inspirują się nawzajem tworząc nowe smaki :-). Przekazują nam oni swoja miłość do gotowania poprzez krótkie historyjki, które towarzyszą zamieszczonym w książce przepisom. Książka podzielona jest na pięć rozdziałów: przystawki, dania główne, zupy, sałatki i desery. Znajdziemy w niej piękne zdjęcia nie tylko potraw. Przepisy są napisane w sposób bardzo przystępny, a produkty ogólno dostępne. W wykonaniu są proste, takie
kruche babeczkiwakacjach w Toskanii . Choć letnia aura niekoniecznie sprzyja jedzeniu treściwych zup, ja bardzo chciałam spróbować tego klasycznego dania regionu. Usiadłam więc w restauracji w Montepulciano i po małej przystawce złożonej z sera pecorino, gruszek i miodu, zanurzyłam łyżkę w tej zupie gęstej od fasoli, pomidorów, chleba i kapusty cavolo nero, delektując się jej pysznym smakiem. Tym razem już jesienią postanowiłam
Chilli Czosnek i OliwaPrzepisy na potrawy, które warto zjeść dla zdrowia i urody! Przede wszystkim przepisy proste i nieskomplikowane, które nie obciążą żołądka, a dodadzą mnóstwo siły.Dania główne, przekąski i przystawki, soki, koktajle, sałatki. Wszystko co pyszne ,proste i zdrowe zamknięte w pięknie wydanej książce! Tego typu książki czytam zawsze z zapartym tchem! Dziś przedstawię Wam sok. Sok , który wycisnęłam wolnoobrotową wyciskarką
Z Kuchni Do Kuchniprzygotowania cukinii i cebuli, które pięknie się prezentowały i współgrały smakowo z fasolą szparagową i awokado. To ekspresowe danie może zagrać rolę głowną podczas obiadu lub posłużyć jako sałatka, przystawka. Jest to lekkie, a zarazem bardzo odżywcze danie. Jego składnik - żołta fasolka szparagowa to, podobnie jak bób, znakomite źródło kwasu foliowego . Oprócz tego zawiera dużo błonnika , ma niski indeks glikemiczny
Jeść, by żyć w zdrowiumoczonych uprzednio nasion. Jak to uczynić? Przede wszystkim wziąć pod lupę swoją wyciskarkę do soków. Tak właśnie - wyciskarkę! Wiele z nich (w tym nasz Samson) wyposażonych jest w przystawki do robienia makaronów różnych kształtów - niteczki, tagliatelle, klasyczne spaghetti, itp. Gdy posiadamy już odpowiedni sprzęt, wystarczy namoczyć nasiona, podkiełkować je, wrzucić do wyciskarki i ususzyć makaron. Później to już tylko ugotować
Jeść, by żyć w zdrowiuDzisiaj, kolejna propozycja, która dobrze sprawdza się gdy odwiedzają nas goście. Jej przygotowanie nie wymaga wiele czasu, a z pewnością bardzo efektownie prezentuje się na stole
Taste TherapyPlacuszki cebulowe w azjatyckich smakach wprost z Indii. Są chrupiące, aromatyczne i znakomicie nadają się na przystawkę albo na samodzielny posiłek. Robi się je szybko i szybko można cieszyć się znakomitym smakiem. Ulubiona sałatka do nich i koniecznie sos chili, polecam. Chrupiąca cebulka onion bhaji. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniebakłażan, często jest niedoceniany przez nas. Ma w sobie wiele składników odżywczych i warto go zajadać. Grillowany bakłażan jest pyszny a pestki granatu podkreślają jego wyjątkowy smak. Polecam jako przystawkę, choć ja najadłam się nim na obiad. Grillowany bakłażan z granatem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesmaku, bogate w sole mineralne i witaminy oraz nienasycone kwasy tłuszczowe. Jest to najbardziej kaloryczne warzywo. Zdrowe i pożywne. Po przekrojeniu i usunięciu pestki można nadziewać i podać jako przystawkę lub wydrążyć miąższ i przygotować zdrowe smarowidło z czarnuszką, lub pomidorami. Jeśli kupimy niedojrzałe, wystarczy włożyć je do papierowej torebki i trzymać przez kilka dni w ciepłym miejscu
Moja smaczna kuchniaSzybka przystawka, a jaka pyszna. Zapewne zasmakuje każdemu kto jej spróbuje, zwłaszcza dzieciom. Tak jak pisałam, robi się ją szybko. Ja zrobiłam ją dziś rano na śniadanie, dlatego wam też polecam szczególnie na to danie. Parówki w lanym cieście 3 jajka sól 4 łyżki wody 5 łyżek mąki 4 parówki Do miski wybić jajka i dodać mąkę. Następnie zalać wodą
Gotuję TestujęNaszą polską gruszkę postanowiliśmy przygotować w sposób wytrawny. I tak oto powstały dwie wersje znakomitej przekąski, którą z dumą można serwować jako przystawkę przed daniem głównym, albo po prostu podać znajomym jako towarzystwo dla dobrego cydru. W naszej kuchni staramy się wykorzystywać polskie produkty, dlatego też do tego przepisu użyliśmy: gruszki konferencja, które są wydłużone, symetryczne, nie za słodkie
Kuchnia od dwojgaolej, mleko, mąka, woda kokosowa) znane są ze swoich właściwości leczniczych. Jeśli nie macie na nie pomysłu to polecam tą książkę, która zawiera wiele propozycji na dania główne, zupy, przystawki, przekąski, desery, czy odżywcze koktajle. Nawet zwolennicy dań wegetariańskich znajdą ciekawe i zdrowe inspiracje! Korzystając z przepisów dr Fife'a można odżywić i wzmocnić swoje ciało, poprawić pamięć, zyskać energię
Di gotujelubisz ostre). Gotuj około minuty, dopraw sosem sojowym. WYJMIJ UPIECZONĄ DYNIĘ na półmisek, polej odrobiną sosu, resztę podaj w miseczce. Możesz to danie podawać z ryżem lub jako przystawkę. Smacznego
Kuchnia bezglutenowa LoliKolejna propozycja na faszerowaną tykwę tym razem w słodkiej wersji. To bardzo smaczny deser, przystawka lub kolacja. Składniki 1 grubsza część tykwy wężowatej 1 szkl ugotowanej kaszy jaglanej 1 słoik wiśni w soku 2 żółtka 2 łyżeczki brązowego cukru (pokruszone bezy) 1. Grubszą część tykwy kroimy na dwie części. Usuwamy pestki i nitkowaty miąższ. 2. Podpiekamy przez około
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatypopularność w kuchni zachodu, głównie z uwagi na łatwość i szybkość przygotowania oraz uniwersalność zastosowań. Kuskus to przecież nie tylko baza dań głównych ale również znakomity dodatek do sałatek, przystawek, zup i deserów. Ja zapraszam Was dziś na propozycję sałatkową: Sałatka z kuskusem, warzywami i kotletami sojowymi Składniki: 250 g kaszki kuskus 100g kotletów sojowych (a'la schabowe) 3szklanki bulionu
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała