Weekend karnawałowy już za chwilę się zacznie, więc proponuję Wam przystawkę na zimno - prostą, smaczną, lekko pikantną. Składniki: 1 płat wędzonego łososia (u mnie zimnym dymem) o długości około 30 cm i szerokości 12 - 13 cm) lub 2 mniejsze, 150 g twarożku śmietankowego, jasna część pora, 1 mała papryczka chili, pęczek koperku, sól, pieprz Sposób przygotowania: Koperek posiekać i natrzeć
Nie tylko w kuchnihttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Bataty, czyli słodkie ziemniaki - są zdrowsze od tych klasycznych, popularnych na naszych stołach. Może gdyby nie cena - więcej
Di gotujeJest to inspiracja z książki Marty Dymek JADŁONOMIA. Pasta do pieczywa, jako przystawka, jak i na śniadanie lub kolację. Dodatek, który zastępuje rewelacyjnie masło. Namocz w zimnej wodzie półtorej szklanki słonecznika na noc lub godzinę w gorącej wodzie. Odcedź, przełóż do miski. Dodaj 8 sztuk pokrojonego suszonego pomidora z oleju, 3 ząbki startego czosnku , sok z połowy cytryny
Pasje Jolkikażdego dania inna wódka. Okazuje się, że wódki różnią się między sobą smakiem! Każde danie było przygotowane z odpowiedniej odmiany ziemniaka, o co zadbał Krzysztof Korolewicz dyrektor spółki Europlant. Przystawka: carpaccio ziemniaczane - ziemniaki Belana, kawior z leśnych grzybów, bekon, emulsja ziołowa i Dwór Artusa (wysokiej klasy wódka ziemniaczana). Belana należy do grupy kulinarnej A, czyli jest ziemniakiem sałatkowym. Ziemniaki twarde
królestwo garówłososia wędzonego na zimo. Jej smak jest jednak dużo bogatszy. Nie wspomnę już o oszałamiającym kolorze, jeśli do marynowania użyjemy buraków. I w końcu gravlax to przystawka. Bardzo wyrafinowana w swej prostocie. - filet łososia ze skórą (kluczowe jest, aby ryba była świeża (!); ilość zależy oczywiście od zapotrzebowania, ale nie mniej niż 500 g) - sól morska
Simple Dishnaprawdę ma do steak tartare. Uznajmy jednak, jak to się w Polsce zakorzeniło, że tatar to wszystko to co surowe i posiekane ;) Tatar ze śledzia znakomicie nadaje się jako przystawka, jest też świetną przekąską na spotkanie ze znajomymi czy rodzinne posiedzenia. Idealnie komponuje się ze świeżą bułką żytnią, na którą przepis wkrótce podam. Z podanych składników wychodzi ok. 6 porcji
Jacob TastesOstatnio robiąc zakupy w moim ulubionym sklepie internetowym zauważyłam super promocję na ostrygi, Nigdy wcześniej ich nie jadłam, a że uwielbiam owoce morza kupiłam kilka sztuk
karmelowyJest smaczna ,możemy ją przyrządzić na zimno jako przystawkę jak i na ciepło jako danie obiadowe. Polecam na piątkowy obiad lub kolację. Składniki: 4 duże marchewki 2 pietruszki kawałek selera 1 duża cebula 0,5 kilograma ryby miruny 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego 3 łyżki pikantnego ketchupu 1/4 kostki masła sól,pieprz cukier Dodatkowo: 1 jajko mąka pszenna do panierowania
Bajeczna Kuchniapieczenia, wysmarowanym oliwą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180'C na około 6-8 minut, aż boczek się troszkę przyrumieni. Podajemy jako dodatek do dań mięsnych lub jako osobną przystawkę. Smacznego
Tagebuch po polskuWprawdzie już po świętach, ale przepis na dobrą grzybową zawsze się przyda Pyszna zupa grzybowa z grzybów leśnych lub pieczarek, z warzywami i ziołami, zabielona dużą
karmelowyliguryjsku Pieczarki portobello są coraz łatwiej dostępne, być może dlatego wielu z Was zainteresował ten przepis. Nadziane czosnkiem, pietruszka i bułką tartą smakują wyśmienicie i świetnie nadają się na przystawkę. 2. Sałatka z kalarepy z Jerozolimy Kalarepa nie jest popularnym warzywem, dlatego bardzo zdziwiłam się, że właśnie ta sałatka znalazła się tak wysoko w zestawieniu. Autorem przepisu jest niezrównany Yotam
Chilli Czosnek i OliwaRoladki z wkładką Tą przystawkę jadłam pierwszy rak rok temu przy okazji jakiejś rodzinnej imprezy. Od razu bardzo mi posmakowała i robię ją teraz dość często jako przekąskę. Jest to takie danie przy którym jest ogromna dowolność jeśli chodzi o "wkładkę" naprawdę pomysłów jest na to mnóstwo a przede wszystkim do środka można włożyć co się tylko chce
Tanio smacznie i prostoSkładniki: 4 tortille 100 g serka śmietankowego 4 duże plastry szynki babuni garść świeżych liści szpinaku Składniki na sos: 3 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy francuskiej
My Culinary ArtPrzed nami wieczór i długa noc. Trzeba przygotować jakieś przystawki, zakąski, sałatki by móc podjadać przez te kilka godzin. Ja zrobiłam kolorowe koreczki. Zawsze coś w lodówce jest więc jak tylko wyobraźnia nam pozwoli możemy dowolnie łączyć owoce, warzywa, sery i wędliny. Mi oczywiście z pomocą przyszło Tradycyjne Jadło z pysznymi kabanosami. Koreczki podane na talerzu Porcelana Bogucice z kolekcji
Ala piecze i gotujesałatek na blogu: - sałatka z makaronem tortellini - sałatka ogórkowa ze spaghetti - sałatka z makaronem ryżowym - sałatka z zupek chińskich - sałatka z kurczakiem i ananasem Oprócz sałatek możecie postawić garść przystawek, czyli np. koreczki z żółtego sera i oliwek, talerz szynek, talerz różnorodnych serów. Dobrze sprawdzi się także tutaj pocięta w plastry pieczeń z jajkiem podana na zimno. Mi nie pozostało
Poezja Smaków - blog kulinarny