przystawki - 17402 przepisów (strona:403/1161)

Magiczne smaki serów włoskich D.O.P. 188

Parmigiano Reggiano. To ser wszechstronny, który sprawdza się niemal w każdym daniu i gwarantuje wspaniały smak. Mam go zawsze pod ręką. Na warsztatach i degustacjach podaję go w formie przystawki z owocami i warzywami, w daniach głównych, zupach (minestrone!), z mięsem, rybami i oczywiście w najbardziej wysublimowanej formie z octem balsamicznym najwyższej jakości pochodzącym z prowincji Modena lub Reggio Emilia

Codzienna kuchnia niecodzienna
CIASTKA PRZEZ MASZYNKĘ PRZEPIS Z KUCHNI POLSKIEJ 219

trudno mi ocenić, które są lepsze ;-))) Ciastka można wzbogacić np. o kakao, zmielone orzechy czy mak, ale ja nie ukrywam, że kocham tę najprostrzą, tradycyjną wersję. Jeśli nie posiadacie przystawki na maszynkę do ciastek, to spokojnie możecie ciasto rozwałkować i wycinać kieliszkiem, czy ozdobnymi foremkami dowolne kształty. Zaręczam, że i tak będą pyszne

Walijskie Pichcenie
Sos tzatziki 161

Jedna z najpopularniejszych przystawek kuchni greckiej. Świetnie pasuje do dań z grilla, pieczonych i smażonych mięs, czy zapiekanego pieczywa. Dzięki jogurtowi naturalnemu jest lekki, a dzięki zielonemu ogórkowi świeży i pachnie latem. Uwielbiamy go wspólnie kosztować przy grillu, gdzie wspaniale pasuje do grillowanej karkówki czy drobiu. Ostatnio wypróbowałam go do grillowanej cukinii i chleba, cudo:) Jeśli lubicie smażone na patelni

Zasmakuj Kuchni
Zapiekana Cukinia 106

Przepis który prezentuje poniżej jest cukinia z różnego rodzaju serów , można dodawać sery jakie się bardzo lubi , smakuje bardzo fajnie i pasuje do dań głównych , bądź także jako przystawka . Składniki 1 duża cukinia  4 plasterki sera marmurkowego  4 plastry sera według uznania  Wykonanie Cukinie myjemy i kroimy w plastry dwa centymetry i posypujemy solą i odstawiamy

Mój Smak
Pieczony bakłażan z sosem miętowym z dodatkiem fety 249

Ostatnio na blogu pojawił się wpis z sosem miętowym na bazie sera feta. Wraz z wpisem pojawiły się pytania - do czego go wykorzystać? Oto moja propozycja na przystawkę lub danie obiadowe. Połączenie idealne (:  Składniki: 2 bakłażany 1/4 porcji sosu miętowego z fetą   kliknij po przepis <klik>  1/2 łyżeczki ostrej papryki koperek do posypania oliwa

Pora na pora i pomidora
Kuchnia "fusion" - jak zaistnieć w świecie kulinarnych tuzów 159

Wami sekretami udanego biznesu :D Deser o nazwie Glaðar dansandi álfar (radosny taniec elfów). Składniki: zmielone nasiona goji, daktyle, sok z grillowanych buraków, czarny miód egipski, mięta, lawenda, przyprawy. Przystawka Lostæti vitlaus úlfalda (smakołyk szalonego Wielbłada). Składniki: galaretka z malin, olej kokosowy rafinowany, smalec gęsi, mus gruszkowy, chipsy z leśnych grzybów, przyprawy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kalafior w omlecie z bekonem 129

Kalafior w omlecie z bekonem był syty i przepyszny! Nigdy wcześniej nie wpadłam na pomysł by na obiado-kolację podać kalafiora zapiekanego w jajku z bekonem

Magiczny Garnek
Grzanki z mielonką 138

Wakacje to czas spotkań rodzinnych. Każdą wolną chwilę staram się także spędzić ze znajomymi. Polacy słyną z tego, że większość takowych spotkań odbywa się przy syto

