przystawki - 17402 przepisów (strona:391/1161)

Serowa rolada z kurczakiem i pomidorową ciecierzycą 272

Rolada z żółtego sera zawinięta razem z filetem z kurczaka i pastą z ciecierzycy. Smaczny i niecodzienny pomysł na obiad albo na przystawkę, czy też jako alternatywa dla wędliny, bo idealnie pasuje na kanapki. 500 g sera żółtego 100 g sera żółtego wędzonego 2 jajka 1 łyżka majonezu 2 filety z kurczaka 2 puszki ciecierzycy gotowanej 1/2 słoiczka suszonych pomidorów

https:KKuchniaMniam
ROLADA PIECZARKOWA 417

ekologicznej mące Szymanowskiej to pyszna przekąska na drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Świetnie smakuje również jako dodatek do czerwonego barszczu lub zupy krem. Sprawdzi się też jako przystawka na różnego rodzaju imprezach. U mnie w domu jest uwielbiana. Składniki: Ciasto: 20 g świeżych drożdży 3 szklanki mąki Szymanowskiej ekologicznej 1 łyżeczka cukru 1 szklanka mleka 5 łyżek Oleju Polskiego

Kuchnia MagdaLeny
Papryka z kaszą gryczaną i warzywami 129

trafione, gdyż danie wszystkim smakowało i o mięsie nikt nawet nie wspomniał. Pieczona papryka z kaszą gryczaną i warzywami jest świetna na obiad lub jako smaczna, lekka i zdrowa przystawka. Przyznam, że czasami lubię eksperymentować i fajny pomysł na coś smacznego powstaje pod wpływem chwili i tego, co akurat znajdę w lodówce 😊 Składniki: 3 duże papryki 1/2 selera naciowego

Kuchcik gotuje
24 stycznia – Finger food – karnawałowe przekąski Patryka Młynarczyka – Toruń 588

czas więc odpowiednio nastroić się na świętowanie. Przekąski z pewnością urozmaicą każde spotkanie, zaś warsztaty z Patrykiem Młynarczykiem to doskonała okazja, żeby udoskonalić swoje umiejętności wykonywania pysznych i efektownych przystawek. Artykuł 24 stycznia – Finger food – karnawałowe przekąski Patryka Młynarczyka – Toruń pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Pomidory faszerowane ryżem i mięsem 125

Faszerowane czy nadziewane pomidory to jedna z moich ulubionych przekąsek zaraz obok faszerowanej cebuli. Dzięki małemu rozmiarowi, tak przygotowany pomidor może być zarówno przekąską, przystawką czy częścią obiadu – gdy faszeruję paprykę jest ona tak duża, że nie ma mowy by była tylko przekąską. Przygotowane przeze mnie pomidory, upiekłam w glinianym Gjuweczu . Ten garnek nie tylko wspaniale piecze potrawy, ale również

Gotowanie i blogowanie
Kieszonki z kurczaka nadziewane jabłkiem, śliwką i orzechami 178

masła. Wbij termometr . Piecz mięso w piekarniku nastawionym na 150ºC aż osiągnie temperaturę 72 stopni. Upieczone kieszonki z kurczaka pokrój na kawałki i ułóż na porcji pieczonych ziemniaków. Jako przystawkę proponuję zieloną fasolkę. Smażone ziemniaki 600 g ziemniaków 2 ząbki czosnku 2 łyżki parmezanu 1 łyżeczka słodkiej papryki ¼ łyżeczki kajeńskiego pieprzu 2 łyżki parmezanu, utartego sól do smaku 2 łyżki

codojedzenia
carpaccio z pstrąga 352

carpaccio Początek roku to wzmożony czas towarzyskich wizyt. Dlatego dziś proponuję lekką przystawkę, która z pewnością przypadnie do gustu naszym gościom. składniki 1kg pstrąga 150-200 g grubej soli ( im grubsza tym lepiej) łyżka kaparów sok z jednej całej cytryny 4-5 łyżek dobrej oliwy pieprz plastry cytryny

