przystawki - 17402 przepisów (strona:396/1161)

Wegański pasztet z warzyw z zupy 163

Smaczny pasztet z warzyw z zupy z kaszą gryczną Dzisiaj mam dla was kolejny przepis z serii : Aby nic się w kuchni nie zmarnowało. :) Miały być

Mój pomysł na
Carpaccio z buraków, koziego sera i parmezanu z nutą pomarańczową 132

koziego sera, parmezanu, jajka i  sosu na bazie dżemu pomarańczowego. Carpaccio przygotowuje się tradycyjnie z surowego mięsa - wołowiny, także cielęciny czy łososia. Doczekaliśmy się czasów kiedy takie danie / przystawka można przyrządzić z wielu innych składników i to nie koniecznie z mięsa. Dziś zaprezentuję Wam ciekawe carpaccio z buraka, kolorowe i smaczne. My je polubiliśmy:) Składniki: 2 duże

Zasmakuj Kuchni
Wegańskie placuszki z ugotowanych ziemniaków na słodko 150

Wyśmienite placuszki z ugotowanych ziemniaków na słodko z nutą cynamonu i wanilii Dzisiejsza moja propozycja jest po to, aby nic nam się w kuchni nie zmarnowało

Mój pomysł na
Roladki z wędzonego łososia. 202

Wiele lat temu na pewnym weselu w formie przystawki podawano roladki z łososia. Na początku, zanim jeszcze przystąpiłam do konsumpcji, myślałam, że oto przede mną na talerzu spoczywa sushi. Tym bardziej, ze w owym czasie zawodowe obowiązki posłały Młodych na Daleki Wschód i byłoby to logiczne nawiązanie do ich historii :) No cóż sushi to nie było

zadanie-gotowanie
Enoki na klarowanym maśle z czarno-białą quinoą i szynką szwarcwaldzką 126

dziś taka tam przekąska, dobra na drugie śniadanie, albo wytrawny podwieczorek. Można ją też potraktować jako przystawkę przed daniem głównym. Danie bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, wiec możemy nim w razie czego poczęstować niespodziewanych gości ;) Polecam. Składniki: 3-4 łyżki ugotowanej białej quinoy 2 łyżki ugotowanej czarnej quinoy garść grzybków enoki 2 plasterki szynki szwarcwaldzkiej 2 łyżki klarowanego masła

Quinoa Raz!
Bistro La Cocotte 93

użytych do przygotowanych dań. Karta nie jest specjalnie rozbudowana co jest dobrym znakiem. W końcu nie można mieć wszystkiego i być dobrym we wszystkim. W karcie znajdziemy klasyczne francuskie przystawki: grzanki z foie gras, żabie udka, ślimaki po burgundzku, zupę cebulową i ostrygi. Sałaty z kaczą piersią , wątróbką lub konfitowanymi kaczymi żołądkami. Z dań głównych boeuf bourguignon, królika w musztardzie

królestwo garów
Carpaccio z buraka na rukoli 232

spodziewałam się ,że ta przystawka będzie aż taka dobra-moim gości om również ogromnie posmakowała i zniknęła błyskawicznie-to proste i niedrogie danie idealnie sprawdzi się na każdej imprezie-polecam gorąco!!! Składniki: pół opakowania rukoli 3 buraki średniej wielkości 1/2 opakowania serka feta garść pestek dyni na sos: 1/2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżki miodu

Swojskie jedzonko
Spaghetti z bobem i zielonym groszkiem 98

ewentualnie gotowy makaron spaghetti 500 g Wykonanie: • Z mąki, jajek i soli wyrobić dość twarde ciasto i zrobić makaron spaghetti, jeśli posiadamy odpowiedni sprzęt z przystawką do makaronu. • Makaron wrzucić na gotującą się, posoloną wodę i gotować ok. 3 minut. • Jeśli nie mamy sprzętu, to gotowy makaron gotujemy wg przepisu

To co kocham
Sałatka z gruszką i fetą 98

Błyskawiczna sałatka! Słodka gruszka i słony ser feta doskonale współgrają ze sobą. Ziarenka maku nadają jej atrakcyjności. Polecam na podwieczorek lub jako przystawkę do obiadu. Składniki na 6 porcji: • 2 garści roszponki • 4 gruszki • 200 g sera Feta • sok z 1/2 cytryny Sos: • 3 łyżki oliwy • 1 łyżka soku z cytryny • 1 łyżeczka

To co kocham
Makaron linguine z brokułami 114

ewentualnie gotowy makaron linguine 500 g Wykonanie: • Z mąki, jajek i soli wyrobić dość twarde ciasto i zrobić makaron linguine (jeśli posiadamy odpowiedni sprzęt z przystawką do makaronu). • Makaron wrzucić na gotującą się i posoloną wodę, gotować ok. 3 minut. • Jeśli nie mamy sprzętu, to gotowy makaron gotujemy wg przepisu

To co kocham
Polędwiczka wieprzowa w sosie truskawkowym 94

Mięciutkie i aromatyczne plastry polędwiczki wieprzowej podane z sosem truskawkowym. Czy może być coś smaczniejszego? Idealne na przystawkę zarówno na ciepło jak i na zimno. Danie to powstało na ostatnich warsztatach Polska Gotuje jako Danie Fit. Składniki: • 1 polędwiczka wieprzowa • garść roszponki Marynata: • 1 cebula • papryka wędzona w proszku • sól, pieprz

To co kocham
Pomidory faszerowane twarożkiem z papryką 88

Czas na lekkie letnie przystawki. Wprawdzie to nie czas na pomidory ale powoli można się do nich przymierzać. Farsz to twarożek z drobno posiekaną papryką, z woalką kiełków buraczanych. Składniki: • 8 pomidorów średnich • po 1/3 papryki żółtej, czerwonej i zielonej • 3 łyżki twarożku śmietankowego • 1 łyżka majonezu • sól, pieprz

To co kocham
Faszerowane pieczarki w cieście francuskim 115

Taka francuska koperta wypełniona nafaszerowaną pieczarką może być świetną przekąską imprezową, dodatkiem do czerwonego barszczu, wykwintną przystawką lub samodzielną kolacją. Smaczny farsz jajeczny przyjemnie chrupie dzięki orzechom, a całość rozpływa się w ustach. Składniki na 6 sztuk: • 1 płat ciasta francuskiego • 6 dużych pieczarek • 3 łyżki orzechów włoskich posiekanych • 1 jajko ugotowane na twardo

To co kocham
Forszmak 96

Forszmak to pożywny, zawiesisty gulasz z ogórkami kiszonymi, o smaku lekko winnym i kwaśno-ostrym. Nazwa forszmak pochodzi z niemieckiego – Vorschmack  czyli przystawka od vor – przed + schmackhaft – smaczny, apetyczny. Początkowo był to więc rodzaj przekąski. Niezwykle popularny forszmak w latach 80-tych królował w polskich restauracjach

To co kocham
Szynka prosciutto z melonem w sałacie 155

Bardzo prosta i lekka przystawka z szynki prosciutto Cotto i melona podanych w miseczkach z sałaty lodowej. Chrupiąca sałata lodowa i aromatyczna rukola idealnie pasują do tej szynki, a smak wzmacnia słodko-kwaśny sos balsamiczny. Szynka prosciutto Cotto jest gotowana, bardzo delikatna i krucha, bardziej przypomina naszą szynkę konserwową

To co kocham