Guacamole to danie rodem z Meksyku. Danie, to może za dużo powiedziane bo zwykle używa się go jako przystawki do burrito, tacos itp . U mnie posłużyło jako pasta na śniadaniowe kanapki. Przepisów na to smarowidło jest tyle, ile osób je wykonuje. Baza za to jest niezmienna i jest nią niepozorne, tłuściutkie awokado. Źródło wielu cennych witamin i tłuszczów. To właśnie
Mieszam w GarnkuWyśmienicie smakuje w towarzystwie warzyw i ziemniaków na tradycyjnych talerzu obiadowym, ale również świetnie sprawdza się jako przystawka podana z różnymi sosami. Składniki: 3 pojedyncze filety z kurczaka 4 szklanki wody 2 ząbki czosnku 2 kostki drobiowe 3 szklanki mąki 25 dag żółtego sera 2 jajka sól i pieprz do smaku bułka tarta do panierki tłuszcz do głębokiego smażenia Wykonanie
Tradycyjna Kuchniakwietniu odbył się Festiwal Najlepszych Restauracji RESTAURANT WEEK . Jest to wydarzenie, w którym uczestniczą wybrane restauracje w największych polskich miastach. W ramach festiwalu restauracje mają specjalnie skomponowane popisowe menu: przystawka, danie główne, deser. Cena takiego menu jest przystępna i stała, jednakowa dla każdej restauracji. Dlatego podczas festiwalu możemy spróbować pysznego jedzenia w restauracjach, w których raczej na co dzień
Mała Cukierenkaszybką sałatkę, której już nie mógł się oprzeć. Sałatka jest do wykonania w 10 min. Pierwszy raz użyłam ciecierzycy do sałatki, ale na pewno nie ostatni. Idealna jako przystawka do grilla czy jako sałatka do zabrania w pudełku do pracy. Możecie jeszcze dodać pestek dyni czy słonecznika podprażonych na patelni, ale również w takiej wersji sprawdzi się doskonale. Oczywiście, jeśli
Mieszam w Garnkutalerzu. Przepis jest bardzo prosty, w wielu domach znany. Smaku młodej kapusty nie zaburzam cebulą czy przyprawami. Ona sama w sobie ma tą słodycz i doskonały aromat. Przystawka dla dwóch osób: - główka młodej kapusty - duży pęczek koperku - 2 łyżki masła - 1 łyżka miękkiego masła + 1 łyżka mąki pszennej - 1 łyżeczka soli - 3/4 szklanki wody 1. Kapustę obieramy z zewnętrznych
kawawszklanceszparagowy w pełni –a że nie trwa nie wiadomo jak długo – trzeba go wykorzystać! Szparagi zgrillowane na patelni z kilkoma dodatkami, które podbijają i podkręcają smak. Na lunch lub przystawkę, jako dodatek do ryby czy delikatnego białego mięsa. Tak podane grillowane szparagi dla mnie samej są pełnowartościowym obiadem. Szparagi myjemy, odcinamy im zdrewniałe końce. Skrapiamy szparagi oliwą z oliwek
Karo in the KitchenUwielbiam pieczarki. W sosach, na zapiekankach, pizzy, a także w wersji smażonej. Dziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem na pieczarki w chrupiącej panierce z czosnkową
Słodkie okruszkihttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Tak podany seler może okazać się bardzo smakowitym dodatkiem do innej potrawy oraz pyszna przekąską w
Di gotujeSurówka z młodej kapusty Pyszna i bardzo prosta surówka z młodej kapusty. Świetna do grilla lub obiadu . W hamburgerach lub hot-dogach . Generalnie jedyna jaką moje
Ogrodnik w podróżyZawsze miałam problem z wymyśleniem przekąsek na imprezę czy spotkanie rodzinne. Dania główne, ciasta - na nie miałam głowę pełną pomysłów, ale przystawki to prawdziwa przeprawa. Mój mąż jest wielkim miłośnikiem serów pleśniowych, sama też chętnie je jadam, pierwsza więc myśl jaka przyszła mi do głowy z wykorzystaniem sera Bavaria Blu , który dostałam od Mlekomy to był ser panierowany. Jego aksamitna
Cakes By Kejtjajkiem to smaczne i efektowne danie świąteczne idealne na wielkanocny stół. Można ją podać na gorąco do obiadu z ziemniakami i surówką, bądź na zimno z sosem chrzanowym jako przystawkę. Składniki na formę do babki lub keksówkę: 5 jajek ugotowanych na twardo 1 kg mięsa mielonego wieprzowo- wołowego 2 mniejsze czerwone cebule 2 ząbki czosnku 4 łyżki bułki
Smakowite DaniaWspaniała wiosenna, lekka i smaczna przekąska z rzodkiewek nadziewanych pastą z wędzonego sera, szczypiorku i majonezu to apetyczna przystawka, która świetnie smakuje podana przed daniem głównym i doskonale zaostrzy apetyt na więcej. Składniki na 12 sztuk : 12 dużych rzodkiewek 10 dag żółtego wędzonego sera 2- 3 łyżki majonezu pęczek szczypiorku czarny pieprz Przepis: Szczypiorek drobno siekamy. Ser żółty ścieramy
Smakowite DaniaSałatka z pieczarkami, czerwoną fasolką i porem na bazie majonezu oraz musztardy to świetny pomysł na pyszną przystawkę. Może być doskonałym dodatkiem do potraw z grilla lub samodzielną przekąską. Sałatka jest łatwa i szybka w przygotowaniu z powodzeniem wykona ją laik kulinarny. Składniki na 3 porcje : 500 g pieczarek puszka czerwonej fasoli por 2 łyżki masła 2 łyżki
Smakowite Daniahttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Grillowany bakłażan (w domu lub plenerze) jest rewelacyjny i myślę, że na takie danie skuszą się
Di gotujePyszna i zdrowsza alternatywa dla klasycznych naleśników :) Idealnie smakują zarówno na słono jak i słodko. Przepis znalazłam na stronie Los Wege . Zapraszam do przygotowań! Składniki: 1
My Culinary Art