przystawki - 17402 przepisów (strona:408/1161)

TATAR ZE ŚLEDZIA 110

Tatar ze śledzia to szybka przekąska, czyli przystawka którą można zrobić w 20 minut. Sam tatar jest intensywny w smaku ale i soczysty dzięki dodatkowi ogórka i jabłka. Polecam tatr szczególnie smakoszom śledzików

Kulinarne Fantazje Marioli
ROLADA SZPINAKOWĄ Z PASTĄ JAJECZNĄ I TUŃCZYKIEM 278

Uwielbiam tą roladę za jej pyszny smak i piękny wygląd. Taka rolada świetnie się sprawdza jako przystawka na imprezach, można ją ułożyć w towarzystwie wędlin lub innych dodatków

Kulinarne Fantazje Marioli
Restauracji BelEtage – degustacja 193

kawiorem z tapioki oraz grzanką. Całość bardzo lekka i dzięki sałatce z ogórka orzeźwiająca - naprawdę rozbudziło nasze kubki smakowe i pozostało nam tylko czekać na dalszą część programu. Jako przystawkę podano nam szparagi z zasmażka z orzechów laskowych i nerkowa na oleju kokosowym. Szparagi były fantastyczne, zasmażka lekko słona - dla mnie po kilku kęsach - troszkę zbyt tłusta i syta. Jednak

sierotka maRysia w kuchni
Kremowy Serek Kanapkowy ze Szczypiorkiem 158

ziołami, czy taki jak dziś ze szczypiorkiem. Wystarczy tylko zmiksować kostkę sera białego razem z jakimś dodatkiem na jaki mamy ochotę. Przy okazji sprawdziłam jak działa jedna z przystawek blendera ręcznego Silver Crest, który właśnie dziś jest w ofercie w sklepach Lidl. Miła niespodzianka, bo ostrze jest nieziemsko ostre, a cały proces miksowania potrwał kilka sekund i dokładnie zmiksował zarówno

Blondynka Gotuje
Chłodnik arbuzowo-truskawkowy z bezowymi piankami 154

pestek, truskawki obieram z szypułek, wkładam do wysokiego garnka, wlewam śmietankę i miksuję blenderem, dosładzam miodem, mieszam, wkładam na jakiś czas do lodówki. Robię bezowe pianki: Białko miksuję przystawką  blendera do ubijania piany, w trakcie wsypuję cukier i miksuję do momentu aż piana będzie gęsta i lśniąca-około 1 minuty. Mleko zagotowuję z wydrążonymi  ziarenkami wanilii, łyżeczką nabieram

Wanilia i Kardamon
Młode ziemniaczki z sosem jogurtowym z harissą i cytrynowym bobem 134

podajcie je z jajkiem sadzonym lub posypcie serem feta. Ziemniaczki zresztą możecie serwować jako dodatek do wielu potraw, np. grillowanej ryby, z kolei cytrynowy bób potraktować jako sałatkę czy przystawkę. Dzisiejsze danie przygotowałam w ramach akcji wspólnego gotowania młodych ziemniaków razem z Anią , Emilią , Mopsem i Panną Malwinną . Młode ziemniaczki z sosem jogurtowym z harissą i cytrynowym bobem - Przepis Składniki

Chilli Czosnek i Oliwa
Tarte tatin z boczniakami 130

Idealna propozycja za lekką kolację lub przystawkę- tarte tain to nic innego jak odwrócona tarta, czyli na dno formy idzie nadzienie, które przykrywa się płatem ciasta francuskiego czy też kruchego. Miałam ochotę na boczniaki, które jakoś częściej goszczą u mnie w sezonie jesienno- zimowym, ta forma ich serwowania jest dla mnie idealna. Składniki na formę o średnicy

greenscarf
Jajka faszerowane pieczarkami 154

Pomysł na tę przystawkę był prosty - jak zrobić coś dobrego i się nie narobić.   Jeśli święta wielkanocne to jajka, ale te tradycyjne już się nam znudziły. Natomiast nie mam cierpliwości do robienia sałatek - są wymagające, czasochłonne i kaloryczne - przez ogromną ilość majonezu! Stąd pomysł na faszerowane jajka - szybki, prosty i naprawdę smaczny. Dobra alternatywa dla zwykłych jajek na wielkanocnym

