przystawki - 17402 przepisów (strona:411/1161)

Ale Gloria – wiosenne menu degustacyjne | Warszawa 146

czułam się do końca komfortowo – nie lubię atmosfery z zadęciem. Dla tych, którzy nigdy nie słyszeli o restauracji, zapraszam na stronę Ale Gloria – tam znajdziecie więcej informacji. Menu degustacyjne Przystawki Ceviche z polędwicy dorsza z mango, awokado skropione kolendrą i koprem Szparagi w sosie holenderskim z jajkiem „poche” Zupa Zupa z młodych warzyw z jajkiem „poche” uperfumowana dymką

Kuchnia Bazylii
Guacamole 108

Guacamole to danie rodem z Meksyku. Danie, to może za dużo powiedziane bo zwykle używa się go jako przystawki do burrito, tacos itp . U mnie posłużyło jako pasta na śniadaniowe kanapki. Przepisów na to smarowidło jest tyle, ile osób je wykonuje. Baza za to jest niezmienna i jest nią niepozorne, tłuściutkie awokado. Źródło wielu cennych witamin i tłuszczów. To właśnie

Mieszam w Garnku
Pierożki „Pałki” na głębokim tłuszczu z kurczakiem 339

Wyśmienicie smakuje w towarzystwie warzyw i ziemniaków na tradycyjnych talerzu obiadowym, ale również świetnie sprawdza się jako przystawka podana z różnymi sosami. Składniki: 3 pojedyncze filety z kurczaka 4 szklanki wody 2 ząbki czosnku 2 kostki drobiowe 3 szklanki mąki 25 dag żółtego sera 2 jajka sól i pieprz do smaku bułka tarta do panierki tłuszcz do głębokiego smażenia Wykonanie

Tradycyjna Kuchnia
Krem z zielonego groszku z chrzanem 191

Lekka wiosenna zupa krem z zielonego groszku podkręcona chrzanem. Idealna na przystawkę do obiad lub lunch, a nawet jako dietetyczne danie dla tych co na diecie. SKŁADNIKI na 2 porcje: 2 szklanki zielonego mrożonego groszku 2 pory (biała część) 1 ½ litra bulionu warzywnego lub drobiowego 2 łyżeczki soku z cytryny 3-4 łyżki chrzanu 2 łyżki oleju do podsmażenia

Sztuka gotowania w/g Samiry
Restaurant Week Wrocław Wiosna 2016 112

kwietniu odbył się Festiwal Najlepszych Restauracji RESTAURANT WEEK . Jest to wydarzenie, w którym uczestniczą wybrane restauracje w największych polskich miastach. W ramach festiwalu restauracje mają specjalnie skomponowane popisowe menu: przystawka, danie główne, deser. Cena takiego menu jest przystępna i stała, jednakowa dla każdej restauracji. Dlatego podczas festiwalu możemy spróbować pysznego jedzenia w restauracjach, w których raczej na co dzień

Mała Cukierenka
Szybka sałatka z ciecierzycy z awokado 154

szybką sałatkę, której już nie mógł się oprzeć. Sałatka jest do wykonania w 10 min. Pierwszy raz użyłam ciecierzycy do sałatki, ale na pewno nie ostatni. Idealna jako przystawka do grilla czy jako sałatka do zabrania w pudełku do pracy. Możecie jeszcze dodać pestek dyni czy słonecznika podprażonych na patelni, ale również w takiej wersji sprawdzi się doskonale. Oczywiście, jeśli

Mieszam w Garnku
Młoda kapusta z koperkiem 167

talerzu. Przepis jest bardzo prosty, w wielu domach znany. Smaku młodej kapusty nie zaburzam cebulą czy przyprawami. Ona sama w sobie ma tą  słodycz i doskonały aromat. Przystawka dla dwóch osób: - główka młodej kapusty - duży pęczek koperku - 2 łyżki masła - 1 łyżka miękkiego masła + 1 łyżka mąki pszennej - 1 łyżeczka soli - 3/4 szklanki wody 1. Kapustę obieramy z zewnętrznych

kawawszklance
Grillowane szparagi 154

szparagowy w pełni –a że nie trwa nie wiadomo jak długo – trzeba go wykorzystać! Szparagi zgrillowane na patelni z kilkoma dodatkami, które podbijają i podkręcają smak. Na lunch lub przystawkę, jako dodatek do ryby czy delikatnego białego mięsa. Tak podane grillowane szparagi dla mnie samej są pełnowartościowym obiadem. Szparagi myjemy, odcinamy im zdrewniałe końce. Skrapiamy szparagi oliwą z oliwek

Karo in the Kitchen
Pieczarki w chrupiącej panierce z czosnkową nutą 269

Uwielbiam pieczarki. W sosach, na zapiekankach, pizzy, a także w wersji smażonej. Dziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem na pieczarki w chrupiącej panierce z czosnkową

Słodkie okruszki
Seler naciowy z masełkiem i bułką tartą 108

  https://www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com    Tak podany seler może okazać się bardzo smakowitym dodatkiem do innej potrawy oraz pyszna przekąską w

Di gotuje
Surówka z młodej kapusty 222

Surówka z młodej kapusty Pyszna i bardzo prosta surówka z młodej kapusty. Świetna do grilla lub obiadu . W hamburgerach lub hot-dogach . Generalnie jedyna jaką moje

Ogrodnik w podróży
Krem kalafiorowy z oliwą truflową 178

smak. Trzeba to lubić. Cebulę dodaje się świeżą, a ta z kolei nadaje delikatnej ostrości i cebulowy aromat. Jak można się domyślać, nie jest to krem na śniadanie. Wyborna przystawka przed obiadem zamiast zupy. SKŁADNIKI na 4 małe porcje: 1/2 kalafiora 1 mała cebula szkalanka mleka póltłustego dużo masła (ok. 1/2 kostki) oliwa truflowa do polania sól i pieprz

Sztuka gotowania w/g Samiry
Ser pleśniowy panierowany 114

Zawsze miałam problem z wymyśleniem przekąsek na imprezę czy spotkanie rodzinne. Dania główne, ciasta - na nie miałam głowę pełną pomysłów, ale przystawki to prawdziwa przeprawa. Mój mąż jest wielkim miłośnikiem serów pleśniowych, sama też chętnie je jadam, pierwsza więc myśl jaka przyszła mi do głowy z wykorzystaniem sera Bavaria Blu , który dostałam od Mlekomy to był ser panierowany. Jego aksamitna

Cakes By Kejt
Pieczeń z jajkiem + film 116

jajkiem to smaczne i efektowne danie świąteczne idealne na wielkanocny stół. Można ją podać na gorąco do obiadu z ziemniakami i surówką, bądź na zimno z sosem chrzanowym jako przystawkę.     Składniki na formę do babki lub keksówkę: 5 jajek ugotowanych na twardo 1 kg mięsa mielonego wieprzowo- wołowego 2 mniejsze czerwone cebule 2 ząbki czosnku 4 łyżki bułki

Smakowite Dania
Rzodkiewki nadziewane + film 180

Wspaniała wiosenna, lekka i smaczna przekąska z rzodkiewek nadziewanych pastą z wędzonego sera, szczypiorku i majonezu to apetyczna przystawka, która świetnie smakuje podana przed daniem głównym i doskonale zaostrzy apetyt na więcej. Składniki na 12 sztuk : 12 dużych rzodkiewek 10 dag żółtego wędzonego sera 2- 3 łyżki majonezu pęczek szczypiorku czarny pieprz Przepis: Szczypiorek drobno siekamy. Ser żółty ścieramy

Smakowite Dania