przystawki - 17402 przepisów (strona:397/1161)

Roladki z kurczaka z pomidorami suszonymi i fetą 115

szpinakiem i  z pieczarkami dołączają roladki z suszonymi pomidorami i fetą. Mogą być podawane na ciepło i na zimno. Świetne jako imprezowa przystawka, szczególnie w towarzystwie poprzednich roladek, o których wspomniałam wcześniej. Składniki: • 3 filety z kurczaka Farsz • 200 g sera typu feta • 1 słoiczek pomidorków suszonych w oliwie

To co kocham
Chutney z czarnej porzeczki 221

albo czatni), lekko pikantna konfitura lub gęsty aromatyczny sos czyli czarna porzeczka w wytrawnej odsłonie. Słodko-kwaśny smak przełamany został lekką pikanterią. Ten czatnej jest idealny do przystawek, serów, do potraw duszonych jak pieczeń i wątróbka czy wszelakich mięs na ciepło i zimno. Składniki: • 1 kg czarnej porzeczki • 1 szklanka cukru • 3 łyżki miodu

To co kocham
Jajka faszerowane ćwikłą 123

talerzu, ale też wybornie smakuje. Lekko chrzanowy smak nadzienia świetnie komponuje się z jajkiem i szynką. Polecam na różne rodzinne uroczystości jako kolorową przystawkę. Składniki: • 6 jajek • 6 plastrów szynki konserwowej • 2 łyżki ćwikły • sól do smaku • kilka pomidorków koktajlowych • natka pietruszki do ozdoby Wykonanie: • Jajka ugotować na twardo (10 minut), obrać

To co kocham
Musztarda i majonez w jednej stały lodówce… 88

Musztarda i keczup to must have każdej lodówki. Nie wyobrażamy bez nich kanapek, mięs czy przystawek, stosuje się je również z powodzeniem jako dodatek do wielu dań. Także jako przyprawa. Warto wiedzieć, że czasem możemy dać im zagrać pierwsze skrzypce. Artykuł Musztarda i majonez w jednej stały lodówce… pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Sałatka z ryżem i serem żółtym 208

Potrzebujecie szybkiej sałatki na śniadanie, kolację, imprezę – proszę bardzo – sałatka z ryżem i serem żółtym. Ryż to składnik, który znajdziecie zawsze w domu i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczarki faszerowane 171

Danie, które dobrze sprawdza się jako przekąska na imprezy czy przystawka do obiadu. Grzyby faszeruję masą z pieczarek, cebuli, wędzonego kurczaka i cebuli i zapiekam posypane parmezanem. 350 g pieczarek (ok. 20 średniej wielkości sztuk) 50 g żółtego sera typu gouda 1 średniej wielkości cebula 30 g wędzonej piersi z kurczaka szczypta soli szczypta pieprzu 3 łyżki śmietany 18% olej

Bullio
książki kucharskie 3 131

książkę trafiłam szukając przepisu na kibbe, kuleczki z mięsa i kaszy bulgur faszerowane orzeszkami pinii. Oprócz przepisu na kibbe znalazłam ponad 500 przepisów i pomysłów na ryby, przystawki, kurczaka i desery. Wszystkie szybkie, proste i niezwykle apetyczne. Na koniec kilka informacji gdzie kupuję książki: 1. Na FB jest GastroKsięgarnia prowadzona przez dwóch szefów kuchni, nie ma takiej książki, której

ladykitchen
Opolski Bifyj, czyli jak smakuje Opolszczyzna? 141

hotelu też warto. Na zachętę powiem, że mają całkiem   wypaśne   SPA! Wnętrze Restauracji Pasja w Hotelu Spałka w Kluczborku. Szef kuchni Restauracji Pasja  —  Kamil Klekowski. Przystawka: krupniok z miodem z  Wołczyna. Żurek grzybowy z domową białą kiełbasą i pianką z maślanki Oleskiej. Danie główne: pierś kacza sous-vide z modrą kapustą karmelizowaną z miodem