Cooking Monster
Wytrawne roladki z ciasta francuskiego 234

truskawkami i serkiem zostało mi jeszcze jedno opakowanie, postanowiłam, że tym razem upiekę coś wytrawnego. Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania - jest naprawdę pysznie! Roladki świetnie sprawdzą się jako przystawka, a także jako szybka przekąska w pracy. Pycha! :) Roladki z pieczarkami: 1 opakowanie ciasta francuskiego (300 g) 350 g pieczarek 1 duża cebula 3-4 plastry wędzonego parzonego boczku 4 plastry

Cooking Monster
Śniadaniowa tortilla z jajecznicą i szpinakiem 190

Placki tortilli są bardzo wdzięcznym materiałem, z którego możemy przygotować zarówno przystawki, jak i danie główne a nawet śniadanie. Pełnoziarniste placki zestawione z jajecznicą ze szpinakiem i suszonymi pomidorami stanową pyszne i pełnowartościowe śniadanie. Składniki: (na jedna dużą porcję) placek pełnoziarnistej tortilli łyżka masła łyżka oliwy z oliwek małe cebula 2 jajka duża garść świeżego szpinaku kilka kawałków suszonych pomidorów

Pyry na Gaz
Przystawki 112

macie pomysłu na przystawki na dzisiejsze oglądanie meczu???? Z takimi przysmakami kibicowanie napewno będzie dużo przyjemniejsze:) http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2014/03/roladki-z-bagietki-skadniki-1-bagietka.html http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2014/03/roladki-z-tortilli-z-oliwkami-i-papryka.html http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2014/03/koreczki-z-salami-skadniki-25-dag.html http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2014/03/przystawka-z-szynki-parmenskiej.html http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2014/03/pierozki-z-patelni-skadniki-2-szklanki.html http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2016/03/pierozki-meksykanskie.html

Pobite gary Barbary
Ogórki małosolne 137

przekrojeniu będą miały jednolity kolor w środku, są gotowe! Warto je przechowywać w lodówce, żeby nic się z nimi nie stało. Są genialne na kanapkę, piknik i jako przystawka do obiadu. Jeśli nie macie kamionkowego dzbana z Kazimierza Dolnego, możecie oczywiście użyć np. słoika. Click to view slideshow

GRUBY WAŁEK
Sałatka ze szpinakiem, truskawkami i arbuzem 126

   Sałatka z dodatkiem owoców, to połączenie niebanalne. Połączenie szpinaku ze słodkimi truskawkami i orzeźwiającym arbuzem oraz słonymi oliwkami to strzał w dziesiątkę. Do tego

kolorowotorcikowo
Szpinak nie tylko jako sałatka 211

bardzo fajna propozycja szpinaku. Przepis pojawił się w mojej rodzinie już dawno, a figurował głównie jako sałatka. Z czasem stwierdziliśmy, że możemy jeść go na wiele sposobów: jako lekka przystawka, jako sałatka do dań z grilla, zamiast ziemniaków do obiadu czy jako farsz do naleśników. Sądzę, że jeszcze nie raz wykorzystam ten przepis do innego dania, a i myślę

Niezły Młynek
Pomidorki kaktajlowe w winie do słoików 100

prezentują w potrawach, dlatego tak często z nich korzystam w swoich przepisach. Co powiecie na taką wersję? Marynowane w zalewie z wina białego. Idealnie pasują jako dodatek do sałatek, przystawek, zapiekanek i wiele innych! Składniki: 11/2 kg pomidorków koktajlowych 30 dag cebuli 2 łyżeczki białej gorczycy 6 listków laurowych 6 gałązek rozmarynu Składniki na zalewę: ½ litra octu ½ litra białego wina

Tradycyjna Kuchnia