Pobite gary Barbary
Sałatka z rukoli, malin i brzoskwini z sosem miodowo-musztardowym 185

dodam awokado albo zrobię z niego dressing, ale to już pomysł na kolejny wpis Lubimy sałatki za to, że są szybkie w przygotowaniu i sycące. Można je jeść jako przystawkę czy z grzankami jako danie na obiad lub kolację. Drukuj Sałatka z rukoli, malin i brzoskwini z sosem miodowo-musztardowym window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Sos 1 łyżeczka musztardy

Mieszam w Garnku
Pikle pomorskie 279

Kaszub słoiczek zjadłam sama, na stojąco :) Były tak dobre, że postanowiłam przygotować kilka słoiczków na zimę. Są naprawdę rewelacyjne! Można je wykorzystać jako dodatek do obiadu, albo jako świetną przystawkę. Można je podać faszerowane np. kawałkami ostrego sera itp. W wersji, którą poznałam, używa się średnich, pękatych ogórków, które po obraniu przekrawa się wzdłuż na 2 części i łyżeczką usuwa

Trzeci talerz
Papryka marynowana 130

mojej Cioci. Zawsze, kiedy jestem u Niej zachwycam się smakiem papryczek. Teraz sama postanowiłam zrobić, wykorzystując przepis. Sezon paprykowy wykorzystam w pełni i zrobię mnóstwo mojego przysmaku. Świetna przystawka, zakąska czy dodatek do sałatek. Może i Wy skusicie się na takie papryki. Łatwe do zrobienia. Polecam! Składniki 2 kg papryki małej 6 szklanek wody 1 szklanka cukru 1 szklanka octu

O kuchni z uczuciem
Restauracja Hotel Diament Spodek 134

menu ciekawe, bo można znaleźć w nim pierogi z kaszanką, czy krupnioka z bratkartoflami (kaszanka z pieczonymi ziemniakami). Myślę, ze gościom spoza Śląska ta kuchnia przypadnie do gustu. Na przystawkę wzięliśmy ozorek cielęcy i to było mistrzostwo świata, delikatny z chrzanem, koperkiem i pudrem z gęsi. Miodzio. Zupy wodzionka bardzo na plus z chrupiącymi grzankami i smalcem tak jak powinno

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Przegrzebki na musie pomarańczowym z nutką szafranu 199

ViolaPassion Wspaniała przystawka ,której smak wyczarowałam dzięki wspaniałej słodkiej pomarańczy. Składniki: 4 osoby 12 Przegrzebek 3-4 ząbki czosnku 3 łyżki natki pietruszki 1 łyżka koperku 3 łyżki masła klarowanego sól cytrynowa 2 pomarańcze 8 szparagów ugotowanych do dekoracji kilka nitek szafranu Sp osób: Przegrzebki myjemy i oczyszczamy papierowym ręcznikiem posypujemy solą i odstawiamy na kilka chwil. Obieramy czosnek

Viola cooks with passion
Recenzja książki "Gotuj z dzieckiem" 136

treści nie jest alfabetyczny, tylko ułożony według numeracji kart. Każdy przepis ma określony stopień trudności oraz czas potrzebny na jego wykonanie. Dodatkowo są podzielone kolorystycznie na poszczególne kategorie: zielony- przystawki czerwony- dania główne żółty - desery Znajdziemy również objaśnienia jak czytać karty, dokładny opis poszczególnych miarek, czyli np. co to jest garść lub łyżeczka a także kilka porad, np. jak przygotować

Z miłości do słodkości
Ogórkowe roladki z nadzieniem serowo warzywnym 219

Pomysłów, przepisów i możliwości jest bardzo dużo. Jednym z nich podzielę się z wami, a mianowicie na pyszne roladki z zielonego ogórka. Będą idealne na śniadanie, kolację oraz jako przystawka dla gości. Składniki: 1 średni ogórek sałatkowy 150 g serka śmietankowego 0% tłuszczu Emilki Mlekoma 1 łyżka drobno pokrojonej czerwonej papryki 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka drobno pokrojonego zielonego

Ala piecze i gotuje