Food Square
Faszerowane pieczarki portobello (lub zwykłe) - pieczone 142

bardziej mięsista. Świetnie nadaje się do faszerowania i zapiekania a kupić je można nawet w popularnym dyskoncie. Są intensywniejsze w smaku niż zwykłe pieczarki i zdecydowanie je polecam na przystawkę lub danie główne. Osobiście lubię takie długo pieczone a nie jedynie podpiekane i taki przepis przedstawiam. 8 pieczarek portobello 500g mięsa mielonego 100g tartej mozzarelli  50g tartego sera cheddar

Szefowa kuchni
Grissini 130

Grissini to chrupiące paluszki chlebowe. Ta pyszna przekąska pochodzi z Włoch i podawana jest zazwyczaj jako przystawka przed głównym daniem. Sprawdzi się jednak równie dobrze jako przekąska dla gości. SKŁADNIKI 10 g świeżych drożdży 150 ml letniej wody 230 g mąki pszennej typ 500 (np. Wrocławskiej) 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka soli dodatkowo: mąka do podsypywania blatu i oliwa

Passions hobbies life
Tzatziki 207

Opis: Tzatziki to grecki dip, najczęściej podawany do dań z grilla, dań pieczonych oraz smażonych. W Grecji Tzatziki podawane są jako przystawka z chlebkami pita. Głównymi składnikami dipu są: jogurt grecki, drobno poszatkowany ogórek oraz czosnek. Składniki: 400 g jogurtu greckiego 200 g ogórków 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oliwy z oliwek Sól, pieprz 1 łyżeczka posiekanych liści mięty oraz

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
"Sceny kuchenne" Maria Pakulnis i Janusz Mizera 165

inspirują się nawzajem tworząc nowe smaki :-). Przekazują nam oni swoja miłość do gotowania poprzez krótkie historyjki, które towarzyszą zamieszczonym w książce przepisom.  Książka podzielona jest na pięć rozdziałów: przystawki, dania główne, zupy, sałatki i desery. Znajdziemy w niej piękne zdjęcia nie tylko potraw. Przepisy są napisane w sposób bardzo przystępny, a produkty ogólno dostępne. W wykonaniu są proste, takie

kruche babeczki
Ribollita, toskański sposób na jesienne rozgrzanie 145

wakacjach w Toskanii . Choć letnia aura niekoniecznie sprzyja jedzeniu treściwych zup, ja bardzo chciałam spróbować tego klasycznego dania regionu. Usiadłam więc w restauracji w Montepulciano i po małej przystawce złożonej z sera pecorino, gruszek i miodu, zanurzyłam łyżkę w tej zupie gęstej od fasoli, pomidorów, chleba i kapusty cavolo nero, delektując się jej pysznym smakiem. Tym razem już jesienią postanowiłam

Chilli Czosnek i Oliwa
Pyszny zielony detoks, sok z książki "Życie ma smak" Marioli Bojarskiej-Ferenc. Ten i nie tylko.... 142

Przepisy na potrawy, które warto zjeść dla zdrowia i urody! Przede wszystkim przepisy proste i nieskomplikowane, które nie obciążą żołądka, a dodadzą mnóstwo siły.Dania główne, przekąski i przystawki, soki, koktajle, sałatki. Wszystko co pyszne ,proste i zdrowe zamknięte w pięknie wydanej książce! Tego typu książki czytam zawsze z zapartym tchem! Dziś przedstawię Wam sok. Sok , który wycisnęłam wolnoobrotową wyciskarką

Z Kuchni Do Kuchni
DANIE OBIADOWE TUDZIEŻ SAŁATKA (FASOLA SZPARAGOWA + GRILLOWANA CUKINIA + GRILLOWANA CEBULA + AWOKADO) 136

przygotowania cukinii i cebuli, które pięknie się prezentowały i współgrały smakowo z fasolą szparagową i awokado. To ekspresowe danie może zagrać rolę głowną podczas obiadu lub posłużyć jako sałatka, przystawka. Jest to lekkie, a zarazem bardzo odżywcze danie. Jego składnik - żołta fasolka szparagowa to, podobnie jak bób, znakomite źródło kwasu foliowego . Oprócz tego zawiera dużo błonnika , ma niski indeks glikemiczny

Jeść, by żyć w zdrowiu