Miód i pieprz
Sos czosnkowy 153

Jeden z podstawowych imprezowych sosów (obok pomidorowego, barbecue i pesto) do przekąsek i nie tylko. Pasuje do mięs, tortilli, kebabów, guesadilli, przystawek z ciasta francuskiego, itp....;) Często robię go z jogurtem naturalnym z dodatkiem majonezu lub puszystego naturalnego serka (bez majonezu), dziś wersja ze śmietaną. Coś trzeba czasem urozmaicić w kuchni:) A jest okazja, bo weekendowo spotykamy

Zasmakuj Kuchni
Kotleciki z dorsza 143

Lekko cytrusowe z pikantną nutką. Kotleciki z dorsza w takiej odsłonie świetnie sprawdzą się zarówno jako przystawka w wersji mini jak i danie obiadowe . Są naprawdę wyjątkowe. Smaczne, szybkie a do ich przygotowania wystarczy dobry blender i kilka minut wolnego czasu. Czytaj więcej » Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Krewetki z mango i awokado 218

Karnawał w kuchni kojarzy mi się zawsze z różnymi przystawkami, najczęściej typu finger food, oraz kolorowymi sałatkami. Na blogu również karnawałowo, dlatego też proponuję karnawałowe krewetki podane w minikieliszkach. Wyglądają obłędnie, tak też smakują, a to za sprawą musu z mango o lekko żywicznym posmaku, i limonkowego awokado. Kropka

To co kocham
Beza z musem jabłkowym i piaskiem migdałowym 213

małe kawałki, wkładamy do małego rondelka dodajemy pół szklanki wody, 2 łyżeczki cukru i pół łyżeczki cynamonu, dusimy do miękkości. Jabłka wykładamy do pojemnika i za pomocą przystawki do puree przecieramy jabłka na gładką i kremową konsystencję.  5. Garść migdałów prażymy na suchej patelni przez około 10 min, co jakiś czas mieszając, żeby się nie spaliły.  Uprażone

Mój pomysł na
Kulinarne podróże Magalie - Morawy cz. II 131

Gloria" na "U Namornika" zyskała również piękne pomieszczenie w tym właśnie stylu.  Menu restauracji zachęca do jedzenia. Znajdziecie w nim mnóstwo ciekawych propozycji, pyszne mięsa z grilla, cudowne przystawki - są nawet ślimaki! Znalazło się w nim również kilka propozycji dla wegetarian.  Wszystko napisane w jasny, przejrzysty sposób, bez zbędnych językowych ozdobników, a co najważniejsze - również w języku polskim

Garniec Magalie
Kiszone pomidory 133

Kiszone pomidory jadłam po raz pierwszy całkiem niedawno, właściciel pewnej sentymentalnej dla mnie góralskiej karczmy, poczęstował nas banalnie prostą w przygotowaniu, a niebywale pyszna w smaku przystawką. Kiedy dowiedziałam się, że wymagają klasycznych składników do kiszenia, odczekałam tylko do początku sezonu pomidorowego żeby szybko zakisić pierwszą, próbna porcję. Pomidory są smaczne już po tygodniu, ale jeśli wytrzymacie jeszcze kilka

Słodki Kompromis
Tofu jako al'a ryba p grecku 171

poniższym zdjęciu.  Wszystkie kawałki tofu maczamy w marynacie. Zakrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na noc.  2. Następnego dnia obieramy wszystkie warzywa,   za pomocą przystawki do tarcia warzyw w blenderze kuchennym trzemy wszystkie warzywa.  Sprawnie, szybko i ręka nie boli od tarcia ręcznego :) 3. Warzywa wykładamy na patelnie dodajemy odrobinę oleju, ziela angielskie, listki

Mój pomysł na
Carpaccio z kiszonego buraka, oscypka i pestek dyni 124

można z takich buraków zrobić. Mianowicie - carpaccio! Kiszony burak jest dość twardy, ale ma bardzo ciekawy i aromatyczny smak. Pokrojony w cienkie plasterki znakomicie nadaje się na przekąskę, przystawkę lub sałatkę do obiadu - jak kto woli. W mojej wersji carpacccio z buraka jest połączone z oscypkiem, który nadaje słoności oraz pestkami i olejem z dyni, które nadają typowo polskiego smaku

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie