przystawki - 17402 przepisów (strona:415/1161)

Lublin Restaurant Week - tasting menu w Hotelu Agit 182

potrawy trzeba czekać lub po prostu jako coś ekstra od kuchni. Tym razem na serwis nie trzeba było czekać ale i tak tapenada była miłym akcentem na start degustacji. Przystawka  - tatar łososiowo - śledziowy z blinami z buraka Generalnie za tatarem rybnym nie przepadam. Zdecydowanie wolę wołowinę. Ale tu mnie spotkało miłe zaskoczenie. Połączenie łososia i śledzia fajnie zgrało się

Right Behind The Kitchen
Puree z kalafiora 139

https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój). Puree z kalafiora smakuje rewelacyjnie i może być doskonałą alternatywą dla wersji ziemniaczanej.  Jest również o

Di gotuje
Sałatka hawajska 136

Sałatki to niezastąpione przekąski, które królują w najróżniejszych kombinacjach. Są nieodłącznym elementem rodzinnych spotkań, przyjęć czy świąt. O każdej porze roku są kulinarną atrakcją – bądź to jako przystawka, bądź jako danie główne. Można zrobić je praktycznie ze wszystkiego. Moją dzisiejsza propozycją jest prosta i pożywna sałatka. W roli głównej: soczyste kawałki kurczaka i ananas. Zapraszam Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj

Wędrówki po kuchni
Wielkanocna tarta z białą kiełbasą i karmelizowaną cebulą 158

białą kiełbasą i karmelizowaną cebulą 2016-04-06 13:48:56 Ilość porcji: 4 Z okazji zbliżającej się świąt przygotowałam wspaniałą tartę. Ta pyszna tarta może być ciekawą przystawką na wielkanocnym stole lub codziennym, smacznym daniem. Kruche ciasto, dobrze doprawiony, aromatyczny farsz i cienka, zakręcona biała kiełbasa. Smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno. Napisz opinię Zapisz przepis

Wędrówki po kuchni
Grejfrut zapiekany z tymiankiem. 88

tego? Skoro niektórych skutecznie zraża do siebie swoim charakterystycznym, lekko gorzkawym smakiem. Ten smak znika, a przynajmniej po części zostaje złagodzony, kiedy przepuścimy naszego grejfruta przez piekarnik. Przygotowanie tej przystawki czy deseru zajmnie nam dosłownie kilka minut. Potrzebne nam będą: 1 grejfrut, 1 gałązka tymianku, 1 łyżka miodu, pół łyżki oliwy z oliwek. Przygotowanie: Przekrajamy grejfruta na pół. Obydwie połówki

MODA NA BIO
Schabowe inaczej 155

nagrzanym piekarniku 180 C około 20 minut. Po 10 min pieczenia obrócić kotlety na drugą stronę aby równomiernie się zrumieniły i nabrały chrupkości z obu stron. Podajemy jako przystawkę lub danie główne do obiadu Smacznego

kgwjanczewo
Babeczki szpinakowe w szynce prosciutto 87

Miękkie, delikatne, wyśmienite na ciepło i na zimno. Można pominąć szynkę i zrobić je w papilotkach lub foremkach. Sprawdzą się jako przystawka, przekąska, podwieczorek. Na śniadanie i kolację. Zamiast bułeczki. Jedna babeczka ma 120 kcal.   Babeczki szpinakowe w szynce prosciutto Danie Przekąski Porcje 12 Porcje 12 Składniki 12 plaster szynka prosciutto 250 g mąka 2 łyżeczki proszek do pieczenia

Kucharzyca
Tatar śledziowy 127

Goście na pewno będą zaskoczeni taką formą tatara. Tak podany jest ozdobą stołu a dla miłośników śledzi jest doskonała przystawką bądź przekąską. 2 płaty śledzia marynowanego 1 cebula 4 ogórki konserwowe 1/3 czerwonej papryki 2 łyżki kopru 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oleju Pieprz Ogórek szklarniowy do dekoracji Z płatów śledziowych zdejmujemy skórę, kroimy je w bardzo drobną

VioletoweKucharzenie
Marchewkowa zupa krem / Creamy carrot soup 168

Dziś przepis na coś lekkiego, co przyniesie ulgę naszym żołądkom po wielkanocnym obżarstwie. Pyszna i lekka zupa krem z marchewek, z imbirem, trawą cytrynową i delikatnym

karmelowy
Jajka faszerowane pastą z soczewicy i ćwikły 177

Jajka faszerowane to fantastyczna przystawka na każdą okazję. Moje wypełniłam pastą z soczewicy i ćwikły. Składniki 10 jajek 1 puszka Soczewicy Gotowanej na Parze firmy Bonduelle 2-3 łyżeczki Ćwikły z Piekła Rodem 1 łyżka oleju 1 łyżka majonezu 1 łyżka … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Pieczone bakłażany Yotama 180

chwile do lodówki, aby nieco się "przegryzł". Na przestudzone bakłażany  nakładany sos, posypujemy je za'atarem i pestkami granatu oraz skrapiamy delikatnie oliwą.  I wykwitna przystawka gotowa! Smacznego

Simple Dish
sałatka w szynce – przystawka na przyjęcie 466

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: dowolna, ulubiona sałatka plasterki szynki, dobrej jakości szczypiorek wykonanie: Sałatkę schładzamy. Przed podaniem na każdy plasterek szynki nakładamy po ok. 1 łyżeczce

Domowy Smak Jedzenia
Sałatka z łososiem i grejpfrutem. 141

się okazało szpinak, łosoś i migdały to bardzo dobre towarzystwo dla grejpfruta. Orzechowy akcent wzmocniłam dodatkiem oleju z prażonych orzechów. Nam sałatka smakowała, sprawdzi się jako lekka kolacja albo przystawka. Składniki: usmażony łosoś z dodatkiem ulubionych przypraw szpinak świeży grejpfrut posiekane migdały kolendra świeża olej z prażonych orzechów (lub oliwa z oliwek) Wykonanie: Szpinak umyć, odciąć łodyżki liści. Ułożyć

zadanie-gotowanie
Ogórki na ostro 164

Ogórki na ostro są doskonałą alternatywą dla tradycyjnych ogórków. To doskonały dodatek do grilla, pieczonego mięsa, ale sprawdzi się również na imieninowym stole jako przystawka. Do przygotowania tego przepisu będziemy potrzebowali: 2kg ogórków gruntowych Ostra papryka 4 łyżki soli Czosnek 2,5 szklanki cukru Chili 8 łyżek oleju Szklanka octu Ogórki umyte kroimy w kostkę, przekładamy do miski i posypujemy

MarcinChef
Surówka z cebuli 160

najwygodniej skorzystać z tarki z jednym ostrzem. Skrapiamy ją sokiem z cytryny, dwie, trzy łyżki, by cebula zmiękła. Dodajemy łyżkę octu. Możemy użyć octu jabłkowego lub winnego, wtedy nasza przystawka będzie miała wytrawniejszy smak. Na każdą cebulę dodajemy jedną płaską łyżeczkę soli i łyżeczkę cukru. Posypujemy suszoną bazylią. Ja często używam gotowej mieszanki przypraw do pomidorów. Trzeba jednak zwrócić uwagę

MarcinChef