . SKŁADNIKI: 1 upieczone udko z kurczaka bez skóry 3 jajka ugotowane na twardo 1 ogórek kiszony 8 pieczarek marynowanych ORZECH
Gotowanie PatkiKolejny raz zapraszam do słonecznej Sycylii. Arancini, przystawka, przekąska...podstawą jest ryż (arborio, niestety, z innym nie wyjdzie), dodatki to: mozzarella, szynka parmeńska, mielone mięso, pieczarki. Arancini-to faszerowane kulki z ryżu-smażone na głębokim tłuszczu. Przygotowanie jet troszkę czasochłonne...czy warto....sprawdźcie sami. SKŁADNIKI: 1,5 szklanki ryżu arborio (taki jak do risotto – ze zwykłym ryżem nie wyjdzie
Kopystką po garach